Το προφίλ μας στο Google Plus
0

deltaHacker 015 | This. Is. DELTA! Edition

Συχνά, εγκαθιστώντας κάποιοι φίλοι μια διανομή Linux σαν το Ubuntu κι αρχίζοντας να παίζουν με το ποντίκι, τους δημιουργείται η εντύπωση ότι “ξέρουν λίνουξ”. Πρόκειται για ύπουλη αυταπάτη, η οποία αν μη τι άλλο είναι πιθανό να τους κρατήσει μακριά από πραγματικά ενδιαφέροντα πρότζεκτ :S

Μια δημοφιλής ερώτηση που λαμβάνουμε στο περιοδικό τον τελευταίο καιρό, αφορά στο αν πολλά από όσα παρουσιάζονται στα άρθρα υλοποιούνται *μόνο* σε Linux. Για τις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση είναι αρνητική: Όχι, δεν γίνονται σώνει και καλά μόνο σε Linux. Απλά, είναι ευκολότερο όταν *όντως* γίνονται σε Linux. Ξεκινούν τότε πολλοί φίλοι να μάθουν το εν λόγω λειτουργικό σύστημα, αλλά τελικά καταλήγουν να χειρίζονται –με επιτυχία– άλλο ένα desktop OS. Έτσι όμως αποτυγχάνουν να γνωρίσουν την αληθινή δύναμη του Linux η οποία, κακά τα ψέματα, πηγάζει από τη γραμμή εντολών.

Με τη μίνι σειρά άρθρων που ξεκινά από το deltaHacker 015, ο κύριος Αρχισυντάκτης (TM) του περιοδικού, aka @pvar, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δείξει σε κάθε ενδιαφερόμενο την αληθινή δύναμη του Linux! Ως μπόνους, όσοι τον ακολουθήσουν στο συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γραμμής εντολών, του BASH και του scripting, μαζί με το Linux θα είναι πανέτοιμοι να κατακτήσουν κι άλλα UNIX-like OSes, όπως είναι το αγαπημένο μας FreeBSD!

deltaHacker 015 (τεύχος Δεκεμβρίου 2012): This. Is. DELTA! Edition

Ακολουθούν όλα τα θέματα του deltaHacker 015.

Μη χάσετε τις εκπληκτικές, εορταστικές υπερπροσφορές στις 12μηνες και 24μηνες συνδρομές, που φτάνουν έως το 15%! Η φόρμα παραγγελίας έχει τροποποιηθεί καταλλήλως ώστε να ενσωματώνει τις εκπτώσεις και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρετε συνδρομή ή να προσθέσετε χρόνο σε αυτή που έχετε!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων