Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Sites με παραπλανητικό περιεχόμενο μπλοκάρει τώρα η Google

Στο στόχαστρο της Google μπαίνουν οι δικτυακοί τόποι με παραπλανητικό περιεχόμενο ή διαφημίσεις, όπως, π.χ., είναι τα ψευδεπίγραφα download buttons δίπλα από τα κανονικά ή τα pop-ups που πληροφορούν για υποτιθέμενες μολύνσεις από malware.

Sites με παραπλανητικό περιεχόμενο μπλοκάρει τώρα η Google.

Το μπλοκάρισμα θα βασίζεται στην τεχνολογία Safe Browsing της Google, η οποία βρίσκεται πίσω από τις κόκκινες σελίδες που εμφανίζονται στον web browser όποτε επιχειρούμε ν’ ακολουθήσουμε link που οδηγεί σε αμφιλεγόμενο site. Το Safe Browsing αναπτύσσεται εδώ και χρόνια ώστε η Google να μας αποτρέπει από το να επισκεπτόμαστε sites που σερβίρουν malware ή, τέλος πάντων, sites που η εταιρεία θεωρεί πως δεν είναι ασφαλή.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Google άρχισε να μπλοκάρει δικτυακούς τόπους που υλοποιούν τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, ώστε ο επισκέπτης να εγκαθιστά στον υπολογιστή του ανεπιθύμητο λογισμικό. Από σήμερα η εταιρεία επεκτείνει την κατηγορία των sites που μπλοκάρει, συμπεριλαμβάνοντας κι εκείνα που φιλοξενούν παραπλανητικό περιεχόμενο.

Η νέα πολιτική της Google θα επηρεάσει ακόμα και νομότυπα sites όπως το CNET και το Sourceforge, στα οποία συχνά εμφανίζονται ψευδεπίγραφα download buttons δίπλα από τα κανονικά.

Πηγή: ArsTechnica

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων