Το προφίλ μας στο Google Plus
1

deltaHacker 045 editorial: Φωτονικό Σύννεφο

Σημείωση σύνταξης. Το καλοκαίρι που διανύουμε είναι παράξενο — και κάποιοι θα ισχυριστούν ότι δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα. Κάποιοι άλλοι, πάντως, όπως ο αγαπητός κύριος σε αυτό το βίντεο, είναι προφανές ότι έχουν πλήρη επίγνωση για το τι συμβαίνει και, κυρίως, για το τι άλλο πρόκειται να συμβεί. Ο αναγνώστης μας Γιάννης Μ., εξάλλου, έχει εντρυφήσει επί μακρόν στο φαινόμενο του Φωτονικού Σύννεφου, το οποίο κατά πώς φαίνεται είναι το πραγματικό αίτιο για πολλά από τα παράξενα, αξιοθαύμαστα κι αξιοπερίεργα που συμβαίνουν γύρω μας. Ευγενικά ο Γιάννης μάς ζήτησε να φιλοξενήσουμε άρθρο/μελέτη που συνέταξε επί του θέματος. Η απάντησή μας ήταν καταφατική — κάτι που αντιλαμβανόμαστε πως τον εξέπληξε (ελαφρώς) και ταυτόχρονα τον χαροποίησε.

Αγαπητοί αναγνώστες, δια του παρόντος άρθρου θα ήθελα να θίξω και, ταυτόχρονα, στο μέτρο του δυνατού, να αναλύσω ένα φυσικό φαινόμενο (για πολλούς ακόμα ανεξήγητο) το οποίο είχε, έχει και θα εξακολουθεί να έχει ουσιαστικές θετικές επιπτώσεις και συγχρόνως δραστικές επιδράσεις σε πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα προσπαθήσω, με το αν μη τι άλλο μικρό μου μυαλό, να προσεγγίσω μία τεραστίων μεγεθών φυσική διεργασία, η οποία τα τελευταία 125 (τουλάχιστον) χρόνια απασχολεί την επιστημονική κοινότητα και όχι μόνο. Θα αναφερθώ, όπως οι περισσότεροι από εσάς ήδη φαντάζομαι θα έχετε αντιληφθεί, στην έννοια και στο φαινόμενο του ΦΩΤΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΝΕΦΟΥ (εφ’ εξής θα το ονομάζουμε, δια λόγους συντομίας, ΦΣ).

Τι είναι όμως ένα ΦΣ; Πώς η ύπαρξη του ΦΣ επηρεάζει την ψυχοσωματική μας οντότητα; Ποια είναι η σχέση του ΦΣ και της Πληροφορικής και εν γένει της βιομηχανίας ΙΤ και πώς όλοι αυτοί οι τομείς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους; Δύσκολες ερωτήσεις και προφανώς οι απόψεις/απαντήσεις διίστανται. Ωστόσο, στο σημείο αυτό, για να μπορέσουμε να θέσουμε μία σωστή βάση ερμηνείας του συγκεκριμένου φαινομένου, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας από την Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, τη Θεωρία Πιθανοτήτων και τη Ζωροαστρική Φιλοσοφία περί των Αρχών Υπάρξεως των Συμπαντιαίων Νεφών.

Αλλά ας κάνουμε πρώτα μία σύντομη ιστορική αναδρομή. Οι πρώτες αναφορές για την ύπαρξη του φαινομένου του ΦΣ, όπως μας είναι γνωστό σήμερα, βασίζονται στις μαρτυρίες ενός γιδοβοσκού, ο οποίος εν έτει 1887, σε ένα ορεινό χωριό των Ουραλίων Ορέων, διαπίστωσε μία έντονη φωτεινότητα σε ένα σημείο που απείχε μόλις 127 μέτρα από το κοπάδι του που εκείνη τη στιγμή βοσκούσε. Ο νέος αυτός αφελής κτηνοτρόφος, πλησίασε γεμάτος περιέργεια για να δει τι ήταν αυτό το τόσο έντονο φώς που εκχεόταν μέσα από μία χαραμάδα. Στην προσπάθειά του να αντικρίσει μέσα από τη σχισμή αυτή την έντονη φωτεινότητα, ένιωσε ξαφνικά μία πανίσχυρη ριπή φωτεινών δεσμών να διαπερνά το σώμα του και να τον εκτοξεύει προς τα πίσω σε απόσταση 32 μέτρων. Ευτυχώς για καλή του τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά κι όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του επέστρεψε με γοργά βήματα στο χωριό, ώστε να περιγράψει στους συγχωριανούς του όσα είχε βιώσει.

Έκτοτε πέρασαν 44 χρόνια, όταν το 1931, στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένας ερευνητής Φυσικός προκάλεσε μία έντονη έκρηξη σε ένα υπόγειο εργαστήριο, προσπαθώντας να συνθέσει καινούργια στοιχειώδη υψίσυχνα σωματίδια, τα οποία θα είχαν την ιδιότητα να αλληλεπιδρούν μόνο με τις ελκτικές πλανητικές δυνάμεις που εκπορεύονται από την σχέση Σελήνης-Γης. Μόλις ο κρότος της έκρηξης καταλάγιασε, ένα περίεργο φωτεινό σύννεφο κάλυψε τον περιβάλλοντα χώρο του εργαστηρίου απορρυθμίζοντας πλήρως όλες τις αναλογικές διατάξεις μετρήσεων που είχε κατασκευάσει ο αγαπητός μας επιστήμονας. Όλες οι αναλογικές ενδείξεις μαγνητόμετρων, φασματοφωτόμετρων κι ανιχνευτών υπεριώδους σε κλάσματα δευτερολέπτου μηδενίστηκαν. Το σύννεφο είχε παρουσία εντός του εργαστηρίου για 35 δευτερόλεπτα, οπότε κι εξαφανίστηκε. Ο Φυσικός ονόματι Jorge Louiz de la Cruz Lopez (με καταγωγή από το Puerto Rico, γόνος φτωχής αγροτικής οικογένειας η οποία καλλιεργούσε/εμπορευόταν ινδική κάνναβη σε προάστιο του San Juan για να μπορέσει να θρέψει τον μικρό Jorge), δημοσίευσε τα βιώματά του στην ετήσια έκδοση ανασκόπησης του περιοδικού Nature, όπου και δέχθηκε τα επικριτικά/αποδοκιμαστικά σχόλια της επιστημονικής κοινότητας, δεδομένου ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε παρατηρηθεί κάποιο αντίστοιχο φαινόμενο σε άλλα εργαστήρια ανά τον κόσμο και οι υπόλοιποι Φυσικοί θεώρησαν πως ο συγκεκριμένος συνάδελφος βρισκόταν υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών.

Το 1952 ένας Μαθηματικός ονόματι Abdul Mohammed Al Ra Maui στο Πανεπιστήμιο του Oman, προσπαθούσε να ερμηνεύσει τα σανσκριτικά κείμενα αγνώστου ταυτότητας Ινδών συγγραφέων που είχαν εντρυφήσει στον Περσικό Ζωροαστρισμό. Τα συγκεκριμένα κείμενα εμπεριείχαν μαθηματικά αξιώματα που προσπαθούσαν να εξηγήσουν με πιθανοθεωρητικό τρόπο την ύπαρξη ΦΣ, όπως είχε παρατηρηθεί κατά τις θρησκευτικές τελετές του Ζαρατούστρα, στα υψίπεδα της αρχαίας πόλης της Μουχάρι Ναχβάντ (μερικά χιλιόμετρα από την σημερινή Τεχεράνη). Τα κείμενα ανέφεραν την ύπαρξη ενός σύννεφου που εξέπεμπε έντονο εκτυφλωτικό φως, κατά τη διάρκεια των τελετών σφαγιασμού της ιεράς αγελάδας Carmine προς τιμή του θεού Mam-Ra.

Κάπως έτσι, αγαπητοί φίλοι, ερχόμαστε στο σήμερα, στο σωτήριο έτος 2015. Το ΦΣ εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο, αντικείμενο έρευνας και συνάμα θαυμασμού από πλήθη χιλιάδων ανθρώπων που συνωστίζονται από το 1998 και εντεύθεν στις όχθες του ποταμού Al Raya, για να παρακολουθήσουν την εμφάνιση του ΦΣ. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, στο σημείο που εκβάλλει ο ποταμός Al Raya στον Ινδικό Ωκεανό, έχουν μετρηθεί υψηλές συγκεντρώσεις ιονισμένων σωματιδίων του στοιχείου Ξένου (Xe) το οποίο, λόγω της ιδιομορφίας που παρουσιάζουν οι βαρυτικές ελκτικές δυνάμεις του τριπτύχου Αφροδίτης-Γης-Σελήνης κατά τη χρονική περίοδο 12-18 Σεπτέμβρη εκάστου έτους, μεταπίπτει σε μία υπερδιεγερμένη κατάσταση μετακβαντικής ενέργειας 2500 x 10^1821 YJ (Yotta Joule = 1024Joule), η οποία φτάνει στο peak της ξημερώματα 15ης προς 16ης Σεπτέμβρη, περί την ώρα 00:35, κατά την οποία παρατηρείται αντιστροφή των γήινων μαγνητικών πόλων. Σε εκείνη την χρονική στιγμή δημιουργείται μία υπερκρίσιμη μάζα 8500 x 10^9587 ZKg (Zetta Kilograms = 1021 Kg), η οποία ενεργοποιείται με την άφιξη υπερταχέως κινούμενων φωτονικών clusters που προέρχονται από τον γειτονικό Γαλαξία της Ανδρομέδας. Αυτή η μεταβατική κατάσταση, σε συνδυασμό με το ότι ο Ιχθύς μπαίνει στη σφαίρα του Υδροχόου, προκαλούν δραματικές εξελίξεις στο συμπαντικό συνονθύλευμα των Ατρειδών (οικογένεια Γαλαξιών και σβησμένων άστρων που απέχουν μόλις 8 x 10^65874256 έτη φωτός από τον πλανήτη μας), το οποίο διεγείρει εξωσυμπαντικές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις της 8ης διαστάσεως του πολυ-χωροχρόνου με συνέπεια την τρομακτική συσσώρευση ενέργειας σε μία σφαίρα διαμέτρου 15cm. Η εν λόγω σφαίρα διαστέλλεται με ρυθμό 2,257 Km/s, δημιουργώντας ένα τεράστιο σύννεφο ακτίνας 85Km το οποίο εκπέμπει φωτόνια ενέργειας 285475963 x 10^10000002564580 TJ (Terra Joule) προς όλες τις ισοτροπικές κατευθύνσεις.

Τα αποτελέσματα και οι επιδράσεις της δημιουργίας του ΦΣ γίνονται αισθητές σε δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου. Αμέσως υπάρχει ιοντικός διαχωρισμός της στρατόσφαιρας από την μεσόσφαιρα, δημιουργώντας βλάβες στις τηλεπικοινωνίες και στα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων. Όλοι οι Η/Υ (φορητοί και επιτραπέζιοι) ανά τον πλανήτη υπερενεργοποιούνται από την κρούση των υπερταχέως κινούμενων φωτονίων του ΦΣ επί των motherboards των μηχανημάτων, ενώ ταυτόχρονα γίνεται έκλειψη Ηλίου. Τα κινητά τηλέφωνα παύουν να λειτουργούν ενώ η εντονότατη λάμψη προκαλεί προσωρινή τύφλωση σε κάθε ζωντανό υδρόβιο, επίγειο και ιπτάμενο ον. Τα φωτόνια του ΦΣ, συγκρουόμενα με την κοσμική ακτινοβολία που προέρχεται από τα ακροτελεύτια σύνορα του εντός, εκτός κι επί τ’ αυτά υπερπαράλληλου υβριδοποιημένου Σύμπαντος, έχει ως συνέπεια τη μετατόπιση του άξονα της Γης κατά 77,8 μοίρες προκαλώντας την εξύψωση (σωματική και πνευματική) κάθε ζωντανού οργανισμού που κατοικεί σε αυτόν τον πλανήτη κι όχι μόνο.

Όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι μου, αυτή είναι η βασικότερη συνθήκη/αρχή/προϋπόθεση ώστε το συμπαντικό ισοζύγιο να γίνει προστοθετικό (για πολλούς ο όρος καλείται εμπροστοθετικό) και να υπάρξει αποσυμπίεση της υπάρχουσας συμπιέσεως στον τρίτο παράλληλο του ζωδιακού κύκλου.

Θα ρωτήσει ωστόσο κάποιος, πώς όλα αυτά συνδέονται με την εμφάνιση του ΦΣ στα Ουράλια Όρη, στο εργαστήριο του Jorge και στα υψίπεδα της Μουχάρι Ναχβάντ. Μα, η απάντηση είναι εντελώς προφανής και πασιφανής ταυτοχρόνως. Η τεράστια σφαίρα διασπάται σε πολλές αμέτρητες μικρότερες σφαίρες (σφαιροειδή συννεφάκια φωτονίων), οι οποίες διασπείρονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρόβιου σφαίρας μας. Έτσι, αυτά τα μικρά συννεφάκια φωτονίων μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας προκαλώντας ρίγη δέους, συγκίνησης και θαυμασμού σε κάθε έμψυχο όν.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εστιάσω κυρίως στην αμοιβαία σχέση που υπάρχει μεταξύ IT και ΦΣ. Είναι σαφές κι αποδεδειγμένο πως η σύγχρονη τεχνολογία υπολογιστών (σε επίπεδο hardware) και η επιστήμη της Πληροφορικής (σε επίπεδο software) βασίζονται –και για να είμαι πιο ακριβής και ουσιαστικός, εκπηγάζουν– από την αέναη κίνηση των φωτονίων των επιμέρους ΦΣ που προέρχονται από τη διάσπαση του μεγάλου ΦΣ πάνω από τον ποταμό Al Raya. Η ενέργεια που εκλύεται από κάθε φωτόνιο που εκπέμπεται από το εκάστοτε μικρό ΦΣ είναι αρκετή για να υπερδιεγείρει τα συστήματα των υπολογιστών μας και να τους κάνει να τρέχουν σε ασύλληπτα υψηλές συχνότητες. Ο τελευταίος super-computer με τροφοδοσία ενέργειας από τα μικρά ΦΣ λειτουργεί σε συχνότητα 8564257 x 10^9090909 ZHz (Zetta Hertz, θυμίζω 10^21) καθιστώντας τον ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στον υπολογισμό της μέτρησης των ταχυτήτων όλων των υποατομικών σωματιδίων που παράγονται στους accelerators σωματιδίων. Όμως η μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί στον τομέα του software.

Εδώ αγαπητοί μου φίλοι, θα μπορούσα να γράψω αμέτρητες σελίδες για το πώς επιδρά το ΦΣ στη δημιουργία νέου software. Η απάντηση όμως είναι και πάλι απλή. Θυμηθείτε ανωτέρω, την ψυχοσωματική εξύψωση των ζώντων οργανισμών. Να προχωρήσω κι άλλο; Προφανώς η εξύψωση/αναβάθμιση (uplift/upgrade) των πνευματικών/σωματικών λειτουργιών/ικανοτήτων των συναδέλφων IT experts –και κυρίως εκείνων που ασχολούνται με το γράψιμο κώδικα–, τους μετατρέπει σε καινοτόμους/πρωτεργάτες στη δημιουργία νέων γλωσσών προγραμματισμού. Η επίδραση των φωτονίων του ΦΣ τους μεταφέρει σε μία εξω-διαστασιακή χωροχρονικοτήτα, στην οποία μπορούν να παράγουν και να δημιουργούν never-seen-before innovative products στο χώρο του software.

Ήδη ο κβαντικός τηλεμεταφορέας είναι, πρακτικά, γεγονός, όταν semi-working-proof-of-concept παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Τεχεράνη, προς τιμή της αρχαίας πόλης Μουχάρι Ναχβάντ στην Περσία.

Στο παρόν άρθρο έγινε μία προσπάθεια προσέγγισης αυτού του υπέρτατου φαινομένου, στο οποίο έχει βασίσει τόσο πολύ τις ελπίδες του ο σύγχρονος πολιτισμός του ανθρώπου. Αν κάποιος από τους φίλτατους συναδέλφους αναγνώστες βιώσει την πνευματική-σωματική εμπειρία της επίδρασης ενός ΦΣ, παρακαλώ πολύ όπως τη μεταφέρει σε επόμενο τεύχος του αγαπημένου μας περιοδικού.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με φιλικούς κι εγκάρδιους χαιρετισμούς,
Γιάννης, “ο εκ του Φωτονικού Συννέφου ορμώμενος” Χαμουραμπί.

One Response to “deltaHacker 045 editorial: Φωτονικό Σύννεφο”

  1. Nilos | 07/08/2015 at 01:52

    Κάψιμοοο!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων