Το προφίλ μας στο Google Plus
4

FreeBSD 10.0-RELEASE XFCE VirtualBox image

Το ολοκαίνουργιο FreeBSD 10.0-RELEASE έχει καταφθάσει και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη δημιουργήσουμε ένα πλήρες desktop γύρω απ’ αυτό! Μας ξέρετε: Είμαστε από εκείνους που δεν χρησιμοποιούν το FreeBSD *μόνο* ως server ;)

Ακριβέστερα, το νέο FreeBSD desktop που τώρα διανέμουμε βασίζεται στο XFCE και το στήσαμε σε περιβάλλον VirtualBox. Το σχετικό OVA file θα το βρείτε στο συμπιεσμένο αρχείο που θα πάρετε από το ακόλουθο URL:

http://www.freebsdworld.gr/files/freebsd101.zip

deltaBSD login screen

Αφού κατεβάσετε κι αποσυμπιέσετε το ZIP, εισάγετε το αρχείο FreeBSD.ova στο VirtualBox (File –> Import Appliance). Θα διαπιστώσετε ότι το VM έχει 256MB RAM (δεν χρειάζεται περισσότερα) και δικτύωση τύπου NAT. Βεβαίως, αν θέλετε μπορείτε ν’ αλλάξετε οποιαδήποτε από τις παραμέτρους της μηχανής. Ακόμη και με τι προκαθορισμένες, πάντως, θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα αποκρίνεται το λειτουργικό αλλά και το περιβάλλον γραφικών του XFCE. Υπάρχουν εξάλλου δύο χρήστες στο σύστημα: Ο root με password το 1234, καθώς κι ο user με password επίσης το 1234. Κάντε login στον λογαριασμό του user και σηκώστε το περιβάλλον γραφικών με startx. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σε γενικές γραμμές ισχύουν οι οδηγίες χρήσης από το αντίστοιχο άρθρο που είχαμε δημοσιεύει με αφορμή το FreeBSD 9.1-RELEASE.

FreeBSD 10.0-RELEASE XFCE Desktop

4 Responses to “FreeBSD 10.0-RELEASE XFCE VirtualBox image”

 1. h.n.y | 07/02/2014 at 23:19

  Bravo!!!!! επιτέλους!!! ;)

 2. sapounas | 08/02/2014 at 02:15

  Ωρέα πράγματα :)
  μπράβο σας καλή δουλειά

 3. h.n.y | 08/02/2014 at 15:36

  sonic μιας και είσαι και developer στο Freebsd να σε ρωτήσω γιατί κανείς να μην εγκαταστήσει PC-ΒSD για desktop χρήση αντί του Freebsd με gui επιλογής του όπως καλή ώρα το image το δικό σου?υπάρχουν διαφορές ή απλά είναι θέμα γούστου?Από την στιγμή που το PC-PSD είναι καθόλα Freebsd με βελτιστοποιημένο gui για desktop χρήση(?)…η μόνη διαφορά τους είναι ότι σαφώς το PC-PSD έχει “βαρύτερο” gui και το Freebsd μπορείς να το “χτίσεις” όπως θέλεις εσύ…? :S

  • sonic2000gr | 08/02/2014 at 19:00

   Μπορείς προφανώς.
   Εμένα απλά δεν μου έχει κάτσει ποτέ καλά το PC-BSD. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές, αλλά πάντα κάτι δεν μου αρέσει στο τέλος. Ομολογουμένως έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στις τελευταίες εκδόσεις.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων