Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Steve Wozniak: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αφήσει πίσω την ανθρώπινη

Βέβαιος ότι οι υπολογιστές τελικά θα προσπεράσουν τον άνθρωπο, εμφανίστηκε σε πρόσφατη ομιλία του ο συνιδρυτής της Apple.

Βεβαιότητα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αφήσει πίσω την ανθρώπινη

Απέρριπτα τις προβλέψεις οραματιστών όπως ο Raymond Kurzweil αλλά πλέον συνειδητοποιώ ότι έχουν δίκιο, δήλωσε ο Steve Wozniak σε ομιλία του στο Australian Financial Review. Η τεχνολογία που θα μιμείται τέλεια την ανθρώπινη συνείδηση ή ακόμη θα έχει αποκτήσει τη δική της, θα αποτελέσει μια επικίνδυνη πραγματικότητα, πρόσθεσε.

Η ιδέα είναι ότι οι υπολογιστές θα γίνουν τόσο γρήγοροι και ικανοί, σε βαθμό που θα αποφασίσουν να παραγκωνίσουν τον αργό και μη-αποδοτικό δημιουργό τους. Ο Wozniak δεν ξέρει για το αν, σ’ αυτή την όχι και τόσο μακρινή εποχή, θα αποτελούμε για τις μηχανές Θεούς, κατοικίδια ή ασήμαντα έντομα.

Ο Steve Wozniak, ο οποίος εξακολουθεί να είναι επίτιμος υπάλληλος στην Apple, θεωρεί ότι η διαφαινόμενη ακύρωση του Νόμου του Moore θα λειτουργήσει υπέρ μας, υπό την έννοια ότι η εξέλιξη των μηχανών θα παύσει. Θα συνεχίσει, όμως, όταν οι επιστήμονες μάθουν πώς να χειρίζονται την ύλη σε υποατομικό επίπεδο. Όταν αυτό συμβεί τότε θα μπορούμε να μιλάμε για τους κβαντικούς υπολογιστές και, αν και σίγουρα θα πρόκειται για μια συναρπαστική εξέλιξη, σύμφωνα με τον Wozniak θα φέρει για τα καλά στο προσκήνιο την απειλή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πηγή: BRW

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων