Το προφίλ μας στο Google Plus
15

deltaHacker -1 editorial: Αδιάφορα νεάκια και η πιο συχνή ερώτηση του φετινού καλοκαιριού

Καλώς ήρθατε στο πρώτο editorial του deltaHacker, του νέου συνδρομητικού περιοδικού γύρω από το ethical hacking που από το φθινόπωρο θα ‘ρχεται στην πόρτα σας κάθε μήνα! Και πού είστε, ακριβολογούμε και κυριολεκτούμε: Θα κυκλοφορεί 12 φορές το χρόνο κι όχι 11, ενώ όντως θα καταφθάνει στην πόρτα σας. Τώρα, άσχετα αν ξέρετε τι στο καλό είν’ αυτό το “ethical hacking” κι ανεξάρτητα από το πόσο έχετε ασχοληθεί με το σπορ, πιστεύουμε πως θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε ότι το deltaHacker είναι ένα ολοζώντανο, ζωηρό περιοδικό που πηγαίνει εκεί που κανένα άλλο περιοδικό δεν τολμά να πάει.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το deltaHacker είναι τίγκα στην πρωτοτυπία :D Δεν υπερβάλλουμε, έτσι είναι. Για παράδειγμα, πέρα από το ότι ασχολείται πραγματικά κι όχι θεωρητικά ή επιδερμικά με το hacking κι εκτός από το ότι είναι συνδρομητικό και γνήσια μηνιαίο, τα editorials του περιοδικού κυριολεκτικά ξεχειλίζουν από τα τεύχη του! Εξ ου και η αρίθμηση του παρόντος editorial, στο οποίο θα θέλαμε να σας πούμε για μερικά από τα πράγματα που δουλεύουμε τις τελευταίες βδομάδες, τι έχουμε καταφέρει ως τώρα και τι μπορείτε να περιμένετε από το φθινόπωρο.

Όπως είχαμε υποσχεθεί και στο πιο επίσημο FAQ του κόσμου, το περιοδικό δεν θ’ αποτελείται μόνο από την έντυπη μορφή. “Σιγά το νεωτερισμό”, είναι λογικό να πουν κάποιοι εδώ – και δεν θα ‘χουν καθόλου άδικο να το πουν. Πράγματι, δεν νοείται σύγχρονο περιοδικό που να μην έχει το δικό του site, πόσο μάλλον όταν το περιοδικό αυτό φέρει στον τίτλο του τη λέξη “hacker”. Όταν όμως το ίδιο περιοδικό εκδίδεται από μια (μεγάλη) εταιρεία με πολλαπλή στόχευση, ε, τότε όλα μπορούν να συμβούν – και για την ακρίβεια αρκετά *να μη* συμβούν, ποτέ. Από την άλλη, όταν το περιοδικό δημιουργείται μέσα στα πλαίσια μιας μικρής, ευέλικτης εταιρείας που ζει στο σήμερα και παρεμπιπτόντως ονομάζεται Parabing Creations, τότε δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για ν’ απουσιάζει από το web. Το deltaHacker όχι μόνο δεν απουσιάζει, αλλά χαίρεται να βρίσκεται και να κινείται στο web. Γι’ αυτό άλλωστε κι από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα δημιουργηθεί η Parabing Creations, έχουμε online παρουσία μέσα από τη fan page μας στο Facebook και φυσικά από το twitter. Πλέον, από τα τέλη Ιουλίου είναι στον αέρα και το επίσημο site του περιοδικού, στο http://deltahacker.gr. Χωρίς να το έχουμε διαφημίσει ιδιαίτερα βλέπουμε ότι αρκετοί το επισκέπτεστε καθημερινά, συμμετέχετε και σε συζητήσεις στα fora του. Πολύ ωραία και καλά, λοιπόν :D

Η παρουσία σας στο επίσημο site του deltaHacker μάς γεμίζει χαρά και μας κάνει να συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερο κέφι. Ιδιαίτερα πολύτιμο είναι και το feedback που μας δίνετε για τα bugs που εντοπίζετε. Το deltahacker.gr βρίσκεται προς το παρόν σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας. Ευτυχώς όμως αμέσως αρχίσατε να μας βοηθάτε. Χάρη στις παρατηρήσεις σας έχουμε στοχοποιήσει κάμποσα bugs, ορισμένα μάλιστα αρκετά ύπουλα κι όχι ιδιαίτερα εμφανή. Στοιχηματίζουμε ότι τη στιγμή που θα διαβάζετε το παρόν ο CTO μας (ναι, έχουμε και Chief Technology Officer) θ’ αναρωτιέται τι στο καλό σκεφτόταν όταν έφευγε για μίνι διακοπές και θα προσθέτει νέα entries στη λίστα εργασιών για όταν επιστρέψει. Τι να κάνουμε, αυτά παθαίνει κανείς όταν προτιμά τις παραδοσιακές διακοπές αντί για τον καλοκαιρινό εγκλεισμό στην πόλη – εννοείται για την προετοιμασία του καλύτερου περιοδικού evah ;)

Στο επίσημο site εκτός από την ειδησεογραφία, τα αυτόνομα άρθρα, τα video casts αλλά και τα συμπληρώματα άρθρων που δεν χώρεσαν στο περιοδικό, σύντομα θα υπάρχουν κι όλα τα άρθρα του s3cure.gr. Οι άνθρωποι πίσω από το ελληνικό, δημοφιλέστατο hacking site με το σπάνιο και πολύτιμο περιεχόμενο, σκέφτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Parabing Creations κι έτσι να στηρίξουν έμπρακτα το deltaHacker. Τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό, όπως επίσης και για την απόφασή τους να αρθρογραφούν στο περιοδικό.

Οι συνεργασίες πάντως δεν περιορίζονται στο s3cure.gr. Είναι βλέπετε κι αυτό το AthCon, το οποίο μερικοί όλο και θα ‘χετε ακούσει :P Πέρα απ’ την πλάκα, για τους λίγους που δεν γνωρίζουν (λέμε τώρα), να πούμε ότι το AthCon είναι το ετήσιο διεθνές συνέδριο hacking που γίνεται στην Αθήνα κι αποτελεί σημείο συνάντησης για hackers κι αναλυτές ασφαλείας απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και για χρήστες με (καλώς εννοούμενη) περιέργεια και δίψα για μάθηση. Το τι είδους συνεργασία ετοιμάζουμε με τους ανθρώπους του AthCon θα σας πούμε σε πολύ λίγο. Πρώτα όμως θα θέλαμε να σας πούμε για το πώς μπορεί κάποιος ν’ αγοράζει το deltaHacker καθώς και για το πώς μπορεί να γραφτεί συνδρομητής. Θα δείτε, έχουμε καλούς λόγους που σας τα λέμε μ’ αυτή τη σειρά :D

Σαν να μην έφταναν όλες οι συνεννοήσεις με λογιστές και τα τρεξίματα σε εφορίες, ταμεία, επιμελητήρια, αστυνομίες (για εξουσιοδοτήσεις), ΚΕΠ και σε ούτε-κι-εγώ-θυμάμαι-πού-αλλού για τη σύσταση της νέας εταιρείας, έπρεπε να βρούμε και μια λύση στο πρόβλημα της διανομής. Αυτό γρήγορα αποδείχτηκε δυσκολότερο ζήτημα απ’ όσο αρχικά είχαμε υπολογίσει. Ευτυχώς, μετά από αρκετό ψάξιμο μιλήσαμε μ’ έναν συνεννοήσιμο και πρόθυμο προϊστάμενο των ΕΛΤΑ, ο οποίος μας παρέπεμψε στον κατάλληλο άνθρωπο που “γνωρίζει από αυτά”. Χωρίς καθυστέρηση επικοινωνήσαμε με τον Κατάλληλο Άνθρωπο (TM) και διαπιστώσαμε ότι πράγματι γνώριζε “από αυτά”. Μπορέσαμε έτσι να καταλάβουμε ποιες είναι οι επιλογές μας κι αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει σε μία η οποία συνδυάζει ταχύτατους χρόνους παράδοσης και ταυτόχρονα δεν μας καταστρέφει οικονομικά. Μπορούμε λοιπόν να θερούμε ότι το πρόβλημα της παράδοσης του περιοδικού είναι λυμμένο.

Λείπει όμως και κάτι άλλο από την εικόνα: Είναι το μικρό αυτό ζητηματάκι που αφορά στον τρόπο πραγματοποίησης των παραγγελιών. Αν και προς το παρόν δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα σας πούμε δυο πράγματα που νομίζουμε ότι έχουν τη σημασία τους. Το ένα είναι ότι οι παραγγελίες θα γίνονται online αλλά *και* offline, π.χ., για εκείνους που δεν πολυσυμπαθούν το e-banking (<-- αυτό ήταν hint). Το άλλο είναι ότι η χρήση πιστωτικής -προπληρωμένης ή όχι- κάρτας δεν θα είναι υποχρεωτική. Αν κάποιος δεν έχει πιστωτική ή απλά δεν θέλει να τη χρησιμοποιήσει και πάλι θα μπορεί να παίρνει το deltaHacker, αρκεί να πηγαίνει σ' ένα από τα εκατοντάδες διαθέσιμα σημεία και να χρησιμοποιεί μετρητά (<-- κι αυτό hint ήταν). Ώσπου όμως να κλείσουν οι συμφωνίες με όλους τους εμπλεκόμενους, επιτρέψτε μας να μη δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος. Αυτό που από τώρα μπορούμε να σας δώσουμε είναι η υπόσχεσή μας ότι η συνδρομή στο deltaHacker θα συμφέρει *σημαντικά* έναντι των μεμονωμένων, μήνα με το μήνα αγορών. Πέρα από το γεγονός ότι θα ‘ναι σημαντικά φθηνότερη από όσο κάποιοι νομίζουν (διαβάζει ο Πέτρος Ζ;), η 12μηνη συνδρομή θα ‘ναι σαν να πληρώνει κάποιος για *λιγότερα* από 11 τεύχη. Επιπρόσθετα, οι αποστολές του περιοδικού θα ξεκινάνε πρώτα για τους συνδρομητές και μετά για τους υπόλοιπους. Αλλά προς Θεού, μη νομίζετε ότι τελειώσαμε με τα πλεονεκτήματα της συνδρομής ;)

Είμαστε που λέτε τον τελευταίο καιρό σε συζητήσεις με κάποιον πρωτεργάτη -ονόματα δεν λέμε- του AthCon, με στόχο να πετύχουμε το εξής: Οι X πρώτοι συνδρομητές του deltaHacker να πάρουν από ένα κουπόνι το οποίο θα τους εξασφαλίζει *αυτομάτως* Y τοις εκατό έκπτωση από το επόμενο AthCon, το οποίο αντί για Ιούνιο θα γίνει Απρίλιο! (Η επιλογή του μήνα έγινε ώστε να μην υπάρχει εξεταστική περίοδος κι έτσι οι διοργανωτές του AthCon να γλυτώσουν τα δικαιολογημένα …επεισόδια που απειλήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.) Τι λέτε κι εσείς; Φροντίζουμε τους συνδρομητές μας ή φροντίζουμε τους συνδρομητές μας; :D

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στην πιο συχνή ερώτηση που απαντάμε από τις αρχές του Ιούνη: Πώς γράφεται κάποιος συνδρομητής στο deltaHacker, τη στιγμή που δεν είναι (ακόμα) έτοιμο το σύστημα πληρωμών; Πολύ απλά, δηλώνοντας την πρόθεσή του μ’ ένα mail στο

subscriptions AT deltahacker DOT gr

Όσοι στέλνουν εκεί θα ειδοποιηθούν για την έναρξη των συνδρομών *πριν* γίνει δημόσια ανακοίνωση.

Καλό υπόλοιπο διακοπών και μη νομίζετε, θα τα λέμε τακτικά ;)

15 Responses to “deltaHacker -1 editorial: Αδιάφορα νεάκια και η πιο συχνή ερώτηση του φετινού καλοκαιριού”

 1. 0FFSH0R3 | 08/08/2011 at 19:25

  όσοι έχουν ήδη στείλει mail για την συνδρομή και έχουν δώσει όνομα και mail πρέπει να ξαναστείλουν?

  • subZraw | 08/08/2011 at 19:27

   Όχι βέβαια, όσοι έχουν στείλει είναι ήδη στη λίστα εκείνων που θα ειδοποιηθούν πρώτοι ;)

 2. mitzie | 08/08/2011 at 20:14

  Όταν λέτε μετρητά εννοείτε αντικαταβολή;

  • subZraw | 08/08/2011 at 21:12

   Όχι, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση πέφτει τρομερό γδάρσιμο από τα ΕΛΤΑ (ή την όποια εταιρεία courier). Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για πληρωμές με μετρητά, περισσότερο σύγχρονοι και βολικοί, οι οποίοι μάλιστα δεν οδηγούν στο γδάρσιμο κανενός :) Θα πούμε περισσότερα όταν κλείσουν οι συμφωνίες!

 3. ^^TnT^^ | 08/08/2011 at 20:57

  Μάλιστα… έστειλα και εγώ το Mail μου και αφορά την εξάπλωσή του περιοδικού *και* στο εξωτερικό αν τελικά γίνει :) Απλά για να ξέρουμε που βαδίζουμε, και να κάνετε και εσείς τις κατάλληλες ενέργειες / προετοιμασίες !

  • subZraw | 08/08/2011 at 21:13

   Φυσικά :) Πήραμε το email σου κι εννοείται ότι θα ενημερώσουμε έγκαιρα!

 4. oykas2001 | 08/08/2011 at 21:35

  Καλησπέρα παιδιά, άντε καλή αρχή κι απο μένα…na ρωτήσω μόνο κάτι, θα είναι μόνο συνδρομητικά,η θα υπάρχει και σε περίπτερα;

  • subZraw | 08/08/2011 at 22:04

   Δεν θα κυκλοφορεί στα περίπτερα. Θα είναι αποκλειστικά συνδρομητικό και φυσικά θα παρέχεται δυνατότητα για (προ)παραγγελία μεμονωμένων τευχών.

 5. ratb0y | 09/08/2011 at 11:12

  Αντε καλή αρχή παιδιά!

  Να ρωτήσω λίγο κάτι….υπάρχη μήπως..λέω εγω τώρα…το ενδεχόμενο εγγραφής ανα 6μηνο?

  Σκεφτείτε το λίγο, αν κάποιος δεν μπορεί να στεριθεί αυτα τα χρήματα για ένα μήνα ίσως να μπορεί να στερηθέι τα μίσα με αποτέλεσμα να εγγράφεται ανα 6μηνο. Ετσι θα έχει την δυνατότητα και ο αναγνώστης να είναι μέλος στο περιοδικό αλλα και το περιοδικό να έχει περισσότερα ενεργά μέλη.. 6 μηνα και δωδεκάμηνα.

  Και για να είναι ποιο δίκαιο εκει που στους 12 μήνες εγγραφης θα πληρώνεις 10.5 τέυχοι με την 6μηνη (6+6) να πληρώνεις 11.

  Αντε και με το πρώτο!!!

  • subZraw | 09/08/2011 at 11:32

   Πολύ καλή ερώτηση. Αν και διαχειριστικά/λογιστικά είναι αρκετά πιο δύσκολο να παρέχεις δύο επιλογές για συνδρομή, ακριβώς επειδή όλοι στο ίδιο παράλληλο σύμπαν ζούμε (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω) τελικά θα παρέχουμε *και* δυνατότητα για 6μηνη συνδρομή.

   Επίσης, όπως παρατήρησες κι εσύ, από πλευράς κόστους ανά τεύχος η 12μηνη συνδρομή θα συμφέρει σαφώς περισσότερο σε σχέση με την 6μηνη. Βεβαίως, και η 6μηνη με τη σειρά της θα συμφέρει περισσότερο από την αγορά μήνα με το μήνα.

   Ελπίζω να σε κάλυψα :)

   • ratb0y | 09/08/2011 at 12:23

    Με κάλυψες αλλά ποιό πολύ με έφτιαξες!! χεχε

 6. Έχω εκδηλώσει κι εγώ ενδιαφέρον για συνδρομητής μέσω email.

 7. Inf3rn0_MaSt3R | 11/08/2011 at 20:19

  Παιδιά έστειλα και εγώ e-mail άντε να δούμε το περιμένω πως και πως!! για 12μηνη συνδρομή!! Και κανονίστε κανένα meeting στον χώρο… ξέρετε που…. ώστε να δώσουμε όλοι τα φώτα μας σε όλους!! για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη δουλειά σε όλους…

  • subZraw | 11/08/2011 at 22:03

   Να ‘σαι καλά – κι ευχαριστούμε για τη στήριξη! Μόλις βάλουμε μπρος και με το καλό πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους, θα κανονίσουμε και για meetings :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων