Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Facebook και OpenPGP = Love forever!

Πλήρη υποστήριξη του OpenPGP μέσω του GnuPG παρέχει πλέον το Facebook, για όσους χρήστες επιθυμούν να λαμβάνουν ισχυρά κρυπτογραφημένα μηνύματα από το site κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook και OpenPGP = Αγάπη για πάντα!

Θέλετε να λαμβάνετε email από το Facebook που ακόμη και η NSA θα δυσκολεύεται να αποκρυπτογραφήσει; Αν ναι, μπορείτε πλέον να ανεβάσετε στο προφίλ σας ένα από τα δημόσια κλειδιά που διαθέτετε και στο εξής όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που θα σας στέλνει το Facebook θα είναι ισχυρά κρυπτογραφημένα, με χρήση του δημόσιου κλειδιού που έχετε δώσει. Ο μόνος που θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφεί τα email θα είναι ο ιδιοκτήτης του αντίστοιχου ιδιωτικού κλειδιού — δηλαδή εσείς και μόνον εσείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook θα σας στέλνει σε κρυπτογραφημένη μορφή ακόμη και τα email για την αλλαγή ξεχασμένων passwords, συνεπώς αν χάσετε το ιδιωτικό σας κλειδί ή ξεχάσετε το passphrase που το προστατεύει, τότε κινδυνεύετε να μείνετε εκτός του αντίστοιχου προφίλ για πάντα.

Όποιοι αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα του Facebook θα πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργεί η κρυπτογραφία δημοσίου κλειδιού, ενώ καθόλου δεν βλάπτει να έχουν και πρακτική εμπειρία, π.χ., με την κρυπτογράφηση/αποκρυπτογράφηση αρχείων και email.

Για τη κρυπτογραφία δημοσίου κλειδιού και το πώς μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε στην πράξη, διαβάστε τα ακόλουθα αναλυτικά άρθρα:

Επίσης, οι αναγνώστες του περιοδικού με ενεργή συνδρομή έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εκτενή video tutorials που έχουμε ετοιμάσει:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων