Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Bitcoin;

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι οι υπουργοί εσωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συσκέπτονται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα κατά της τρομοκρατίας. Στην ατζέντα βρίσκονται και τα εικονικά νομίσματα.

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Bitcoin | Image credit: The Stack

Δρομολογούνται, συγκεκριμένα, αυστηρότεροι έλεγχοι στη διακίνηση εικονικών νομισμάτων, καθώς και στις ανώνυμες πληρωμές που πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο μέσω προπληρωμένων καρτών.

Το πλέον δημοφιλές εικονικό νόμισμα, το Bitcoin, χρησιμοποιείται ως μέθοδος παραγωγής χρήματος, ανώνυμα και χωρίς επίβλεψη. Χάρη στο Bitcoin είναι δυνατόν να γίνονται ανώνυμες ηλεκτρονικές πληρωμές με τη βοήθεια προπληρωμένων καρτών, οι οποίες αγοράζονται ως gift cards.

Σε δήλωση που εξεδόθη από τους Etienne Schneider (υπουργός ασφαλείας Λουξεμβούργου), Bernard Cazeneuve (υπουργός εσωτερικών Γαλλίας) και Δημήτρη Αβραμόπουλο πριν από τη σύσκεψη, τονίζεται: “Οι βάρβαρες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 αποτελούν επίθεση στην Ευρώπη συνολικά. Η Ευρώπη έχει ιστορική ευθύνη να υπερασπιστεί τις θεμελιώδεις Αρχές της και όχι να υποταχθεί στον τρόμο. Η Ευρώπη παραμένει ενωμένη και αλληλέγγυα απέναντι στη βία και στο μίσος.”

Πηγή: The Stack

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων