Το προφίλ μας στο Google Plus
1

Καλή χακαδημαϊκή χρονιά, από όποτε θέλετε!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς νέους (κάθε ηλικίας), είναι αν μπορεί ποτέ κάποιος να διδαχθεί το χάκινγκ. Μπορεί δηλαδή ποτέ να υπάρξει ένα σχολείο για χάκερς; Η απάντηση έχει σχέση με το περίφημο σχολείο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

deltaHacker 019 (τεύχος Απριλίου 2013) | Καλή χακαδημαϊκή χρονιά, από όποτε θέλετε!

Ναι, καλά το διαβάσατε. Είναι η περίφημη σχολή μαγείας στην οποία πήγε ο Harry Potter. Αυτή είναι ακριβώς που ψάχνουμε. Για να πας όμως εκεί, πρέπει να καταφέρεις να ανακαλύψεις την κρυφή αποβάθρα. Υπάρχει άραγε τέτοιος τόπος; Κι αν υπάρχει, μπορεί κάποιος να τον ανακαλύψει; Ίσως και να μπορεί!

Ο αρχαίος Έλληνας Σωκράτης είχε πει το εξής σοφό:

Πριν ξεκινήσουμε μια συζήτηση καλό θα είναι να ορίσουμε τις έννοιες για τις οποίες θα συζητήσουμε, διαφορετικά θα νομίζει ο καθένας ό,τι θέλει.

Ας σεβαστούμε κι εμείς τη συγκεκριμένη ρήση κι ας προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε πρώτα τις βασικές έννοιες, τις οποίες θα ονομάσουμε αξιώματα και θεωρήματα, γύρω από τις οποίες θα κινηθεί το παρόν άρθρο.

Αξίωμα 1: Το πραγματικό χάκινγκ δεν είναι κάτι (κακό ή παράνομο).

Αξίωμα 2: Ο αληθινός χάκερ έχει πάρα πολλές γνώσεις και ιδιαίτερη ευφυία, κατά συνέπεια δεν μπορεί ο καθένας να γίνει χάκερ. Πολλοί νομίζουν ότι είναι, αλλά δεν είναι.

Αξίωμα 3: Δεν μπορεί να υπάρξει σχολή που να σε διδάξει πώς να γίνεις χάκερ.

Θεώρημα 1: Μπορεί να υπάρξει σχολή που να σε διδάξει πως να σκέφτεσαι. Μπορεί, δηλαδή, να σου δείξει το μονοπάτι προς το χάκινγκ.

Παρακαλώ, μην περιμένετε να εξηγήσουμε τα παραπάνω τρία αξιώματα. Η ερμηνεία τους θεωρείται προφανής. Επίσης, πρόκειται για αξιώματα: τα δεχόμαστε αξιωματικά :) Αυτό λοιπόν που πρέπει ν’ αποδείξουμε είναι το Θεώρημα 1. Μπορεί, άραγε, να διδαχθεί ο τρόπος σκέψης του χάκερ; Κι αν ναι, πώς; Θα μπορούσε ας πούμε το χάκινγκ να έμπαινε ως μάθημα στα πανεπιστήμια της χώρας μας (κι όχι μόνο); Αν η απάντηση ήταν αρνητική, τότε αυτό το άρθρο θα τέλειωνε εδώ. Αν όμως τέλειωνε εδώ, ο αγαπητός αρχισυντάκτης θα το γύριζε πίσω στον γράφοντα πριν καν δημοσιευτεί, λέγοντας του: “Please, baby, don’t waste my time!” (Σ.τ.Ε. Ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων.) Άρα, για να το διαβάζετε τώρα, σημαίνει ότι η απάντηση είναι καταφατική. Μένει, λοιπόν, να σας το αποδείξουμε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 019 (τεύχος Απριλίου 2013).

Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς.

Το περιοδικό deltaHacker δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, στους αναγνώστες του αποστέλλεται ταχυδρομικώς και οι παραγγελίες γίνονται αποκλειστικά online, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

One Response to “Καλή χακαδημαϊκή χρονιά, από όποτε θέλετε!”

  1. tr3quart1sta | 24/04/2013 at 00:20

    Αξίωμα 0, 1, 2

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων