Το προφίλ μας στο Google Plus
11

deltaHacker 018 | deltaCast Days Edition

Συχνά αναφερόμαστε σε εντελώς αφηρημένες έννοιες λες και πρόκειται για χειροπιαστά πράγματα με αληθινή, φυσική υπόσταση. Αν όμως σταθούμε για μια στιγμή κι αναλογιστούμε τι ακριβώς είν’ αυτό για το οποίο μιλάμε με τόση άνεση, αρκετές φορές δυσκολευόμαστε ή αδυνατούμε να δώσουμε μια ικανοποιητική –πόσο μάλλον ακριβή– περιγραφή.

Μιλάμε, π.χ., περί ανοικτών και κλειστών ports, τα οποία άλλες φορές είναι TCP κι άλλες UDP. Μετά βέβαια είναι κι αυτό το port forwarding, το οποίο το κάνουν οι routers κι ευτυχώς δηλαδή που το κάνουν, γιατί αλλιώς πώς θα μπαίναμε στον υπολογιστή που βρίσκεται στο σπίτι στην Καλαμαριά από την καφετέρια στην Αριστοτέλους, την παραλία στο Λευκαντί ή το Κέφλαβικ, που είναι το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας. Φίλες και φίλοι, στο τεύχος 018 εξηγούμε επακριβώς τι είναι αυτά τα ports, δείχνουμε πώς γίνεται το port forwarding, βάζουμε και το κερασάκι στη μεταφορική τούρτα — το οποίο για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το dynamic DNS!

Σε άλλα θέματα του deltaHacker 018, παρουσιάζουμε αναλυτικά μια απόπειρα phishing σε ελληνικό forum περί ασφάλειας, δείχνουμε πώς είναι δυνατόν να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία της ανάλυσης malware, ενώ επιχειρούμε να δώσουμε και μερικές χρήσιμες κατευθύνσεις προς την αναζήτηση του ιδανικού fileserver, για το σπίτι ή το γραφείο. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο art director του περιοδικού εμπνεύσθηκε ιδιαιτέρως από το όλο θέμα, εξ ου και το εξώφυλλο του τεύχους 018!

deltaHacker 018 (τεύχος Μαρτίου 2013): deltaCast Days Edition

Ακολουθούν όλα τα θέματα του deltaHacker 018

Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά, θα τις βρείτε εδώ. Το περιοδικό deltaHacker δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, αποστέλλεται ταχυδρομικώς κι απευθύνεται σε όλους! Οι παραγγελίες συνδρομών ή μεμονωμένων τευχών γίνονται αποκλειστικά online, από τη σχετική φόρμα.

11 Responses to “deltaHacker 018 | deltaCast Days Edition”

 1. h-api | 28/03/2013 at 22:02

  Δεν εχω παραλάβει το Τευχος 18 . Υπάρχει καθυστέρηση ;

  • subZraw | 28/03/2013 at 22:04

   Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αποστολές! Λόγω των 3ημέρων αυτού του μήνα κάποιες ημερομηνίες δεν βόλεψαν, οπότε παραλάβαμε καθυστερημένα από το τυπογραφείο.

 2. h-api | 28/03/2013 at 22:17

  Ξεχάστηκα ειναι η αλήθεια ειχα μέρες να δω το site και οταν ειδα τα νεα αρθρα λέω τι έγινε …

 3. h.n.y | 30/03/2013 at 15:44

  Μου διαφεύγει κάτι ή σκανδαλωδώς για πρώτη φόρα δεν θα υπάρξει *μηνιαίο* deltastream;

  • subZraw | 30/03/2013 at 15:58

   Σιγά, αφού δεν σ’ αρέσει το deltaStream :)

   Και πέρα απ’ την πλάκα [*], δεν προλαβαίναμε με τίποτε αυτή τη φορά. Πάμε για την επόμενη Κυριακή, πιθανώς από το BitTorrent Live!

   [*] Ποια πλάκα; Αφού πράγματι δεν σ’ αρέσει το deltaStream :P

 4. h.n.y | 30/03/2013 at 17:35

  Καταγγέλλω :P την προπαγάνδα περί δυσαρέσκειας ως προς το deltastream,κριτική ≠ ∅.
  Απλά όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι≈μηνιαίως.
  Επιπροσθέτως έρχεται να ενισχύσει τα φημολογούμενα σχέδια περί υπονόμευσης του θεσμού deltaStream η αποκάλυψη της ομάς WHITE *Attention BitTorrent Live is currently in open beta*

 5. h.n.y | 07/04/2013 at 17:21

  χμμμ…να υποθέσω από τα συνεπαγόμενα,καθώς ούτε ρολογάκη βλέπω ούτε email ενημερωτικό ήρθε,ότι πάμε για την άλλη Κυριακή ή ακόμα και σε διμηνιαίο deltasteam?

 6. h.n.y | 07/04/2013 at 18:28

  Εμένα μου λες,αχ αυτή η σημερινή νεολαία την έχει φάει η δουλειά…ούτε ένα διάλειμμα δεν κάνουν να το ρίξουν λίγο έξω,να κάνουν ένα deltastream,ρε αδερφέ! :)

 7. aiak0s | 08/04/2013 at 16:45

  Καλησπέρα,
  πολύ ωραίο το deltaCast 18 με ενδιαφέροντα θέματα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
  Τι μας κάνεις Χρήστο με το ZFS και FreeNAS…. και με είχε βολέψει το Openfiler.. ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων