Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Το πιο επίσημο FAQ του κόσμου v1.2.1

Τις εξελίξεις του περασμένου Μάη πιθανόν να τις έχετε μάθει κι αν όχι μπορείτε να τις μάθετε τώρα: ανεστάλη επ’ αόριστον η κυκλοφορία του περιοδικού tXAKER. Σ’ αυτό εδώ το FAQ απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από το deltaHacker, το νέο μηνιαίο, συνδρομητικό περιοδικό με θεματολογία ethical hacking που κάνει το ντεμπούτο του Εκεί Έξω (TM) στις αρχές του Οκτώβρη. Ταυτόχρονα δίνουμε μια καλή ιδέα για το τι μπορείτε να περιμένετε απ’ αυτό κι εξηγούμε γιατί το deltaHacker δεν έχει καμία σχέση με ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα.

1. Η ιστορία με το tXAKER

Ε1.1. Τι συνέβη βρε παιδιά με το tXAKER;
Στα τέλη του περασμένου Μαΐου η διοίκηση της εταιρείας 4π Ειδικές Εκδόσεις προχώρησε στην επ’ αόριστον αναστολή της κυκλοφορίας του περιοδικού tXAKER.

Ε1.2. Μα, μαζί με το RAM Ιουνίου υπήρχε *και* το tXAKER!
Ναι, υπήρχε. Ήταν το τελευταίο τεύχος. Είδατε εσείς το RAM Ιουλίου-Αυγούστου να κυκλοφορεί μαζί με το tXAKER; Όχι εμείς. Και στοιχηματίζουμε ότι ούτε κι εσείς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το τελευταίο tXAKER κυκλοφόρησε μαζί με το RAM Ιουνίου. Να γιατί.

Ε1.3. Μάλιστα. Γιατί όμως αποφασίστηκε η αναστολή της κυκλοφορίας του;
Γιατί παρά το γεγονός ότι η συνένωση δυνάμεων με το RAM -απόφαση που υλοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη- έδωσε 9 μήνες παράταση ζωής στα δύο περιοδικά, τελικά δεν συγκράτησε τη διαρκή υποχώρηση των πωλήσεων.

Ε1.4. Μήπως τότε να αυτονομηθεί ξανά το tXAKER;
Εξαιτίας του φαινομένου έντονης πειρατείας που παρατηρούταν γύρω από το tXAKER, η διοίκηση της 4π δεν πίστεψε ότι το περιοδικό θα ‘χε καλύτερη τύχη αν γινόταν πάλι αυτόνομο.

Ε1.5. Ναι, αλλά…
Συγνώμη για τη διακοπή, όμως δεν έχει “ναι αλλά”. Η απόφαση δεν ήταν δική μας, ελήφθη ήδη και ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε.

2. Το νέο περιοδικό και τι θα προσφέρει

Ε2.1. Τι είν’ αυτό το δέλτα-χάκερ;
Χμ, ναι, τώρα που το σκεφτόμαστε, η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση είναι ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε :) Κι αυτό το “κάτι” που μπορούμε να κάνουμε -και παρεμπιπτόντως έχουμε ήδη ξεκινήσει να το κάνουμε από τις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε-, είναι οι προετοιμασίες για την κυκλοφορία του deltaHacker, ενός νέου περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και infosec. (Εντάξει, το περιοδικό έχει κι έντονο άρωμα blackhat – πάντα όμως για εκπαιδευτικούς σκοπούς!)

Ε2.2. Αχά! Επομένως το deltaHacker θα ‘ναι η συνέχεια του tXAKER, ε;
Θα μπορούσε να το πει κάποιος κι έτσι. Ακριβέστερα, ενώ πράγματι ξεκινά από το χώρο που κάλυπτε το tXAKER, το deltaHacker είναι κάτι πολύ περισσότερο!

Ε2.3. Μισό λεπτό. Θα κυκλοφορεί με το RAM ή μόνο του;
Δεν θα κυκλοφορεί με το RAM. Για την ακρίβεια, δεν θα κυκλοφορεί καν από την 4π. Το deltaHacker αποτελεί ανεξάρτητη προσπάθεια και θα έρχεται κοντά σας από την εταιρεία Parabing Creations. Παρεμπιπτόντως, δεν μιλάμε μεταφορικά. Το deltaHacker θα έρχεται αυτό κοντά σας – δεν θα πηγαίνετε εσείς σ’ αυτό.

Ε2.4. Α, μπα; Και δεν μου λέτε, ποιοι δηλαδή βρίσκονται πίσω απ’ αυτή την προσπάθεια;
Το deltaHacker ως ιδέα ξεκίνησε από τους γνωστούς από το tXAKER subZraw και praeto. Στο deltaHacker όμως συμμετέχουν κι άλλοι πρώην συνεργάτες του παλιού περιοδικού, με τους Thiseas, sonic2000gr και sp1ral ev0lut10n να ‘ναι από τους πρώτους που έσπευσαν να προσφέρουν την έμπρακτη στήριξή τους. Επιπρόσθετα, είμαστε σε θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι στο deltaHacker θα αρθρογραφούν κι έμπειροι, επαγγελματίες pentesters, οι οποίοι δεν είχαν ποτέ συνεργαστεί με το tXAKER. Τέλος, πολύτιμη είναι και η συμβολή της citr0nella, χωρίς τη βοήθεια της οποίας τα κείμενά μας δεν θα ήταν τόσο, χμ, ας πούμε ευπαρουσίαστα :$

E2.5. Ενδιαφέροντα ακούγονται όλα αυτά. Αλήθεια, τι εννοούσατε πριν λέγοντας ότι “το deltaHacker θα ‘ναι κάτι πολύ περισσότερο από το tXAKER”;
Εννοούσαμε κατ’ αρχάς ότι το deltaHacker δεν θα ‘χει μόνο τα HOWTOs, τα tutorials και τα step by step guides που οι αναγνώστες του tXAKER είχαν συνηθίσει. Επιπρόσθετα, το νέο περιοδικό θα περιλαμβάνει το editorial του, επικαιρότητα με σχολιασμό, καθώς κι αποκλειστικές συνεντεύξεις μάχιμων Ελλήνων hacker. Επιπλέον, τα άρθρα στον κύριο κορμό του περιοδικού θα ‘ναι περισσότερο τολμηρά σε σχέση μ’ εκείνα που δημοσιεύονταν στο tXAKER! Να επισημάνουμε επίσης ότι σε κάθε τεύχος το μείγμα των άρθρων θα ‘ναι τέτοιο ώστε το περιοδικό να ‘ναι χρήσιμο ακόμα και για τους νεοφερμένους στο χώρο του hacking. Για να το πούμε κι αλλιώς, το deltaHacker δεν θ’ απευθύνεται μόνο στους γκουρού αλλά *και* στους αρχάριους. Αλλά υπάρχει και συνέχεια: το deltaHacker πλαισιώνεται κι από site με forum (αυτό εδώ), στο οποίο μεταξύ άλλων θα δημοσιεύονται πλήρη άρθρα καθώς και το εβδομαδιαίο μας video cast! Και κάπου εδώ νομίζουμε ότι έγινε περισσότερο κατανοητό το τι εννοούσαμε πριν ;)

3. Η κυκλοφορία και η διανομή

Ε3.1. Είχατε δεν είχατε, μας βάλατε στην πρίζα! Και δεν μου λέτε, πότε υπολογίζετε να κυκλοφορήσετε το πρώτο τεύχος του deltaHacker; Ε; Πότε; Πείτε μας, θέλουμε να ξέρουμε!
Το πρώτο τεύχος διατίθεται αρχές Οκτώβρη. Προσέξατε ότι αντί να μιλήσουμε για “κυκλοφορία” αναφερθήκαμε σε “διαθεσιμότητα”, ε; :D

Ε3.2. Όχι, δεν το προσέξαμε. Τώρα όμως που τ’ αναφέρατε μας ανησυχήσατε! Τι εννοείτε, κακούργοι; Μιλήστε καθαρά, επιτέλους!
Καλέ μη βαράτε, θα εξηγηθούμε αμέσως: Σκοπίμως δεν αναφερθήκαμε σε “κυκλοφορία”, αφού το περιοδικό δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Ε3.3. Και πού θα κυκλοφορεί, “καλέ”; Στα κομμωτήρια;
Χαχα, όχι βέβαια! Απλά, το περιοδικό μας είναι συνδρομητικό. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: α) όποιος θέλει γράφεται συνδρομητής και κάθε μήνα το περιοδικό του αποστέλλεται ταχυδρομικώς, β) όποιος δεν θέλει να γραφτεί συνδρομητής το παραγγέλνει μήνα με το μήνα κι επίσης του αποστέλλεται ταχυδρομικώς.

Ε3.4. Ενδιαφέρον. Και κάθε πότε θα διατίθεται;
Κάθε μήνα, δώδεκα (12) φορές το χρόνο. ANYK (TM) :P

Ε3.5. Μια χαρά. Αλήθεια, ηλεκτρονική εκδοχή του deltaHacker διατίθεται;
Σκεφτόμασταν να κάνουμε και μάλιστα ανοίξαμε σχετική συζήτηση στη fan page του deltaHacker. Ακούστηκαν διάφορες ιδέες και προτάσεις. Δεν πειστήκαμε για την αξία της ηλεκτρονικής εκδοχής. Αντίθετα, καταλάβαμε ότι το έντυπο εξακολουθεί να ‘χει ιδιαίτερη αξία για τον αναγνώστη. Αν πάντως στην πορεία δούμε ότι κάποιο μοντέλο ηλεκτρονικής διανομής έχει νόημα, να ‘στε βέβαιοι ότι θα το υλοποιήσουμε.

4. Πρόσθετες απορίες, πρόσθετες διευκρινήσεις

Ε4.1. Μιας και το θυμήθηκα, κείνο το Parabing που ‘χετε φτιάξει τι ρόλο βαράει;
Είν’ ένα πρότζεκτ που ξεκίνησαν οι subZraw και praeto τον περασμένο χειμώνα. Το περιεχόμενό του αφορά σε τεχνολογία, networking, security κι ethical hacking, θα ‘ναι όμως πολύ πιο ελαφρύ από το deltaHacker! Το Parabing είναι αγγλόφωνο, BTW.

Ε4.2. Θα το συνεχίσετε δηλαδή το Parabing;
Ναι. Το βλέπουμε ως ένα ενδιαφέρον πείραμα κι έχουμε περιέργεια να δούμε πού μπορεί να πάει – αν μπορεί να πάει κάπου. Αλλά ακόμη και πουθενά να μην πάει, μας διασκεδάζει κι αυτό μετράει πολύ :) Έχουμε πάντως παρατηρήσει ότι όποτε ποστάρουμε στο Parabing δεχόμαστε επισκέψεις απ’ όλον τον πλανήτη. Όπως καταλαβαίνετε, το γεγονός αυτό μάς ενθαρρύνει να συνεχίζουμε. Αλλά μην ανησυχείτε: Η πρώτη και με διαφορά ασχολία μας είναι -και θα συνεχίσει να είναι- το deltaHacker!

Ε4.3. Α! Το Επίσημο Ανεπίσημο bl0g του tXAKER τι θ’ απογίνει;
Το site αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του subZraw, για την οποία η διεύθυνση της 4π ήταν ενήμερη. Το site δεν είναι πλέον online.

Ε4.4. Θα συνεχίσει να λειτουργεί η fan page του tXAKER;
Ναι, αλλά όχι επ’ αόριστον. Αν και πρόκειται για άλλη μια πρωτοβουλία του subZraw για την οποία η διεύθυνση της 4π ήταν επίσης ενήμερη, εξαιτίας του ονόματός της η συγκεκριμένη fan page δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα. Ήδη έχουμε “κλείσει” τη δυνατότητα δημοσιεύσεων από πλευράς των fan κι αυτή τη στιγμή η σελίδα παραμένει online μόνο για λόγους ενημέρωσης. Η νέα, επίσημη fan page για το deltaHacker λειτουργεί εδώ κι αρκετό καιρό και καθημερινά οι συζητήσεις εκεί δίνουν και παίρνουν :)

Ε4.5. Από πού μπορώ να ενημερώνομαι για την πορεία του deltaHacker; Αν έχω άλλη ερώτηση ή θέλω κάποια διευκρίνιση, πού μπορώ να τη στείλω;
Για την πορεία του deltaHacker μπορείτε να ενημερώνεστε από το Twitter ή/και από τη fan page μας στο Facebook. Υπάρχει επίσης κι ο παρών δικτυακός τόπος.

E4.6. Λοιπόν, θέλω να γραφτώ συνδρομητής! Πού πάω και τι κάνω;
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι εδώ, λίγο παραδίπλα. Μπορείτε βέβαια να πάτε και να συμπληρώσετε απευθείας την ωραιότατη φόρμα παραγγελιών.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων