Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Απομακρυσμένος έλεγχος μέσω cloud storage

Πολλές από τις σύγχρονες ιντερνετικές υπηρεσίες είναι μάλλον εξειδικευμένες και η χρήση τους δεν παρεκκλίνει πολύ από τον σκοπό για τον οποίο αρχικά δημιουργήθηκαν. Σχεδόν πάντα έτσι είναι τα πράγματα — αλλά όσοι μας διαβάζετε καιρό ήταν σαν ν’ ακούσατε την έμφαση στη λέξη “σχεδόν”. Σε λίγο, φίλες και φίλοι, θα διαπιστώσουμε πως κάποιες υπηρεσίες cloud storage μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για τον απομακρυσμένο έλεγχο του υπολογιστή μας!

deltaHacker 023 (τεύχος Αυγούστου 2013) | Οι πανίσχυρες κανονικές εκφράσεις [μέρος 3]

Όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών online storage που σέβονται τον εαυτό τους, προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτό επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση και τη ρύθμιση ενός κατάλληλου client. Αυτό το πρόγραμμα παρακολουθεί τους τοπικούς αλλά και τους απομακρυσμένους φακέλους και φροντίζει ώστε κάθε στιγμή να έχουμε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των αρχείων μας, τόσο στον υπολογιστή μας όσο και στα μηχανήματα της υπηρεσίας. Άραγε, θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία online storage, καθώς και το αντίστοιχο πρόγραμμα συγχρονισμού, για να πετύχει κάτι εντελώς διαφορετικό από που διαφημίζει/πουλάει η εκάστοτε εταιρεία; Προφανώς η ερώτησή μας είναι ρητορική, αφού αν η απάντηση ήταν αρνητική αυτό το άρθρο δεν θα είχε γραφτεί ποτέ ;) Για να μη μακρηγορούμε, σκοπεύουμε να σας αποδείξουμε ότι με τη βοήθεια μιας τέτοιας υπηρεσίας θα πετύχουμε την απομακρυσμένη διαχείριση ενός υπολογιστή! Όπως και κάθε άλλη φορά, δεν θα περιοριστούμε στην απλή περιγραφή της λογικής. Πολύ περισσότερο, θα γράψουμε και τον απαιτούμενο κώδικα που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το σκοπό μας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 023 (τεύχος Αυγούστου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων