Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Χάκινγκ εν πτήσει; Ούτε γι’ αστείο!

Τον εξοπλισμό του επιφανούς αναλυτή ασφαλείας Chris Roberts κατάσχεσε το FBI, βάσει υποψιών για απόπειρα χάκινγκ των συστημάτων αεροσκάφους σε πτήση της United προς το Σικάγο.

Χάκινγκ εν πτήσει; Ούτε γι' αστείο! | Photo credit: The Security Ledger

Ο Chris Roberts (aka @sidragon1), γνωστός μεταξύ άλλων για τη δουλειά του στα συστήματα ασφαλείας αεροσκαφών, κρατήθηκε την περασμένη Τετάρτη στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης από το FBI και ανακρίθηκε. Αιτία ήταν οι υποψίες για απόπειρα χάκινγκ κρίσιμων συστημάτων ενός αεροσκάφους της United Airlines, νωρίτερα την ίδια μέρα.

Σε συνέντευξή του στο The Security Ledger την Πέμπτη, ο Roberts ισχυρίστηκε ότι την Τετάρτη το βράδυ ανακρίθηκε από πράκτορες του FBI για τέσσερις ώρες και μετά αφέθηκε ελεύθερος. Το laptop του, ωστόσο, μαζί με εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης, κατασχέθηκαν από το FBI προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Roberts είχε επιχειρήσει να προσπελάσει ευαίσθητα συστήματα κατά την πτήση από το Κολοράντο στο Σικάγο, νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Την Τετάρτη, με ένα tweet που αναφερόταν σε προηγούμενη δουλειά του, o Roberts σχολίασε την ικανότητά του να ελέγχει συστήματα της καμπίνας του Boeing 737.

...και προσγειώνεσαι στη φυλακή!

Κατά πώς φαίνεται, το συγκεκριμένο tweet τράβηξε την προσοχή των Ομοσπονδιακών Αρχών. Το βράδυ της ίδιας μέρας, μόλις ο Roberts προσγειώθηκε στις Συρακούσες όπου ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής σε κοινό που αποτελείτο, ειρωνικά, από εκπροσώπους του νόμου, τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και πράκτορες του FBI.

Συχνά κατά το παρελθόν ο Roberts είχε επιδείξει αδυναμίες στα μοντέρνα αεροσκάφη, προειδοποιώντας ότι τα κρίσιμα συστήματα δεν είναι επαρκώς διαχωρισμένα από τα μη-κρίσιμα, όπως είναι το in-flight WiFi ή το in-flight entertainment. Αυτή η αβλεψία είναι ικανή να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, προειδοποιεί ο ερευνητής.

Πηγή: The Security Ledger

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων