Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Τίτλοι τέλους για το Google Code

Στη σταδιακή διακοπή του Google Code προχωρά η εταιρεία, όπως ενημερώθηκαν και μέσω email όλοι οι χρήστες της υπηρεσίας φιλοξενίας πρότζεκτ Ανοικτού Λογισμικού.

Τίτλοι τέλους για το Google Code | Φωτογραφία: Dean Takahashi/VentureBeat

Στο email αναφέρεται ότι κλείνουν οι πύλες για τη φιλοξενία νέων πρότζεκτ, ενώ τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους όλα τα πρότζεκτ θα μετατραπούν σε read-only. Στις 25 Ιανουαρίου του 2016 το Google Project θα κλείσει οριστικά, ωστόσο το κατέβασμα source tarballs θα παραμείνει δυνατό καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016.

Η Google είχε μείνει πίσω στην κούρσα του project hosting, με την απόσταση από τα Github και Bitbucket να μεγαλώνει διαρκώς. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, εδώ και καιρό, ομάδες ανάπτυξης της εταιρείας εγκατέλειπαν το Google Code και μετακόμιζαν τα πρότζεκτ τους στο Github.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να μεταφέρουν τον κώδικά τους στο Github, η Google διαθέτει την υπηρεσία Google Code project exporter. Σημειώνεται πως ο φόρτος της υπηρεσίας έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα κατά περιπτώσεις η μεταφορά του κώδικα να χρειάζεται αρκετή ώρα έως ότου ολοκληρωθεί.

Πηγή: VentureBeat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων