Το προφίλ μας στο Google Plus
0

deltaHacker s05i11 #059 | Midday Launch Edition

Η πρόσφατη ιστορία με το WannaCry, το ransomware που ταχύτατα μόλυνε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές Windows σε όλο τον πλανήτη, θύμισε σε πολλούς πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε το λειτουργικό μας σύστημα ενημερωμένο. Αλλά ευπαθή δεν αποδεικνύονται μόνο τα μηχανήματα με Windows.

Στα θέματα του τεύχους 059 συζητάμε για την αδυναμία SambaCry κι επιδεικνύουμε πώς ένας επιτιθέμενος μπορεί να την εκμεταλλευτεί, μαθαίνουμε για την ανίχνευση vulnerabilities με τη βοήθεια του καινούργιου OpenVAS, ενώ ανεβάζουμε και τις επιδόσεις ενός συστήματος Linux χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ. Σε άλλα άρθρα δείχνουμε πώς ενεργοποιούμε το nested virtualization για το KVM, καθορίζουμε νέο password για τον χρήστη root χωρίς να γνωρίζουμε το υπάρχον συνθηματικό, παρουσιάζουμε τρόπους εγγραφής ISO images σε USB sticks για κάθε λειτουργικό, πραγματοποιούμε και αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις του openSUSE με τη βοήθεια του AutoYaST.

Διαβάστε παρακάτω όλα τα θέματα του deltaHacker 059. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την εκδοχή PDF του τεύχους.

deltaHacker #059 | Midday Launch Edition

Μάθετε για τις τιμές των διαθέσιμων συνδρομών, δείτε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, καθώς επίσης και τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials που παράγουμε. Επιλέξτε τη συνδρομή σας στο deltaHacker συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων