Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Δωρεάν γεύμα που βγαίνει ξινό!

Την ελληνικότατη φράση “there ain’t no such thing as a free lunch” αποκλείεται να μην την έχετε ακούσει. Σημαίνει ότι είναι δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να πάρετε κάτι, χωρίς να δώσετε κάτι άλλο. Αν δεχτούμε ότι ισχύει, τότε τι έχουμε να πούμε για τα ανοικτά ασύρματα δίκτυα; Από αυτά κάποιος μπορεί και παίρνει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ. Όμως τι δίνει ο ίδιος κάποιος – αν υποθέσουμε ότι δίνει κάτι;

deltaHacker Νοεμβρίου (τεύχος 003) | Δωρεάν γεύμα που βγαίνει ξινό!

Αναλόγως της περίπτωσης, ισχυριζόμαστε ότι ο χρήστης ενός ανοικτού ασύρματου δικτύου σχεδόν πάντα πληρώνει για την πρόσβαση στο ίντερνετ – έστω κι εμμέσως. Για παράδειγμα, το ασύρματο δίκτυο που έχει στήσει ο δήμος, οι δημότες το έχουν ήδη πληρώσει μέσω των δημοτικών τελών. Ακόμη κι ένας σπόνσορας να έχει κάνει συμφωνία με το δήμο, ο χρήστης του δικτύου πληρώνει βλέποντας διαφημίσεις του σπόνσορα, π.χ., κατά τη διαδικασία σύνδεσης μέσω ενός captive portal. Υπάρχουν όμως και κάποια ανοικτά ασύρματα δίκτυα τα οποία δεν είναι ούτε του δήμου, ούτε κάποιου σπόνσορα, ούτε κάποιας καφετέριας, ούτε κάποιας εταιρείας. Είναι απλά εκεί και λειτουργούν κανονικότατα και παρέχουν στον οποιονδήποτε πρόσβαση στο ίντερνετ, χωρίς καν να τον περνάνε από captive portal. Tι στο καλό είναι ένα τέτοιο ασύρματο δίκτυο; Στα πολύ γρήγορα, παραθέτουμε τρεις πιθανές εξηγήσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Δεκεμβρίου (τεύχος 003). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και infosec που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων