Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Μπλοκαρισμένο το Flash από το Firefox!

Λόγω δύο νέων αδυναμιών 0-day ο Firefox μπλοκάρει το Flash, τη στιγμή που από πλευράς Facebook γίνονται ανοικτά εκκλήσεις για το end-of-life της πλατφόρμας.

Μπλοκαρισμένο το Flash από το Firefox!

Ta δύο Flash 0-days βγήκαν στο φως της δημοσιότητας στα μεθεόρτια της επιτυχημένης επίθεσης χάκινγκ κατά της ιταλικής Hacking Team. Μετά και το μπλοκάρισμα από πλευράς Firefox, η Adobe έσπευσε να κυκλοφορήσει ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας που είναι απαλλαγμένη από τις συγκεκριμένες αδυναμίες. Και σαν οι αντιδράσεις από τα στρατόπεδα των Firefox και Facebook να μην ήταν αρκετές, η Google ανακοίνωσε ότι η επόμενη σταθερή έκδοση του Chrome θα μπλοκάρει “ευφυώς” την αυτόματη ενεργοποίηση στοιχείων Flash.

Η Adobe προσπαθούσε να διορθώσει μια σειρά προβλημάτων του Flash, τα οποία έγιναν για πρώτη φορά γνωστά λόγω της πρόσφατης διαρροής εγγράφων από την Hacking Team. Ένα από τα 0-days διορθώθηκε αρκετά γρήγορα, ωστόσο δύο νέες αδυναμίες 0-day που δημοσιεύτηκαν στις 10 Ιουλίου έμειναν χωρίς αντιμετώπιση για τρεις μέρες. Με δεδομένο ότι εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών του Firefox ήταν εκτεθειμένοι, η Mozilla αποφάσισε να μπλοκάρει το Flash. Προς το παρόν, όσοι επιθυμούν να εγκαταστήσουν τη νέα, ανανεωμένη έκδοση του Flash, οφείλουν να κατεβάσουν το plugin από το site της Adobe και να το εγκαταστήσουν μόνοι τους.

Πηγή: ArsTechnica.co.uk

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων