Το προφίλ μας στο Google Plus
3

Ένας πανίσχυρος κυνηγός αδυναμιών, από κοντά

Όσοι έχετε ήδη παρακολουθήσει το deltaCast s02e01, σίγουρα υποψιάζεστε σε τι αναφέρεται ο τίτλος: Ο κυνηγός είναι το OpenVAS και οι αδυναμίες που ψάχνει κι εντοπίζει αφορούν σε συστήματα και υπηρεσίες. Για όποιον ασχολείται –έστω και περιστασιακά– με την ασφάλεια, οι αναφορές που παράγει η εφαρμογή αποδεικνύονται ενδιαφέρουσες, συχνά κι εξαιρετικά κατατοπιστικές. Το γεγονός μάλιστα ότι μιλάμε για μια δωρεάν πλατφόρμα που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από άλλες, πανάκριβες εμπορικές προτάσεις, θεωρούμε ότι καθιστά το OpenVAS ιδιαίτερα ελκυστικό. Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά τη λογική του, αλλά και να το προετοιμάσουμε ώστε να δουλεύει σωστά στο αγαπημένο λειτουργικό pen-testing και hacking όλων μας: το Kali Linux. Αλλά μη νομίζετε ότι θα αρκεστούμε μόνο σ’ αυτά…

deltaHacker 028 (τεύχος Ιανουαρίου 2014) | The IBAN-application incident

Το τεύχος που τώρα διαβάζετε είναι αφιερωμένο στο vulnerability scanning, μέσα από την πλατφόρμα του OpenVAS. Το αφιέρωμά μας εκτείνεται κι εκτός του περιοδικού. Για την ακρίβεια, στο πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν του deltaCast κάνουμε μια ομαλή εισαγωγή στις δυνατότητες της πλατφόρμας και φυσικά μια επίδειξη των δυνατοτήτων της. Η όλη παρουσίαση γίνεται από το περιβάλλον του BackBox Linux. Η συνέχεια του επεισοδίου βρίσκεται στο παρόν τεύχος, όπου μέσα από τρία σχετικά άρθρα εξηγούμε, δείχνουμε και συζητάμε για τα ακόλουθα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 028 (τεύχος Ιανουαρίου 2014).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση για τους νέους φίλους: Δεν έχετε πάρει ακόμα συνδρομή στο περιοδικό; Δείτε αυτές τις προσφορές, μάλλον θα σας ενδιαφέρουν :)

3 Responses to “Ένας πανίσχυρος κυνηγός αδυναμιών, από κοντά”

 1. stath3000 | 02/02/2014 at 21:23

  Κάτι που δεν κατάλαβα όταν φτιάξω τον server με το OVAS τότε όποτε πληκτρολογώ την ip του server θα μπορώ να συνδέομαι και να κάνω ένα scan από όπου και να βρίσκομαι???

  Καλύτερα εδώ???

  • subZraw | 02/02/2014 at 21:27

   Ναι, καλά κατάλαβες, ωστόσο αν δεν είσαι στο ίδιο τοπικό δίκτυο με τον server, τότε πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Διάβασε προσεκτικά το άρθρο, αναφέρονται όλα εκεί.

 2. stath3000 | 02/02/2014 at 21:53

  Μάλιστα σας ευχαριστώ πολύ!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων