Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Έμπνευση για τους scammers το Dislike button του Facebook

Μια νέα καμπάνια εξαπάτησης λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στο Facebook, κατά την οποία επιχειρείται η εκμετάλλευση της προσμονής πολλών χρηστών για το νέο “dislike” button.

Έμπνευση για τους scammers το Dislike button του Facebook [Image Source: The Stack]

Πολύ σύντομα θα υπάρχει και “dislike” button στο Facebook, επιβεβαίωσε ο Mark Zuckerberg σε πρόσφατη συνέντευξή του, ώστε να αποφεύγονται τα ανάρμοστα “like” σε δημοσιεύσεις που αφορούν σε άσχημες ή θλιβερές ειδήσεις.

Ακριβώς σ’ αυτή την ανακοίνωση στηρίζεται μια νέα καμπάνια εξαπάτησης που αυτές τις μέρες λαμβάνει χώρα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Συγκεκριμένα επιχειρείται το ξεγέλασμα των ανυπόμονων για το “dislike” χρηστών, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν την ευκαιρία να κάνουν κλικ σε link κι έτσι να αποκτήσουν πρόωρη πρόσβαση στο νέο χαρακτηριστικό του Facebook.

Όταν ένας ανυποψίαστος χρήστης παρασυρθεί και κάνει κλικ στο link, οδηγείται σε κακόβουλο δικτυακό τόπο όπου και καλείται να πάρει μέρος σε έρευνα συμπληρώνοντας πλήθος προσωπικών κι ευαίσθητων δεδομένων. Την ίδια στιγμή οι scammers είναι σε θέση να δημοσιεύσουν νέα παραπλανητικά links υπό το λογαριασμό του θύματος. Πιστεύεται, επίσης, ότι ορισμένα από τα links προκαλούν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού για τη μόλυνση των υπολογιστών των υποψηφίων θυμάτων, καθώς και άλλων κοινωνικών δικτύων που ενδεχομένως χρησιμοποιούν.

Το Facebook αποτελεί δελεαστική πλατφόρμα δραστηριοποίησης για τους scammers, αφού συχνά αποδεικνύεται πρόσφορο για την ταχύτατη εξάπλωση scam links και malware.

Πηγή: The Stack

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων