Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Έξυπνα, γρήγορα κι άνετα κατεβάσματα, από το VPS!

Με αρχή το τεύχος 005 του deltaHacker, εντελώς αθώα κι απρογραμμάτιστα γίναμε η αφορμή για να εκδηλωθεί ένα ζωηρό ενδιαφέρον γύρω από τους virtual private servers (VPS). Σας δείξαμε πώς να βρείτε και ν’ αγοράσετε το δικό σας VPS, πώς να του εγκαταστήσετε λειτουργικό σύστημα και φυσικά πώς να το φέρετε στα μέτρα σας. Από εκεί και πέρα, οι εφαρμογές στις οποίες σταθήκαμε περιστρέφονταν κυρίως γύρω από το web hosting με τον lighttpd αλλά και την ασφάλεια, με το OpenVPN. Ε, σ’ αυτό το τεύχος λέμε να συζητήσουμε για μια άλλη, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή που μπορεί να βρει το VPS σας ;)

deltaHacker Ιουνίου (τεύχος 009) | Έξυπνα, γρήγορα κι άνετα κατεβάσματα, από το VPS!

Αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το πλέον αγαπημένο χαρακτηριστικό ενός VPS, πιθανόν ν’ αναφερόσασταν στο γεγονός ότι είναι εκεί, online και διαθέσιμο 24/7. Σωστό το σκεπτικό σας και, πράγματι, είναι σημαντικό να έχεις έναν ευέλικτο, σταθερό server εκτός του οικιακού δικτύου, ο οποίος είναι πάντα ανοικτός και προσβάσιμος απ’ όλον τον πλανήτη. Το τι μπορεί να κάνει κάποιος μ’ ένα τέτοιο box μόνο από τη φαντασία του περιορίζεται, όπως λέει και το κλισέ.

Ωραία. Κάποιο άλλο, αγαπημένο χαρακτηριστικό των VPS, μπορείτε να σκεφτείτε; Σίγουρα μπορείτε, αλλά για να μην το κουράσουμε πολύ ας το φέρουμε αμέσως στο προσκήνιο: είναι η ταχύτητα σύνδεσής του με το ίντερνετ. Όσο γρήγορη κι αν είναι η DSL σας, ακόμα κι ένα φθηνό VPS βγαίνει στον έξω κόσμο με πολλαπλάσια υψηλότερη ταχύτητα. Επιπρόσθετα, η ταχύτητα αυτή είναι συμμετρική: Όσο δηλαδή είναι το download speed, τόσο είναι και το upload speed. Ειδικά το τελευταίο, στις οικιακές συνδέσεις είναι πάντα ιδιαίτερα περιορισμένο (3Mbps ή 5Mbps στην περίπτωσης μιας 36άρας ή 50άρας VDSL, 1Mbps στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων). Μπορεί αρκετοί να μη δίνουν σημασία στο upload speed, κατά περιπτώσεις όμως η αξία του είναι τεράστια. Μας ενδιαφέρει, για παράδειγμα, τα torrents που κατεβάζουμε να τα μοιράζουμε με υψηλές ταχύτητες και με άλλους χρήστες, αν μη τι άλλο για να φτιάχνουμε καλό ratio όποτε χρησιμοποιούμε private tracker.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker Ιουνίου (τεύχος 009). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking και security που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Εκμεταλλευτείτε την προσφορά Ιουνίου 2012, κερδίζοντας 5% από τις 12μηνες και 24μηνες συνδρομές! Ειδικά με την παραγγελία 24μηνης συνδρομής, πέρα από την έκπτωση μπαίνετε και σε κλήρωση για πέντε (5) συνδρομές εφ’ όρου ζωής!

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων