Το προφίλ μας στο Google Plus
0

deltaHacker s05i02 #050 | Sjokkerandi Edition

Στα τόσα καλά που μας προσφέρουν τα μαθηματικά της κρυπτογραφίας δημοσίου κλειδιού, υπάρχει και κάτι που πολύ θα το θέλαμε αλλά δεν είναι εύκολο να το έχουμε. Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την πραγματική ταυτότητα των κατόχων δημοσίων κλειδιών; Λύσεις υπάρχουν, καμία όμως δεν είναι τέλεια.

Στο σχετικό άρθρο του deltaHacker 050, μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην κρυπτογραφία γενικότερα και στην κρυπτογραφία δημοσίου κλειδιού ειδικότερα, συζητάμε για ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην εμπιστοσύνη: Τι νόημα έχει να στέλνουμε κρυπτογραφημένα email, αν ο παραλήπτης τους δεν είναι εκείνος που νομίζουμε; Παρουσιάζουμε μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα, η οποία υπόσχεται να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει πολύ περισσότερο κόσμο ν’ ασχοληθεί με την κρυπτογραφία.

Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων του νέου τεύχους δείχνουμε πώς μπορούμε να έχουμε το δικό μας Netflix με τη βοήθεια του Plex, μεταχειριζόμαστε το KVM όπως το μεταχειρίζονται οι αληθινοί administrators, παρουσιάζουμε μια ενδιαφέρουσα τεχνική μετάδοσης εικόνας μέσω ηχητικών σημάτων, ενώ εξηγούμε, αναλυτικά και βήμα προς βήμα, πώς μπορούμε ν’ αποκτήσουμε δωρεάν πιστοποιητικό TLS για το site μας από το εγχείρημα Let’s Encrypt!

Δείτε και διαβάστε παρακάτω *όλα* τα θέματα του deltaHacker 050. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την εκδοχή PDF του τεύχους.

deltaHacker 050 | Sjokkerandi Edition

Μάθετε για τις τιμές των διαθέσιμων συνδρομών, δείτε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, καθώς επίσης και τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials που παράγουμε. Επιλέξτε τη συνδρομή σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων