Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Προειδοποιήσεις για HTTP sites, θα εμφανίζει ο Chrome

Ένα κόκκινο ‘x’ θα εμφανίζουν οι μελλοντικές εκδόσεις του Chrome browser, για τα web sites που δεν χρησιμοποιούν ασφαλείς συνδέσεις HTTPS.

Η Google ανακοίνωσε ότι το εν λόγω χαρακτηριστικό θα είναι ενεργοποιημένο στον Chrome περί τα τέλη του 2016. Ο Chris Palmer, ο προγραμματιστής της εταιρείας που πρότεινε την ιδέα το Δεκέμβριο του 2014, σημειώνει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υπογραμμίζεται εμφατικά το γεγονός ότι οι απλές συνδέσεις HTTP δεν παρέχουν καμία ασφάλεια.

Το σκεπτικό του Palmer είναι ότι οι χρήστες δεν πρόκειται να δώσουν σημασία στους κινδύνους των μη κρυπτογραφημένων συνδέσεων, αν δεν δουν μια ξεκάθαρη προειδοποίηση στην οθόνη τους. Ο Chrome προειδοποιεί όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά με μια σύνδεση HTTPS, όμως δεν εμφανίζει τίποτε σχετικό για τις συνδέσεις HTTP.

Ενεργοποίηση των προτεινόμενων αλλαγών τώρα
Το χαρακτηριστικό που πρότεινε ο Palmer έχει ήδη υλοποιηθεί και βρίσκεται στον Chrome, είναι όμως εξ ορισμού απενεργοποιημένο. Όποιος επιθυμεί να δει πώς θα δουλεύει, χρειάζεται κατ’ αρχάς την έκδοση 48 του browser.

Ενεργοποίηση των προειδοποιήσεων περί απλών συνδέσεων HTTP, στον Google Chrome 48.

Στον Chrome, ανοίγουμε μια νέα καρτέλα και στη μπάρα διευθύνσεων πληκτρολογούμε

chrome://flags

Εμφανίζεται έτσι η σελίδα με τις προχωρημένες –και κρυμμένες– ρυθμίσεις του browser. Εκεί, κάνουμε μια αναζήτηση για το “Mark non-secure origins as non-secure” και το “Default” το αλλάζουμε σε “Mark non-secure origins as non-secure”. Το χαρακτηριστικό ενεργοποιείται μετά από επανεκκίνηση του Chrome.

Σημείωση: Διαβάστε πώς μπορείτε να έχετε τώρα δωρεάν πιστοποιητικό TLS για το site σας, χάρη στο Let’s Encrypt πρότζεκτ.

Πηγή: Softpedia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων