Το προφίλ μας στο Google Plus
1

Ανάπτυξη εφαρμογών για το Firefox OS [Μέρος 2]

Όπως είδαμε στο πρώτο μέρος της μίνι σειράς, η ανάπτυξη εφαρμογών για το Firefox OS είναι αρκετά εύκολη υπόθεση και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τη δημιουργία μιας σύγχρονης ιστοσελίδας. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, ώστε η εφαρμογή μας να μεταφερθεί και να λειτουργήσει κανονικά σε μια συσκευή με το Firefox OS — ή έστω στον σχετικό εξομοιωτή. Επιπρόσθετα, θα εξασφαλίσουμε ότι η εφαρμογή μπορεί να λειτουργεί και εκτός σύνδεσης.

Ανάπτυξη εφαρμογών για το Firefox OS [Μέρος 2]

Πριν καταπιαστούμε με την κατασκευή της πρώτης μας εφαρμογής, αναφερθήκαμε στην πλούσια και εκτενή τεκμηρίωση που παρέχει η ομάδα του Ιδρύματος Mozilla. Στις σχετικές σελίδες περιλαμβάνονται έως και οδηγίες για τη σωστή σχεδίαση ενός εικονιδίου. Ξεκινήσαμε από την εν λόγω σελίδα: http://www.mozilla.org/en-US/styleguide/products/firefox-os/icons. Από εκεί κατεβάσαμε ένα αρχείο PSD, που αποτελεί πρότυπο για τη δημιουργία εικονιδίου. Αφότου ολοκληρώσαμε τις παραμετροποιήσεις και καταλήξαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δημιουργήσαμε δύο εικονίδια PNG, το ένα με διαστάσεις 128×128 και το άλλο 60×60 pixel. Πρόκειται για δύο εικονίδια συγκεκριμένων μεγεθών, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν κάθε εφαρμογή για το Firefox OS.

Βασικές δηλώσεις
Αυτό που έχει σειρά τώρα είναι το αρχείο manifest.webapp, το οποίο θα πρέπει να συντάξουμε κατάλληλα και να τοποθετήσουμε στη “ρίζα” της εφαρμογής μας: Στον κατάλογο, δηλαδή, που περιλαμβάνει κάθε αρχείο και κάθε άλλο κατάλογο της εφαρμογής. Ας δούμε το περιεχόμενο του αρχείου manifest που γράψαμε για την εφαρμογή μας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 032 (τεύχος Μαΐου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών αλλά και για τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes), και κάντε τώρα την παραγγελία σας από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στο deltaCast απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

One Response to “Ανάπτυξη εφαρμογών για το Firefox OS [Μέρος 2]”

  1. Geomint | 08/06/2014 at 20:03

    Πιστεύω πως το Firefox OS είναι από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων