Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Η εβδομάδα που πέρασε [ήταν επαυξημένη]

Ειδήσεις κι εξελίξεις, από την εβδομάδα που μας πέρασε. Συνέβησαν βέβαια κι άλλα, τα οποία είτε διέφυγαν από το ραντάρ μας είτε τα αγνοήσαμε. Γιατί τέτοιοι είμαστε.

Η Apple αντιγράφει την Canonical, επιτυχημένες επιθέσεις στο Metasploit.com κι άλλα sites, κυρτές κι εύκαμπτες οθόνες και χρονικά παράδοξα στο Αζερμπαϊτζάν: Αυτές είναι *λίγες* μόνον από τις ειδήσεις που κέρδισαν την προσοχή μας, τις προηγούμενες μέρες. Απολαύστε.

=============== Hardware ===============

=============== Privacy & Anonymity ===============

=============== Επιστήμη & Περιβάλλον ===============

=============== Διάφορα, αλλά καθόλου αδιάφορα ===============

 • Φαξ που εστάλη σε registrar οδηγεί στο hijacking των DNS records του Metasploit.com και σε defacement, επιβεβαιώνει ο HD Moore, δημιουργός του Metasploit Framework. Παρόμοιες, επιτυχείς επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα sites -- σε κάθε περίπτωση από την ίδια ομάδα Παλαιστίνιων χάκερ.
 • Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο Αζερμπαϊτζάν ανακοινώνονται *πριν* ακόμη ξεκινήσει η ψηφοφορία. Σύγχυση δημιουργείται στο ευρύ κοινό, αφού δεν είναι γνωστό πως το περιστατικό αποτελεί απλά άλλο ένα σε μια σειρά χρονικών παραδόξων, τα οποία προκαλούνται συχνά-πυκνά από την ύπαρξη τεχνολογίας χρονοταξιδιών που διαθέτει / θα διαθέτει / θα είναι έχουσα διατεθείσθω εγκαίρως της συμβατικής υπάρξεώς της, η επίσημη κυβέρνηση της χώρας.
 • Μια καραβιά υλικό, από το DEFCON 21 [RSS, ενημερωμένο CD και torrents] (brought to you by the boat-load-of-information department)
 • "Το παράδειγμά μας θα ακολουθήσει η Apple", λέει ο Shuttleworth της Canonical, "και θα προχωρήσει προς τη σύγκλιση Mac και iPhone". Η Apple, δηλαδή, παρακολουθεί τις κινήσεις της Canonical και την αντιγράφει. Δυσκολεύεστε να το πιστέψετε; Ρίξτε μια ματιά στο Ubuntu desktop, μετά άλλη μία και στο Ubuntu smartphone σας. Ώπα, μισό.
 • Το χαρακτηριστικό του Power Nap *και* στους iMac, θα υποστηρίζει το OS X Mavericks. Άλλη μια περίπτωση όπου η Apple έχει επηρεαστεί από την Canonical.
 • Κυκλοφόρησε: PC-BSD 9.2-RELEASE. Το έχετε ήδη εγκαταστήσει, έτσι δεν είναι;
 • Εξαιρετική είναι η ζήτηση για τα Surface 2 και Surface Pro 2, σύμφωνα με τη Microsoft. Πρώτη φορά ισχυρίζεται κάτι τέτοιο η εταιρεία, αναφορικά με τα εξαιρετικά επιτυχημένα tablet της. Επίσης: Για τουλάχιστον δύο λόγους, η προηγούμενη πρόταση είναι προβληματική.
 • Ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux θέλουν να τυποποιήσουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, ώστε το σύστημα διασκέδασης και πληροφοριών του αυτοκινήτου να μοιάζει περισσότερο με smartphone
 • Την ίδια στιγμή, η Ford επιδεικνύει αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος: Πρώτα εντοπίζεται ένα σημείο κατάλληλο για παρκάρισμα, μετά ο οδηγός αφήνει το όχημα κι εκείνο παρκάρει μόνο του, ωραία και καλά.
 • Ύπουλο backdoor είχε επιχειρηθεί να εγκατασταθεί στον πυρήνα του Linux, το 2003
 • Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα ενεργειακής επάρκειας, στο τεράστιο data center της NSA στη Utah. "Και δεν τους χάλασε", θα σχολίαζε κάποιος κακεντρεχής.
 • Ας πάψουμε να θαυμάζουμε smartphones και tablets, προτείνει επικεφαλής τμήματος από τα εργαστήρια hardware της Google, αφού αυτά που έρχονται θα τινάξουν τις κάλτσες μας στον αέρα. Για κάποιον όχι-καλά-εξηγήσιμο λόγο, πραγματικά ψαρώνουμε.
 • Στο μεταξύ, η Google επιζητά να διασφαλίσει πατέντα ευρεσιτεχνίας για το μοίρασμα λογαριασμών. Ναι, για το μοίρασμα λογαριασμών.
 • Αυτές είναι οι δέκα πρώτες χώρες που παρέχουν τις περισσότερες ελευθερίες όσον αφορά στη χρήση του Internet. Στην κορυφή δεσπόζει η Ευλογημένη Γη (TM), στην οποία θα μεταφέρει την έδρα της Parabing Creations o κος Εκδότης (TM) *αφού* μεγαλώσει. Ο κος Εκδότης (TM), όχι η Parabing Creations. [from the έι-για-φια-ντλα-γιο-κουντλ department]
 • Τι σημαίνει τεχνολογία, θα μάθουμε με αφορμή του Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ιαπωνία.

Μοιράσου το:

Google

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Google Site-Search

Πρόσφατα

 • Tabber

Σχόλια

Αρχείο