Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Anonymous #OpParis: Οδηγός για αρχάριους cyber-fighters

Σειρά οδηγών για αρχάριους που θέλουν να τα βάλουν με το ISIS στο Διαδίκτυο, εξέδωσαν οι Anonymous. Πρόκειται για HOWTOs που περιλαμβάνουν μεθόδους για εντοπισμό sites που σχετίζονται με το ISIS, καθώς και τρόπους για την απενεργοποίηση λογαριασμών που τηρούν τα μέλη της ομάδας σε κοινωνικά δίκτυα.

Anonymous #OpParis: Ακτιβιστές/χάκερς δημοσίευσαν οδηγό για αρχάριους που ενδιαφέρονται να τα βάλουν με το ISIS στο Διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpParis οι Anonymous δημοσίευσαν τρεις οδηγούς μέσω καναλιού που χρησιμοποιούν στο IRC, παροτρύνοντας κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτως της τεχνογνωσίας του, να πάρει μέρος στον διαδικτυακό αγώνα κατά του ISIS. Συγκεκριμένα, με τον “NoobGuide” παρέχονται μαθήματα χάκινγκ για αρχάριους, ο “Reporter” εξηγεί πώς δημιουργείται ένα Twitter bot για την αποκάλυψη λογαριασμών του ISIS, ενώ ο οδηγός “Searcher” δείχνει πώς εντοπίζονται web sites της ομάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Anonymous επιχειρούν να στρατολογήσουν κόσμο στις επιχειρήσεις τους. Μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo είχαν δημοσιεύσει αναλυτικό οδηγό για το “κατέβασμα” λογαριασμών Twitter.

Στους νέους οδηγούς περιλαμβάνονται λεπτομερείς οδηγίες για επιθέσεις DDoS και Man-in-The-Middle. Οι σύνδεσμοι προς τα sites από τα οποία διανέμονται τα απαραίτητα εργαλεία περιλαμβάνονται στους οδηγούς, ενώ τονίζεται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν *χωρίς* να δοθεί σχετική οδηγία.

Από την περασμένη Κυριακή που οι Anonymous ξεκίνησαν την επιχείρηση #OpParis, περισσότεροι από 5500 λογαριασμοί στο Twitter που σχετίζονται με τζιχαντιστές έχουν κατέβει. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από μέλη της ISIS, οι Anonymous χαρακτηρίζονται ως “ηλίθιοι” και ανίκανοι να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις δικτυακές τους δραστηριότητες.

Πηγή: International Business Times

Σημείωση. Το περιοδικό deltaHacker επ’ ουδενί παροτρύνει τους αναγνώστες του να πάρουν μέρος στην επιχείρηση των Anonymous. Το παρόν κείμενο δεν αποτελεί παρά απλή αναμετάδοση είδησης, από το International Business Times.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων