Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Arduino Sound Master: Synthesizer με εγκέφαλο!

Τώρα που ξεμπερδέψαμε με τις τεχνικές σύνθεσης κυμάτων μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα — μουσικό, φυσικά! Σε αυτό το άρθρο θα αξιοποιήσουμε όσα έχουμε μάθει ως τώρα, θα δούμε μερικά ακόμη κολπάκια και θα κατασκευάσουμε ένα synthesizer το οποίο θα παίζει μουσική από μόνο του.

deltaHacker 018 (τεύχος Μαρτίου 2013) | Arduino Sound Master: Synthesizer με εγκέφαλο!

Με τις τεχνικές που έχουμε μελετήσει ως τώρα είναι δυνατό, θεωρητικά τουλάχιστον, να συνθέσουμε τα ηχητικά κύματα που παράγει οποιοδήποτε μουσικό όργανο. Εμείς βέβαια δεν βαλθήκαμε να κατασκευάσουμε τον υπέρτατο προσομοιωτή μουσικών οργάνων. Θέλουμε μόνο να εξερευνήσουμε τις προγραμματιστικές τεχνικές, με τη βοήθεια των οποίων οι παλιοί υπολογιστές παρήγαγαν τον ήχο των επίσης παλιών παιχνιδιών. Η ισχύς εκείνων των υπολογιστών ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Επομένως, η δημιουργία εντυπωσιακών ηχητικών εφέ δεν απαιτούσε μόνο χρόνο (όπως συμβαίνει κατά κύριο λόγο σήμερα), αλλά και μεγάλο προγραμματιστικό ταλέντο. Ε, λοιπόν, η γνωριμία μας με αυτού του είδους τα τεχνάσματα θα συνεχιστεί και, θέλουμε να πιστεύουμε, θα γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική. Τώρα που ξεμπερδέψαμε με τις μεθόδους σύνθεσης ηχητικών κυμάτων, μπορούμε να ασχοληθούμε με τη σύνθεση μουσικής. Μη φανταστείτε ότι θα ξεκινήσουμε μαθήματα αρμονίας ή τίποτε τέτοιο. Ο γράφων έχει εξαιρετικά περιορισμένες γνώσεις γύρω από τη μουσική και δεν του αρέσει να μπαίνει σε ξένα χωράφια. Ωστόσο, στο παρόν άρθρο θα κατασκευάσουμε ένα synthesizer το οποίο θα παίζει μουσική από μόνο του!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 018 (τεύχος Μαρτίου 2013).

Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς.

Το περιοδικό deltaHacker δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, στους αναγνώστες του αποστέλλεται ταχυδρομικώς και οι παραγγελίες γίνονται αποκλειστικά online, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων