Το προφίλ μας στο Google Plus
0

[ΔΤ] Intel Galileo και συνεργασία Intel Corporation – Arduino LLC

Ανακοινώνεται η πρώτη, βασισμένη σε τεχνολογία Intel, πλακέτα ανάπτυξης συμβατή με Arduino, καθώς και η δωρεά σε 1000 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου, 2013
Ο CEO της Intel Corporation, Brian Krzanich, ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου συμφωνία συνεργασίας με την Arduino LLC, την κορυφαία πλατφόρμα hardware Ανοιχτού Λογισμικού της κοινότητας δημιουργών και εκπαίδευσης. Ο κ. Krzanich αποκάλυψε επίσης την πλακέτα Intel Galileo, το πρώτο προϊόν σε μια νέα οικογένεια πλακετών ανάπτυξης συμβατών με Arduino που χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική Intel.

Τα development kits για το Αrduino καθώς και το περιβάλλον ανάπτυξης software διευκολύνουν καλλιτέχνες, σχεδιαστές και ενθουσιώδεις οπαδούς της τάσης do-it-yourself –οι οποίοι συχνά δεν έχουν το απαιτούμενο τεχνικό υπόβαθρο– να δημιουργούν διαδραστικά αντικείμενα ή περιβάλλοντα.

Με βάση την πλακέτα ανάπτυξης Galileo, η Intel και η κοινότητα Arduino θα συνεργαστούν σε μελλοντικά προϊόντα που φέρνουν τις επιδόσεις, την κλιμάκωση και τις δυνατότητες της τεχνολογίας Intel στην αναπτυσσόμενη κοινότητα των δημιουργών. Επίσης, ως τμήμα αυτής της προσπάθειας, ο κ. Krzanich ανακοίνωσε μια μεγάλης κλίμακας δωρεά της τάξεως των 50000 πλακετών Intel Galileo σε 1000 πανεπιστήμια διεθνώς, μέσα στους προσεχείς 18 μήνες.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων