Το προφίλ μας στο Google Plus
5

deltaHacker 031 | True Randomness Edition

Από τα λαμπάκια του router, σε μία από τις σημαντικότερες ευπάθειες του Διαδικτύου. Ένα παιδαριώδες σφάλμα στον κώδικα του OpenSSL, καθιστά κάθε κινηματογραφικό σενάριο ρεαλιστικό. Την ίδια στιγμή, η παρουσία του συγκεκριμένου σφάλματος για τόσον καιρό σε μια τόσο κρίσιμη βιβλιοθήκη, ευνοεί την ανάπτυξη πρόσθετων σκοτεινών σεναρίων. Φίλες και φίλοι, στο κεντρικό θέμα του τεύχους σας παρουσιάζουμε το Hearthbleed bug — και το γνωρίζουμε σε επίπεδο κώδικα.

Σε άλλα θέματα του deltaHacker 031, γυρίζουμε την πλάτη στο Dropbox και φτιάχνουμε το δικό μας, πλήρες σύστημα cloud storage, επιστρατεύουμε ένα Raspberry Pi και γεφυρώνουμε τον εικονικό κόσμο του Minecraft με τον αληθινό, συζητάμε για τη σημασία της *πραγματικής* τυχαιότητας στις εφαρμογές — βλέπουμε και πώς την αναπαράγουμε σε ικανοποιητικό βαθμό!

Δείτε παρακάτω *όλα* τα θέματα του deltaHacker 031

deltaHacker 031 (τεύχος Απριλίου 2014): True Randomness Edition

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών αλλά και για τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast), και κάντε τώρα την παραγγελία σας από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στο deltaCast απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

5 Responses to “deltaHacker 031 | True Randomness Edition”

 1. h.n.y | 07/05/2014 at 13:43

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως ενα open source λογισμικό που είναι διαθέσιμος ο κώδικας του σε χιλιάδες προγραμματιστές κανείς να μην είδε μια ΤΕΤΟΙΑ τρύπα ασφαλείας (;).
  Προσπαθώντας να το εκλογικεύσω καταλήγω στο ότι είτε οι προγραμματιστές είναι ανεπαρκής (πράγμα που δεν το πιστεύω), είτε μπαινουμε σε σενάρια συνομοσιολογίας (δεν έχω άποψη επ αυτού),είτε τέλος μια “ομάδα” προγραμματιστών που έχει αναλάβει ένα project βγαζει ένα λογισμικό και από κει και πέρα κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να μελετήσει τον κώδικα.Έξαλλου κανείς δεν θα ζητήσει ευθύνες από κάτι που διανέμεται δωρεαν ή τουλάχιστον κάπως έτσι…

 2. ooozzz | 09/05/2014 at 22:16

  Καλησπερα, απο που μπορω να το κατεβασω?

  • subZraw | 09/05/2014 at 22:39

   Γεια χαρά, Κωνσταντίνε!
   Με παραξένεψε λίγο το ερώτημά σου, οπότε πήγα κι έλεγξα ξανά: Είδα ότι, πράγματι, σου έχουμε ήδη στείλει email με download URL για το τεύχος 031. Η διεύθυνση email που χρησιμοποιήσαμε είναι αυτή που έχεις στο Gmail. Μήπως το email μας κατέληξε στο SPAM folder ή σ’ εκείνο το “promotions” tab του Gmail; Σε παρακαλώ έλεγξέ το κι αν δεν βρεις το email στείλε μας ένα μήνυμα στο talk2us AT deltaHacker DOT gr, ώστε να σου στείλουμε νέο download URL.

   • ooozzz | 09/05/2014 at 23:12

    Ηταν στις προσφορες, ευχαριστω για την απαντηση!

    • subZraw | 09/05/2014 at 23:38

     Αλίμονο, Κωνσταντίνε, anytime!
     (Μας έχει απαυτώσει το Gmail, με τα “features” του…)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων