Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Arduino – Game of Life and more

Η γνώση της θεωρίας είναι απαραίτητη. Α, να τα λέμε! Μπορεί όμως να γίνει και κουραστική, όταν παραμένει στα χαρτιά και δεν συνοδεύεται από πειράματα και πρακτικές εφαρμογές. Με αφορμή τη σειρά άρθρων επάνω στο Arduino που φιλοξενούμε στο περιοδικό, έχουμε από την αρχή αποφασίσει να την κάνουμε διασκεδαστική! Γι’ αυτό κατασκευάσαμε, μεταξύ άλλων, δύο απλά –αλλά άκρως εθιστικά– παιχνιδάκια!

Στο τρίτο μέρος της σειράς “Arduino – the way of the hacker”, συνδέουμε στο Arduino μας ένα LED matrix 8×8. Η ενασχόλησή μας με μια τόσο μικρή οθόνη, δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει με την πλέον δημοφιλή εφαρμογή στους κύκλους των απανταχού hacker: Το Game of Life! Εάν δεν έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται, ρίξτε μια ματιά στο σχετικό λήμμα της Wikipedia. Σε κάθε περίπτωση, καμαρώστε και την υλοποίησή μας. Το βίντεο που ακολουθεί διαρκεί μόλις ένα λεπτό. Ωστόσο εμείς περάσαμε τουλάχιστον μια ώρα μαζί του, χαζεύοντας τις αλλεπάλληλες, φαινομενικά τυχαίες μεταλλάξεις!

Αφού χορτάσαμε να παρακολουθούμε τη γέννηση και την εξαφάνιση εκατοντάδων γενεών, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πιο interactive παιχνιδάκι. Υλοποιήσαμε λοιπόν ένα επίσης αγαπημένο project όσων ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά και παίζουν με LED matrix: Ένα παιχνιδάκι οδήγησης! Πρόκειται για ένα ραλάκι με πρωτόγονα γραφικά αλλά και με άφθονη δράση, το οποίο εκτόξευσε την αδρεναλίνη και μετά από μερικές ώρες προκάλεσε κράμπες στα δάχτυλά μας ;)

Θέλετε να παίξετε κι εσείς; Θέλετε μήπως το hardware και μόνο, για να φτιάξετε τα δικά σας παιχνίδια; Όπως και να ‘χει, το τρίτο μέρος της σειράς “Arduino – the way of the hacker” θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Θα βρείτε μια αναλυτική περιγραφή του κυκλώματος και μια διεξοδική επεξήγηση του κώδικα… Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, στο deltaHacker 005!

Μόνο.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων