Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Ανάπτυξη εφαρμογών σε C# για το .ΝΕΤ [μέρος 1ο]

Στη σειρά που ξεκινά με το παρόν άρθρο μαθαίνουμε να αναπτύσσουμε εφαρμογές εύκολα και γρήγορα, για την πλατφόρμα .NET της Microsoft. Η γλώσσα στην οποία θα στηριχτούμε είναι η συνεχώς εξελισσόμενη C#. Κι αν νομίζετε ότι οι προηγούμενες προτάσεις αποτελούν κάποια εορταστική φάρσα κοσμικών διαστάσεων, συνεχίστε την ανάγνωση και να είσαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα σας διαψεύσουμε ευχάριστα.

Ανάπτυξη εφαρμογών σε C# για το .ΝΕΤ [μέρος 1ο]

Αν εξαιρέσουμε εκείνους που δεν έχουν καθίσει ποτέ μπροστά σε υπολογιστή, είναι ελάχιστοι οι κάτοικοι του πλανήτη που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα προγραμματισμού Java. Πρόκειται για μια γλώσσα που αναπτύχθηκε με το στόχο να είναι σύγχρονη, υψηλού επιπέδου, πλήρως αντικειμενοστραφής και φορητή. Με τον τελευταίο όρο εννοούμε ότι τα παραγόμενα προγράμματα τρέχουν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα υπάρχει εγκατεστημένη η ομώνυμη εικονική μηχανή (JVM από το Java Virtual Machine). Ουσιαστικά, το JVM είναι ένα ενδιάμεσο στρώμα λογισμικού, μεταξύ των προγραμμάτων της Java και του λειτουργικού συστήματος. Η Java, βέβαια, αν και έφερε μια επανάσταση στο χώρο των frameworks, δεν μπόρεσε να τηρήσει όλες τις υποσχέσεις της. Ως γλώσσα δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ολοκληρωτικά πλήρως αντικειμενοστραφής, καθώς οι λεγόμενοι βασικοί τύποι δεδομένων, οι οποίοι δεν αποτελούν αντικείμενα, εμπεριέχονται στο συντακτικό της. Εξάλλου, ούτε και η συμβατότητα με κάθε πλατφόρμα στην οποία τρέχει το JVM επιτεύχθηκε πλήρως. Κάπως έτσι, άλλωστε, οι επικριτές της γλώσσας κατέληξαν να παραφράσουν το σύνθημα “Write once, run everywhere” σε “Write once, test everywhere”. Τη χαριστική βολή στην πλατφόρμα έφερε η εξαγορά της Sun από την Oracle, καθώς η νέα ιδιοκτήτρια επέδειξε μηδαμινό ενδιαφέρον για την περαιτέρω εξέλιξη της γλώσσας. Αλλά μια στιγμή: για το .ΝΕΤ και την C# δεν υποσχεθήκαμε ότι θα μιλήσουμε; Έννοια σας, και δεν το ξεχάσαμε! Ξεκινήσαμε με τη Java γιατί το .ΝΕΤ framework έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις ιδέες των δημιουργών της Java, ενώ και η γλώσσα C# έχει δεχτεί πολλές επιρροές από το συντακτικό της προαναφερθείσας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 039 (τεύχος Δεκεμβρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών που προσφέρουμε, δείτε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, καθώς επίσης και τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes) που παράγουμε. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία του πακέτου συνδρομής που σας ταιριάζει από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στα video tutorials απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων