Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Οι πανίσχυρες κανονικές εκφράσεις [μέρος 3]

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε όλα τα βασικά συστατικά καθώς και μερικά συντακτικά σχήματα που επιτρέπουν τη δημιουργία ιδιαίτερα περιγραφικών εκφράσεων. Για το τέλος αφήσαμε μια λειτουργία που διευρύνει περαιτέρω την περιγραφική ικανότητα των κανονικών εκφράσεων, καθώς κι ορισμένες λεπτομέρειες που οφείλουμε να γνωρίζουμε ώστε να σχηματίζουμε σαφείς κι εύστοχες εκφράσεις…

deltaHacker 023 (τεύχος Αυγούστου 2013) | Οι πανίσχυρες κανονικές εκφράσεις [μέρος 3]

Στο προηγούμενο άρθρο της σειράς αναφερθήκαμε στα alternation (εναλλαγή) και eagerness (ενθουσιασμός;) που διέπουν τη λειτουργία ορισμένων μηχανών κανονικών εκφράσεων. Μελετήσαμε επίσης και τα σημεία αναφοράς (anchors), τα οποία δεν περιγράφουν τη σύνθεση ενός string –δηλαδή τους χαρακτήρες που το απαρτίζουν– αλλά μια θέση μέσα σ’ αυτό. Στο τέλος γνωρίσαμε και τις λεγόμενες αναφορές (backreferences), οι οποίες επιτρέπουν να αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα τμήματα ενός string τα οποία έχουν ήδη περιγραφεί *και* εντοπιστεί από προηγούμενα τμήματα της εκάστοτε κανονικής έκφρασης. Αυτή τη φορά θα μελετήσουμε έναν ακόμα μηχανισμό που θα διευρύνει την εκφραστική μας δύναμη, ενώ θα αναφερθούμε και σε μερικές ιδιαιτερότητες που διέπουν τη λειτουργία των μηχανών κανονικών εκφράσεων. Με τα εφόδια που έχουμε ήδη αποκτήσει, καθώς κι όλα όσα θα γνωρίσουμε, θα είμαστε σε θέση να συντάσσουμε σύντομες και ιδιαίτερα “εύστοχες” κανονικές εκφράσεις!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 023 (τεύχος Αυγούστου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων