Το προφίλ μας στο Google Plus
0

deltaHacker 010 editorial: Από το άλφα στο βήτα

Άντε τώρα εσύ να συγκεντρωθείς για δουλειά μ’ αυτή τη ζέστη κι όλον αυτόν τον κόσμο, ο οποίος κατά πώς φαίνεται από το A έχει πάει στο B και δεν χάνει ευκαιρία να σου λέει πόσο πιο καλά είναι στο B και καλά θα κάνεις να πας κι εσύ στο (δικό σου) B το συντομότερο δυνατόν, ώστε ν’ αδειάσει το μυαλό και να φορτίσουν οι μπαταρίες…

Δεν ξέρω για ’σας, για ’μένα όμως και οι δύο αυτές προοπτικές είναι κάπως ανησυχητικές. Κατ’ αρχάς, όσο ελεύθερη κι αν αφήσω τη φαντασία μου, ειλικρινά δεν μπορώ να βρω το αντίστοιχο της μπαταρίας πάνω μας. Όχι, σας προκαλώ δηλαδή να μου πείτε εσείς: Ποιο είναι το αντίστοιχο μιας μπαταρίας στον ανθρώπινο οργανισμό, το οποίο μάλιστα φορτίζει όταν από το A πηγαίνεις στο B κι αποφορτίζει όταν επιστρέφεις στο A;

Βάζω στοίχημα ότι δεν μπορείτε.

Αμ, το άλλο; Το ότι δηλαδή πηγαίνεις από το A στο B κι αδειάζει το μυαλό; Σας ακούγεται εσάς αυτό σαν κάτι που θα ήθελε κάποιος να του συμβεί; Εντάξει, μ’ ένα υποθετικό άδειασμα του μυαλού ξεχνάς φαντάζομαι ένα σωρό δυσάρεστα, ξεχνάς όμως και τα ευχάριστα. Εκτός δηλαδή κι αν μιλάμε για έξυπνο (υποθετικό) άδειασμα μυαλού, όπου στο τέλος της διαδικασίας σου μένουν μόνο τα ευχάριστα. Μήπως όμως έτσι γίνεσαι αυτό που λένε “χαζό παιδί, χαρά γεμάτο”; Μπορείτε να μου πείτε υπεύθυνα τι πραγματικά συμβαίνει;

Βάζω στοίχημα ότι δεν μπορείτε.

Τι να σας πω, αγαπητές κι αγαπητοί. Καλές και χρυσές οι διακοπές –και οι μετακινήσεις από το Α στο Β–, αλλά αυτή τη *μανία* για διακοπές ποτέ δεν μπορούσα να την καταλάβω. Δεν λέω, πότε πότε χρειάζεται η λεγόμενη “αλλαγή παραστάσεων”. Κάνει καλό, χαλαρώνει και ξεκουράζει — τουλάχιστον στη θεωρία. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι δεν αρκεί να πας από το A στο Β, πρέπει και το B να είναι περίπου όπως το φανταζόσουν — ή φυσικά καλύτερο. Αν δεν είναι, τότε η “χαλάρωση και ξεκούραση” κινδυνεύει να γίνει “τσατάλωμα και κούραση”.

Αλλά ξέρω τι θα πείτε τώρα. Ότι, και καλά, είμαι υπερβολικός και γκρινιάρης, επειδή δεν έχω πάει διακοπές ακόμα. Ίσως το προχωρήσετε και λίγο παραπέρα, προσθέτοντας ότι μάλλον θα δυσκολευτώ να πάω οπουδήποτε φέτος, επειδή το deltaHacker είναι μηνιαίο κι όταν εμείς λέμε μηνιαίο ενοούμε “μηνιαίο” κι όχι “κάθε μήνα εκτός από τον Αύγουστο, αφού όλον τον Ιούλιο θα τηγανιζόμαστε στις παραλίες και θα λιώνουμε στα beach bar”.

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρώτα απ’ όλα, ο γράφων δεν ήταν ποτέ του τηγανίσματος, ούτε των beach bar. Επίσης, αν και επί σειρά ετών και μέχρι πρόπερσι είχε κάθε καλοκαίρι έναν ολόκληρο μήνα άδεια, πάντα μετά την τρίτη βδομάδα του πετάγονταν στα καλά του καθουμένου διάφορα division by zero και δεν ήξερε πώς να τα χειριστεί. Επίσης, δεν ήξερε πώς ν’ αντιδράσει όταν τον Αύγουστο γύριζε στο γραφείο κι όλοι, ηλιοκαμένοι και περιχαρείς, εύχονταν ο ένας στον άλλον “καλό χειμώνα”.

Ασχολίαστο — ή καλύτερα αυτολογοκρινόμενο.

Το θέμα πάντως είναι ότι φέτος οι διακοπές θα είναι σύντομες και τη στιγμή που οι περισσότεροι από εσάς θα χαλαρώνετε στα διάφορα B, εμείς, πιστοί στο καθήκον, κατά πάσα πιθανότητα θα είμαστε στο A και θα προετοιμάζουμε άλλο ένα τεύχος του αγαπημένου σας deltaHacker, για να το έχετε κι αυτό μαζί σας κι έτσι το B να γίνεται Β στο τετράγωνο — ή κάπως έτσι, τέλος πάντων.

Αλλά μη νομίζετε. Όπως θα παρατηρήσατε οι πιο προσεκτικοί, είπα ότι θα είμαστε στο A “κατά πάσα πιθανότητα”. Παραδέχομαι ότι θα το σκάσουμε κι εμείς για λίγο προς το Β –γύρω στην εβδομάδα υπολογίζω να διαρκεί η απόδραση–, για να αδειάσει το μυαλό και να φορτώσουν οι μπαταρίες.

Λέμε τώρα.

Γιατί πέρα απ’ την πλάκα, εγώ εξακολουθώ να τρομάζω τόσο στην προοπτική του αδειάσματος, όσο και στου γεμίσματος. Γι’ αυτό και τελικά θα προσπαθήσω να μην ασχοληθώ καθόλου με τα του περιοδικού κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, από τώρα όμως σας λέω ότι θα αποτύχω. Ελπίζω μόνο να μην έχω τίποτε επεισόδια με την κα Σύμβουλο Εκδόσεως™, η οποία επιμένει στην καθαρή και ξάστερη αλλαγή παραστάσεων.

Αλλά αυτή η στάση της με μπερδεύει λίγο. Αφού είναι τόσο υπέρ της αλλαγής, χάθηκε ο κόσμος αντί για B = κάπου με παραλία να θέσουμε B = κάπου με δροσιά, όπως –λέω εγώ τώρα ένα μέρος στην τύχη– το Ρέικιαβικ, που πάντα ήθελα κι ακόμα θέλω να πάω;

Καλά να είστε και καλά να περνάτε, όποιο κι αν είναι το δικό σας B!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων