Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Η κοπιώδης δημιουργία του CyanogenMod

Στο προηγούμενο άρθρο, που ξεκινά από τη σελίδα 50 είδαμε την προετοιμασία του ClockWorkMod, του τροποποιημένου recovery image που συνοδεύει το CyanogenMod. Το νέο recovery image προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες όπως το πλήρες backup της συσκευής και, κυρίως, διευκολύνει την εγκατάσταση και το debugging του νέου Android ROM. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στο χτίσιμο του CyanogenMod.

deltaHacker 024 (τεύχος Σεπτεμβρίου 2013) | Η κοπιώδης δημιουργία του CyanogenMod

Όπως έχουμε δει, η μεταγλώττιση του CyanogenMod πραγματοποιείται πανεύκολα. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα καταπιαστούμε με τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε στους drivers του Elf II, ώστε το CyanogenMod να λειτουργήσει στη συσκευή μας κανονικά. Όπως αντιλαμβάνεστε, σε αυτή τη φάση τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο. Απαιτείται μεράκι, χρόνος και υπομονή. Επίσης, το σημαντικότερο όλων είναι να *μη* δεχτούμε την αποτυχία ως ενδεχόμενο. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτουμε όλον τον πηγαίο κώδικα από το εργοστασιακό Android ROM. Από τα αρχεία του εν λόγω πακέτου θα μπορέσουμε να αντλήσουμε διάφορες κρίσιμες ρυθμίσεις, όπως κι ολόκληρους drivers.

Το πρώτο boot
Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επέμβαση, οφείλουμε να τσεκάρουμε αν η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει κανονικά με το CyanogenMod και τους drivers από τη συμβατή συσκευή (το Elf II). Προφανώς, στην περίπτωση που δεν ξεκινά θα πρέπει να μάθουμε σε ποιο σημείο κολλάει. Μόνο τότε θα ξέρουμε –ή έστω θα υποψιαζόμαστε– τι πρέπει να πειράξουμε. Πριν ξεκινήσουμε τη μεταγλώττιση του CyanogenMod πρέπει να ενημερώσουμε το σύστημα με το path των σχετικών εργαλείων…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 024 (τεύχος Σεπτεμβρίου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων