Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Πρώτο το Κόμμα Πειρατών στην Ισλανδία

Ως την πρώτη πολιτική δύναμη εμφανίζει το Κόμμα των Πειρατών πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ 13 και 18 Μαρτίου στην Ισλανδία.

Πρώτο το Κόμμα Πειρατών στην Ισλανδία | Image source: http://www.piratar.is

Το 23,9% των ψηφοφόρων προτιμά το Κόμμα των Πειρατών, ενώ σε δημοσκόπηση που έγινε ένα μόλις μήνα πριν οι υποστηρικτές του κόμματος έφταναν το 12,8%. Την ίδια στιγμή το ποσοστό για το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (Sjálfstæðisflokkurinn) έπεσε από το 25,5% στο 23,4%, μισή μονάδα πίσω από το Κόμμα των Πειρατών. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ασήμαντη διαφορά εντός του στατιστικού σφάλματος, πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι το Κόμμα των Πειρατών ιδρύθηκε το 2012.

“Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω γιατί μας στηρίζει τόσο πολύ ο κόσμος”, σχολίασε η επικεφαλής του κόμματος, Birgitta Jonsdottir. “Είμαστε όλοι έκπληκτοι και ευγνώμονες και εκλαμβάνουμε το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ως ένδειξη ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πλέον τον τρόπο που ασκείται η παραδοσιακή πολιτική […] Οι πολίτες έχουν κουραστεί να περιμένουν την αλλαγή. Αποτελεί θετικό σημάδι το ότι απορρίπτουν τη διαφθορά και την ύβρη.”

Πηγή: Vísir

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων