Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Δώστε διαδικτυακή φωνή στο παλιό τρανζιστοράκι!

Μέρα με τη μέρα, το Raspberry Pi κερδίζει την καρδιά μας όλο και περισσότερο. Ο μικρός υπολογιστής των 30 δολαρίων μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις απ’ όσες φανταζόμαστε. Πρόσφατα, σε κάποιο εργαστήριο της Parabing Creations, κατάφερε να ζωντανέψει ένα από ‘κείνα τα παλιά κι αγαπημένα ραδιόφωνα, δίνοντάς του φωνή από το Internet. Σύμμαχός του ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι χαλκού και μερικές εκατοντάδες γραμμές κώδικα…

Δώστε διαδικτυακή φωνή στο παλιό τρανζιστοράκι!

Στη δυτική όχθη του Ατλαντικού βρίσκονται κολοσσοί της Πληροφορικής κι από ‘κεί έρχονται και τα περισσότερα τεχνολογικά θαύματα. Ωστόσο, η Αγγλία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι η δική μας όχθη δεν υστερεί σε τίποτα. Κατά περιόδους έχουν υπάρξει πολλές αγγλικές εταιρείες με προϊόντα-διαμάντια, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στο χώρο της Πληροφορικής. Ποιος δεν γνωρίζει ή δεν έχει ακούσει για τις Acorn, Amstrad και Sinclair; Θα τολμούσαμε να πούμε ότι η παράδοση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με το Raspberry Pi Foundation και το πνευματικό του παιδί, το πολυτάλαντο Raspberry Pi. Οι χρήσεις που μπορεί να βρει αυτός ο λιλιπούτειος κι αθόρυβος υπολογιστής είναι ατελείωτες. Εμείς πάντως, τον αξιοποιήσαμε πρόσφατα για να δώσουμε νέα ζωή σε ένα παμπάλαιο ραδιοφωνάκι. Με τη βοήθειά του, το ραδιοφωνάκι μας παίζει οποιονδήποτε δικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό θέλουμε και όπως καταλαβαίνετε, έχει τέλεια λήψη παντού ;)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 029 (τεύχος Φεβρουαρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση για τους νέους φίλους: Δεν έχετε πάρει ακόμα συνδρομή στο περιοδικό; Δείτε αυτές τις προσφορές, μάλλον θα σας ενδιαφέρουν :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων