Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Η κρυπτογραφία δεν βοηθά, λέει αξιωματούχος της Europol

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας με αποστολή την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, είναι η ευρεία διαθεσιμότητα μεθόδων ισχυρής κρυπτογραφίας.

Η κρυπτογραφία δεν βοηθά, λέει αξιωματούχος της Europol

Οι κρυμμένες περιοχές του Internet σε συνδυασμό με την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών δυσκολεύουν την παρακολούθηση υπόπτων για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ο Rob Wainwright της Europol, σημειώνοντας ότι οι εταιρείες τεχνολογίας οφείλουν να αναλογιστούν τον αντίκτυπο που έχει η ισχυρή κρυπτογραφία στην επιβολή του νόμου.

Εκπρόσωπος του TechUK, του βρετανικού εμπορικού συνδέσμου τεχνολογίας, προσέθεσε: “Με δεδομένους τους απαραίτητους πόρους και τη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών ασφαλείας και εταιρειών τεχνολογίας, και πάντα εντός ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου για τέτοιου είδους συνεργασίες, μπορούμε να διασφαλίσουμε τόσο την εθνική όσο και την οικονομική ασφάλεια”.

Ο Wainwright τόνισε ότι στην πλειονότητα των ερευνών αποδεικνύεται πως η χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών έχει εξέχουσα σημασία για τη λειτουργία των τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες βασίζονταν εν πολλοίς στην ικανότητά τους για παρακολούθηση, έχουν όμως χάσει το συγκεκριμένο πλεονέκτημα. Πέρα από την κρυπτογραφία, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν και το λεγόμενο darknet, όπου μπορούν να δραστηριοποιούνται ανώνυμα και μακρυά από τα βλέμματα της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: BBC News

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων