Το προφίλ μας στο Google Plus
3

Android development: Πώς να ξεκινήσετε

Υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές, αν όχι χιλιάδες, για τα Android phones: Από τελείως άχρηστες και βλακώδεις μέχρι απόλυτα χρήσιμες και απαραίτητες. Κάτι μάς λέει, όμως, ότι αν φτιάχναμε τις δικές μας, θα ήταν όλες τους χρήσιμες — και εξαιρετικά καλογραμμένες :) Τι λέτε, μήπως αξίζει να μάθουμε όλα τα σχετικά; Πάντως μη φανταστείτε ότι θα σας φλομώσουμε στη θεωρία. Αντίθετα, θα πούμε τα βασικά και θα προχωρήσουμε αμέσως στη δημιουργία της πρώτης μας εφαρμογής.

deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008) | Android development: Πώς να ξεκινήσετε

Αλήθεια, σε ποια γλώσσα γράφονται οι εφαρμογές για το Android; Μπορούμε να φτιάξουμε μια τέτοια εφαρμογή; Θα μπορέσουμε να την περάσουμε στο κινητό μας; Χρειάζονται πολλές γνώσεις προγραμματισμού, για να πετύχουμε κάτι τέτοιο; Σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και σε πολλά ακόμα, σκοπεύουμε να απαντήσουμε πολύ σύντομα. Για την ώρα θα σας πούμε μόνο ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου. Θα μπορέσετε να κατανοήσετε όλα όσα συζητήσουμε, αρκεί να έχετε λίγες γνώσεις προγραμματισμού και μια στοιχειώδη εξοικείωση με κάποιο IDE (Intergraded Development Environment). Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε το Eclipse, αλλά ακόμα κι αν γνωρίζετε το Visual Studio ή το απλοϊκό Dev-C++ θα διευκολυνθείτε αρκετά. Η γλώσσα, στην οποία γράφονται οι περισσότερες εφαρμογές για το Android, είναι η Java. Αυτή θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς. Τέλος, να πούμε ότι για τα παραδείγματά μας χρησιμοποιήσαμε ένα σύστημα με Windows. Ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία και δεν θα πρέπει να σας προβληματίσει. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα και στο Linux, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Ας αφήσουμε όμως τη θεωρία κι ας περάσουμε στην πράξη…

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

3 Responses to “Android development: Πώς να ξεκινήσετε”

 1. OuTLaW | 26/09/2012 at 22:39

  Είναι λίγο μπέρδεμα.. ειδικά αν δεν γνωρίζεις Java..

  • subZraw | 26/09/2012 at 22:47

   Ναι, το ίδιο και το ποδήλατο. Αν δεν ξέρεις, μεγάλο μπέρδεμα :D

 2. Αχιλλέας | 26/09/2012 at 22:53

  χαχαχα άσε φίλε Χρήστο έσκασα.. κι αφού έσκασα πήρα τον επίσημο οδηγό της Java και διαβάζω.. :P :P :P

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων