Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Βάλτε τη δική σας σφραγίδα στο Android!

Το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google μάς έχει απασχολήσει πολλές φορές. Έχουμε εξετάσει διάφορες λειτουργίες του κι έχουμε σκαλίσει αρκετές ρυθμίσεις – φανερές και κρυφές. Αυτή τη φορά, υπό την επήρεια του καύσωνα θα ασχοληθούμε με κάτι ανάλαφρο. Δεν θα προσπαθήσουμε να επέμβουμε στη λειτουργικότητα του συστήματος, αλλά στην αισθητική του. Συγκεκριμένα, θα καταστήσουμε την οθόνη έναρξης μοναδική και απόλυτα προσωποποιημένη!

Βάλτε τη δική σας σφραγίδα στο Android!

Το Android αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των απανταχού κατασκευαστών φορητών συσκευών. Πέρα από το μηδενικό κόστος, ο ανοιχτός χαρακτήρας του Android επιτρέπει την εύκολη παραμετροποίηση της λειτουργικότητας αλλά και της όψης του συστήματος. Έτσι, πολλοί κατασκευαστές αναπτύσσουν τα δικά τους app launchers, τα εγκαθιστούν στις συσκευές τους και μ’ αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να διαφοροποιούν τα προϊόντα τους από τα υπόλοιπα. Ορισμένες φορές οι σχετικές επεμβάσεις είναι τόσο βαθιές κι εκτεταμένες, που οι αντίστοιχες συσκευές συγκροτούν ένα ξεχωριστό οικοσύστημα. Πάντως, ακόμα κι όσοι δεν καταπιάνονται σ’ αυτό το βαθμό με την παραμετροποίηση του Android, είναι σίγουρο ότι φροντίζουν ν’ αφήσουν το στίγμα τους μ’ έναν απλούστερο τρόπο: Τοποθετούν το λογότυπό τους –μια στατική εικόνα ή ακόμα κι ένα σύντομο animation– στην οθόνη έναρξης του συστήματος. Ε, λοιπόν, κάτι παρόμοιο σκοπεύουμε να κάνουμε κι εμείς! Δεν θα ήταν ωραίο να βλέπουμε ένα σηματάκι της δικής μας επιλογής, κάθε φορά που ενεργοποιούμε την αγαπημένη μας συσκευή; Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 035 (τεύχος Αυγούστου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών αλλά και για τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes), και κάντε τώρα την παραγγελία σας από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στο deltaCast απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων