Έχει έρθει η ώρα για μεγάλες αλλαγές στο deltaHacker. Ακριβέστερα: Η ώρα για μεγάλες αλλαγές στο deltaHacker έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό, με το 99,362% των αναγνωστών να το γνωρίζει πολύ καλά και να περιμένει από τη βασική ομάδα να κάνει κάτι – οτιδήποτε.

Η δε βασική ομάδα είχε κι έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει, σε μεγάλο βαθμό λόγω και του feedback σας. Σκόπιμα όμως παρέμενε σιωπηλή. Όλη αυτή την περίοδο της φαινομενικής στάσης, έκανε κινήσεις για να περιορίσει και να θέσει υπό έλεγχο τις μεγάλες οικονομικές ζημιές που χάρισε το “παλιό” deltaHacker. Ταυτόχρονα, εξέταζε σενάρια για το πώς πρέπει να μετασχηματιστεί το deltaHacker.

Το φθινόπωρο του μακρινού (;) 2011, όταν ξεκινούσαμε με το deltaHacker είχαμε ήδη αποφασίσει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην αναγκαστούμε να σταματήσουμε την παραγωγή περιεχομένου. Από τότε έως σήμερα το deltaHacker πέρασε από θαυμάσιες, καλές, μέτριες αλλά κι από αρκετά δύσκολες περιόδους. Ακόμη και τις περιόδους της μεγάλης “στενότητας”, όμως, ποτέ δεν εξετάσαμε σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσουμε. Αντιθέτως, παραμείναμε και παραμένουμε πιστοί στον αρχικό μας στόχο ή υπόσχεση, αν θέλετε: δεν σταματάμε, συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες και παρά τις (απότομες) αλλαγές που εκ των πραγμάτων φέρνουν οι καταστάσεις.

Επιτρέψτε μου τώρα να το γυρίσω σε πρώτο πρόσωπο, αφού η ευθύνη όλων όσων έχουν συμβεί βαραίνει κυρίως εμένα. Επίσης, για τις αλλαγές που έρχονται ξεκαθαρίζω από τώρα ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη – και φυσικά αναφέρομαι σε ό,τι ενδεχομένως δυσαρεστήσει ή απογοητεύσει.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση και περιστροφές, λέω εμφατικά ότι το deltaHacker οφείλει να μετασχηματιστεί. Για τη νέα του μορφή –και κυρίως για το νέο του προσανατολισμό–, διακρίνουμε τους ακόλουθους πέντε άξονες:

  • Στροφή στο video. Κάποια εξ αυτών θα παρέχονται δωρεάν για όλους, κάποια άλλα μόνο σε όσους έχουν συνδρομή.
  • Τα άρθρα δεν εξαφανίζονται, ωστόσο περιορίζονται και γενικά υποστηρίζουν/πλαισιώνουν τα video.
  • Θεματολογία σχετική με Linux/Unix, DevOps, configuration management, software defined infrastructure, software development, ζητήματα κι εξελίξεις που απασχολούν τους ανήσυχους φίλους της τεχνολογίας (π.χ., Blockchain, AI, ML).
  • Περισσότερη έμφαση στο περιεχόμενο. Όχι ότι δεν τα πηγαίναμε καλά σ’ αυτόν τον τομέα, μπορούμε όμως και καλύτερα. Η εμφάνιση του ίδιου του site θα γίνει απλούστερη και η δομή του πιο λειτουργική, με στόχο η προσοχή να στρέφεται στο περιεχόμενο αυτό καθαυτό.
  • Πολύ πιθανή στροφή σε διεθνές κοινό, άρα και (αποκλειστική;) χρήση της Αγγλικής.

Σημειώνω ότι οι παραπάνω άξονες θα διαμορφώσουν το νέο deltaHacker, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις. Πείτε μας κι εσείς τι σκέπτεστε γι’ αυτές τις αλλαγές, τι θα θέλατε να δείτε, σε ποιους τομείς θα προτιμούσατε να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος κ.ο.κ. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Twitter, Facebook ή με email: βρείτε τις σχετικές διευθύνσεις στη σελίδα επικοινωνίας.

~subZraw