Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Φυτέψτε backdoors, άνετα και γρήγορα!

Οι τεχνικές για να προσπεράσουμε την ασφάλεια ενός συστήματος είναι αμέτρητες. Εμείς όμως είμαστε λίγο ανήσυχα πνεύματα και βρίσκουμε την επίθεση στη “βιτρίνα” ενός μηχανήματος βαρετή. Αυτή τη φορά, λοιπόν, θα χρησιμοποιήσουμε την πίσω πόρτα: Ένα πέρασμα κατασκευασμένο από εμάς τους ίδιους, για την αφεντιά μας και μόνο. Γι’ αυτό και σ’ αυτό το άρθρο ασχολούμαστε με το Backdoor Factory.

Φυτέψτε backdoor, άνετα και γρήγορα!

Όλο και κάποια φορά θα έχουμε ξεχάσει τα κλειδιά μέσα στο σπίτι ή θα τα έχουμε χάσει κάπου, με αποτέλεσμα να κλειδωθούμε απέξω. Όταν αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να σκεφτούμε αν υπάρχει κάποια “πίσω πόρτα”, κάτι σαν κρυφό πέρασμα που θα μας οδηγήσει μέσα στο σπίτι χωρίς τα κλειδιά. Όπως ξέρουμε, τέτοια περάσματα υπάρχουν και στα συστήματα των υπολογιστών κι έχουν το περιγραφικό όνομα “backdoor”. Βέβαια, αυτές οι “πίσω πόρτες” δεν οδηγούν συνήθως στο δικό μας σπίτι, αλλά σε κάποιο ξένο. Εν ολίγοις, τα backdoors επιτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σ’ ένα σύστημα. Εκτελούνται δε στο παρασκήνιο κι επιστρατεύουν διάφορες τεχνικές για να κρύβουν την παρουσία τους από τον εκάστοτε “νοικοκύρη”.

Το να δημιουργήσουμε και να εγκαταστήσουμε ένα backdoor απευθείας σε κάποιο σύστημα, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Γι’ αυτό και στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με την κατασκευή και την ενσωμάτωση ενός backdoor μέσα σε άλλο πρόγραμμα, που στη συνέχεια θα φροντίσουμε ώστε να εκτελεστεί στο μηχάνημα–στόχο. Θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για την πλατφόρμα Backdoor Factory (BDF), η οποία αυτοματοποιεί την προσθήκη κακόβουλου κώδικα σε εκτελέσιμα αρχεία. Η ενσωμάτωση του κώδικα που συμπεριφέρεται ως backdoor, πραγματοποιείται με τεχνικές που ανακαλύφθηκαν από τον ερευνητή Joshua Pitts. Σημειώστε ότι το BDF είναι προεγκατεστημένο στις τελευταίες εκδόσεις του Kali Linux, ενώ μπορούμε να το προσθέσουμε εύκολα σε οποιαδήποτε άλλη διανομή Linux εκτελώντας τα ακόλουθα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 040.

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι αποκλειστικά ψηφιακό (μορφή PDF). Μάθετε για τις απίστευτες τιμές των συνδρομών που προσφέρουμε, δείτε όλα τα τεύχη που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, καθώς επίσης και τα εκτενή κι αναλυτικά video tutorials (deltaCast Episodes) που παράγουμε. Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία του πακέτου συνδρομής που σας ταιριάζει από τη σχετική φόρμα. Προσοχή: Για την πλήρη πρόσβαση στα video tutorials απαιτείται ενεργή συνδρομή στο περιοδικό.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων