Το προφίλ μας στο Google Plus
3

Μπείτε στο κύκλωμα, ενεργά!

Τι θα λέγατε αν σας πρότειναν να αναλάβετε το ρόλο ενός μυστικού πράκτορα, σε μια μυστική αποστολή μεταφοράς ευαίσθητων μηνυμάτων; Ακούγεται συναρπαστικό, έτσι δεν είναι; Θα συμφωνήσουμε, αλλά πρέπει να σας θυμίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν και άκρως επικίνδυνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να στήσετε ένα Tor relay node ή ένα Tor exit node και να συνεισφέρετε στο δίκτυο Tor, μεταφέροντας κρυπτογραφημένα μηνύματα, πέρα-δώθε! Κι αν έχετε διάθεση για ακόμα πιο ενεργή ανάμειξη στο “κύκλωμα”, μπορείτε να σηκώσετε μια δικτυακή υπηρεσία αποκλειστικά *εντός* του Tor network…

deltaHacker Ιουλίου (τεύχος 010) | Μπείτε στο κύκλωμα, ενεργά!

Στο deltaHacker 007 (Απρίλιος 2012) γνωρίσαμε το κρυφό κομμάτι του Internet, το λεγόμενο deep web, μέσα από το δίκτυο Tor. Στο παρόν άρθρο θα εμβαθύνουμε στη λειτουργία αυτού του ευφυέστατα στημένου δικτύου και θα δούμε πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτό ενεργά! Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο, κάθε φορά που συνδεόμαστε στο Tor τα δικτυακά μας πακέτα διέρχονται (κρυπτογραφημένα) από μια τυχαία κατασκευασμένη αλληλουχία από Tor nodes. Στο τέλος αυτής της μυστικής διαδρομής εξέρχονται προς το “απλό” Internet, μέσω κάποιου Tor exit node. Βέβαια, όταν επισκεπτόμαστε κάποια τοποθεσία του deep web, τα πακέτα μας παραμένουν στο δίκτυο Tor και καταλήγουν σε μηχανήματα με τα λεγόμενα hidden services. Αν αυτές οι έννοιες σας ξενίζουν, μην ανησυχείτε καθόλου. Σε λίγο θα τις γνωρίσετε καλά και μάλιστα στην πράξη. Είτε θέλετε να συμμετάσχετε στο Tor ως ένας απλός κόμβος είτε να αποτελέσετε πέρασμα από το Tor προς το απλό Internet είτε να σηκώσετε τη δική σας υπηρεσία στο deep web, θα σας δείξουμε όλα τα απαραίτητα βήματα!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Ιουλίου (τεύχος 010). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Εκμεταλλευτείτε την προσφορά Summer 2012, κερδίζοντας 5% από τις 12μηνες και 24μηνες συνδρομές! Ειδικά με την παραγγελία 24μηνης συνδρομής, πέρα από την έκπτωση μπαίνετε και σε κλήρωση για πέντε (5) συνδρομές εφ’ όρου ζωής!

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

3 Responses to “Μπείτε στο κύκλωμα, ενεργά!”

  1. natasa1 | 14/05/2014 at 19:32

    Έστησα ένα Tor Relay Node στο VPS μου και ενω πιο παλιά είχα φτιάξει σπιτικό και είχα το flag speed, τώρα στον VPS που δίνω 20πλασιο bandwidth του σπιτικου, δεν έχει πάρει αυτό το flag με αποτέλεσμα να μην έχει ροή δεδομένων τόσο έντονη (αυτό φταίει;;;) και πως ορίζονται τα flags για κάθε κόμβο, αυτόματα; Ευχαριστώ!

  2. natasa1 | 14/05/2014 at 21:47

    Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση, θα ξεκινησω λιγο το διαβασμα και την ενημερωση. Επισης παρατηρησα οτι βλεπω ΠΑΝΤΑ στις OUTBOUND IP 2 συγκεκριμενες IP με port 53. (Χ.Χ.122.54:53 και Χ.Χ.122.240:53) τις χωρας που ειναι ο vps και αν κρινω απο το port, μαλλον ειναι για ερωτηματα DNS. Να πω ομως οτι ειμαι V2Dir αλλα δεν ειμαι exit node. Μηπως αυτο ειναι υποπτο η τουλαχιστον δεν ειναι καλο?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων