Το προφίλ μας στο Google Plus
1

deltaHacker s05i01 #049 | Κάστανα Ζεστά Edition

Χάρη στο openSUSE είναι δυνατόν να μετατρέψουμε ακόμη κι ένα αδιάφορο PC σ’ ένα σύγχρονο κι ευέλικτο workstation. Αν επιπρόσθετα φροντίσουμε και για την παρουσία της υποδομής που παρέχει το KVM, αποκτάμε τότε έναν συναρπαστικό virtualization host ικανό ν’ αποτελέσει το προσωπικό μας cloud!

Στο κεντρικό αφιέρωμα του deltaHacker 049, το οποίο δεν απευθύνεται μόνο στους γνώστες, δείχνουμε πώς εργαζόμαστε προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα τέτοιο σύστημα, καθώς επίσης και πώς δημιουργούμε και διαχειριζόμαστε KVM VMs.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων του τεύχους, συζητάμε για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή χρήση ενός OpenVPN-enabled pfSense box, δείχνουμε πώς κρυπτογραφούμε ισχυρά τα δεδομένα μας πριν τα ανεβάσουμε σε κάποια υπηρεσία storage cloud, παρουσιάζουμε τεχνικές για τον περιορισμό των bandwidth hogs ενός τοπικού δικτύου, εξηγούμε και πώς είναι δυνατόν να δίνουμε σε εικονικές μηχανές απευθείας πρόσβαση σε φυσικούς δίσκους.

Δείτε και διαβάστε παρακάτω *όλα* τα θέματα του deltaHacker 049. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την εκδοχή PDF του τεύχους.

deltaHacker 049 | Κάστανα Ζεστά Edition

Μάθετε για τις τιμές των διαθέσιμων συνδρομών, δείτε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, καθώς επίσης και τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials που παράγουμε. Επιλέξτε τη συνδρομή σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

One Response to “deltaHacker s05i01 #049 | Κάστανα Ζεστά Edition”

  1. Morticiangr | 23/03/2016 at 18:42

    Ο Ubuntu Server δεν παίρνει ip απο τον dchp server. Μονο πίσω απο nat δουλευει. Bridged mode οχι. Δοκίμασα να στον στίσω μονο του (vmware σε περιβάλλον windows) και εμφανίσει το ιδιο προβλημα. Καμμια απο τις ρυμισεις που εχω δοκιμασει στο /etc/network/interfaces δεν δούλεψε. Μονο αν κανω force τις ρυθμίσεις με sudo infconfig αλλάζει παίζει, αλλα αυτό δεν ειναι λύση.
    Εχει συναντήσει κάποιος κάτι παρόμοιο;.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Γιώργος

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων