Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Έκτακτα δελτία καιρού από το Raspberry Pi [μέρος 2ο]

Η υπερσύγχρονη κατασκευή που θα εκτυπώνει τα μηνύματά της σε μια στενή λωρίδα χαρτιού είναι σχεδόν έτοιμη! Θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από κάποιο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 19ου αιώνα, αλλά γεννήθηκε από τη δική μας (παιχνιδιάρικη) φαντασία και την ατελείωτη όρεξη για κατασκευές.

Έκτακτα δελτία καιρού από το Raspberry Pi [μέρος 2ο]

Στο πρώτο μέρος του άρθρου, που αρχίζει από τη σελίδα 14, αναφερθήκαμε στους κλασικούς τρόπους σύνδεσης των θερμικών εκτυπωτών με έναν υπολογιστή και ειδικότερα με το Raspberry Pi. Ακολούθως εγκαταστήσαμε το απαραίτητο λογισμικό για το χειρισμό του δικού μας εκτυπωτή με τη βοήθεια της γλώσσας Python, ενώ φροντίσαμε να πάρουμε κι ένα μέτρο για τη θωράκιση του συστήματος: Εξασφαλίσαμε ότι οι απλοί χρήστες του συστήματος θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες του εκτυπωτή, επομένως η εκτύπωση μηνυμάτων δεν θα απαιτεί τα δικαιώματα του χρήστη root. Αυτό κρίθηκε σημαντικό γιατί το πρόγραμμα που θα τυπώνει τις ειδοποιήσεις θα αντλεί δεδομένα από το δίκτυο. Ένα τέτοιο πρόγραμμα, του οποίου η είσοδος δεν μπορεί να θεωρηθεί (και ούτε είναι) αξιόπιστη, πρέπει να εκτελείται με τα ελάχιστα δυνατά δικαιώματα. Αφού ξεμπερδέψαμε και μ’ αυτό το ζήτημα, φροντίσαμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματός μας. Σε αυτό το μέρος θα δούμε (επιτέλους) τους καρπούς αυτής της ενδελεχούς προετοιμασίας. Στη συνέχεια παραθέτουμε τον κώδικα που γράψαμε…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 039 (τεύχος Δεκεμβρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών που προσφέρουμε, δείτε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, καθώς επίσης και τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes) που παράγουμε. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία του πακέτου συνδρομής που σας ταιριάζει από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στα video tutorials απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων