Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Επικεφαλής Κόμματος Πειρατών Ισλανδίας: Υπηκοότητα στον Snowden

Την ισλανδική υπηκοότητα στον Edward Snowden προτίθεται να παράσχει η Birgitta Jónsdóttir, επικεφαλής του Κόμματος Πειρατών της Ισλανδίας, σε περίπτωση που γίνει υπουργός εσωτερικών της χώρας.

Επικεφαλής Κόμματος Πειρατών Ισλανδίας: Υπηκοότητα για τον Snowden | Photo source: Grapevine.is

Αυτή η κίνηση θα ήταν ωφέλιμη τόσο για τον Snowden όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήγησε σε συνέντευξή της στο Forbes η επικεφαλής του ταχέως ανερχόμενου κόμματος, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου προπαγάνδας μεταξύ Κρεμλίνου και Ουάσιγκτον.

Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο το Κόμμα Πειρατών της χώρας βρέθηκε πρώτο στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Δύο χρόνια πριν, έξι μέλη του Ισλανδικού κοινοβουλίου είχαν προτείνει να αποδοθεί η Ισλανδική υπηκοότητα στον Edward Snowden, προκειμένου να αποφύγει τις κατηγορίες για κατασκοπεία από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρόταση τότε καταψηφίστηκε, αλλά η Birgitta Jónsdóttir είναι μεταξύ εκείνων που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Snowden πρέπει να γίνει Ισλανδός πολίτης. Το κοινοβούλιο και πάλι θα χρειαστεί να εγκρίνει την πρόταση, διευκρίνισε στην πρόσφατη συνέντευξή της η σημερινή επικεφαλής του κόμματος.

Πηγή: Grapevine.is

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων