Το προφίλ μας στο Google Plus
2

Bitcoin: Αληθινό νόμισμα ή ροζ τσιχλόφουσκα με πράσινες βούλες;

Τι θα λέγατε για λίγο εύκολο και ζεστό, ηλεκτρονικό χρήμα; Αναφερόμαστε στα Bitcoins, τα οποία αν και βγαίνουν αρκετά δύσκολα, τουλάχιστον δεν απαιτούν παρά ελάχιστη προσπάθεια από μέρους μας. Επίσης, αν και δεν έχουν φυσική υπόσταση, μπορούμε να πούμε ότι είναι σίγουρα ζεστά, αφού ο υπολογιστής μας θα πάρει φωτιά για να βγάλουμε λίγα cents. Πέρα από τις εξυπνάδες, ξέρετε τι είναι το Bitcoin; Είμαστε διατεθειμένοι να σας πούμε τα πάντα… σχεδόν.

deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008) | Bitcoin: Αληθινό νόμισμα ή ροζ τσιχλόφουσκα με πράσινες βούλες;

Η πρώτη μας αναφορά στο Bitcoin έγινε στο deltaHacker 007, στο άρθρο μας περί deep web. Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέραμε ότι οι πληρωμές στο σκοτεινό και ανώνυμο μέρος του Διαδικτύου γίνονται κυρίως με Bitcoin. Με αυτή την πρώτη αναφορά στο Bitcoin, ενδέχεται να το στιγματίσαμε στη συνείδησή σας. Το Bitcoin χρησιμοποιείται *και* στο “φωτεινό” Internet, δηλαδή σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Μάλιστα, χρησιμοποιείται ως εναλλακτικό νόμισμα για πολλές καθημερινές συναλλαγές και γίνεται δεκτό σε δεκάδες (νόμιμες) υπηρεσίες. Στο παρόν άρθρο θα πούμε δύο λόγια για τη φύση του Bitcoin, θα δούμε πού και πώς χρησιμοποιείται και, φυσικά, θα αναφέρουμε το πώς μπορούμε να το παράγουμε, ξεζουμίζοντας τον υπολογιστή μας!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Μαΐου (τεύχος 008). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

2 Responses to “Bitcoin: Αληθινό νόμισμα ή ροζ τσιχλόφουσκα με πράσινες βούλες;”

  1. electrovesta | 19/05/2012 at 13:17

    Μάλλον θα έπρεπε να πωλείται και το deltaHacker με bitcoins!

    • @l3x1k0 | 19/05/2012 at 21:46

      Ναι ο κύριος εκδότης θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ σοβαρά.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων