Το προφίλ μας στο Google Plus
72

Το Kali με WiFi, στο PenTest Lab

Εδώ και τρεις περίπου μήνες κυκλοφορεί το Kali Linux, ο πολλά υποσχόμενος διάδοχος του BackTrack. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με την έλευση του Kali έδωσε σε αρκετούς την εντύπωση ότι πρόκειται για μια θαυματουργή πλατφόρμα hacking, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να καταφέρνει πράγματα που μέχρι πρότινος μόνο οι ueber 1337 urban ninja haxx0rs μπορούσαν…

Και μετά από έναν τέτοιο πρόλογο, το συγγραφικό κλισέ υποδεικνύει να συνεχίσουμε με τη φράση “τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια”. Εμάς βέβαια τα κλισέ δεν μας πολυαρέσουν και, γενικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα αποφεύγουμε.

Αλλά όχι αυτή τη φορά.

Είναι, βλέπετε, που τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Το Kali Linux είναι πράγματι ο διάδοχος του BackTrack, της δημοφιλέστερης διανομής Linux για penetration testing σ’ αυτή τη γωνιά του γαλαξία, είναι όντως πολλά υποσχόμενο, στ’ αλήθεια διευκολύνει το χρήστη σημαντικά σε εργασίες που αφορούν, π.χ., στο penetration testing — αλλά θαύματα *δεν* κάνει.

Στο παρόν άρθρο επιχειρούμε μια πρώτη, καλή γνωριμία με το Kali Linux. Φυσικά, για να έχει η γνωριμία αυτή μια πιθανότητα να εξελιχθεί σε κάτι ουσιαστικό, εννοείται ότι εγκαθιστούμε το Kali κι αμέσως αρχίζουμε την ενασχόληση. Επιλέξαμε μάλιστα να το εντάξουμε σ’ εκείνο το penetration testing lab, το οποίο δημιουργήσαμε μαζί στο 6ο επεισόδιο της 1ης σεζόν του deltaCast. Στο δε deltaCast s01e09, περνάμε αρκετές ευχάριστες ώρες με επιθέσεις σε *δικά μας* ασύρματα δίκτυα: Η πλατφόρμα –ή καλύτερα το εφαλτήριο– για τις επιθέσεις αυτές, θα είναι το Kali Linux. Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Τι είναι και πώς μας προέκυψε
Όπως και με την περίπτωση του BackTrack, η Offensive Security είναι ο βασικός συντηρητής και χρηματοδότης του όλου πρότζεκτ. Το Kali βασίζεται στο Debian Linux και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μια πιο επαγγελματική εκδοχή του BackTrack, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν διατίθεται δωρεάν ή ότι παύει να είναι Open Source. Όπως άλλωστε ισχύει με την περίπτωση του BackTrack, έτσι και το Kali παρέχει μια υπερπλήρη συλλογή εργαλείων για hacking, penetration testing και digital forensics. Τελικά, λοιπόν, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Kali και BackTrack; Γιατί η Offensive Security δεν συνέχισε να εξελίσσει το BackTrack κι επικέντρωσε τις δυνάμεις της σε μια νέα διανομή; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα δίνονται στο δικτυακό τόπο της εταιρείας. Για λόγους πληρότητας, παραθέτουμε κι εδώ μερικά σημεία που αφενός καταδεικνύουν τις διαφορές μεταξύ των δύο διανομών, αφετέρου κάνουν φανερά τα πλεονεκτήματα της λογικής πίσω από το Kali.

 • Σε αντίθεση με το BackTrack, το Kali συμμορφώνεται στη δενδρική δομή του Filesystem Hierarchy Standard (FHS). Αμέσως αμέσως, αυτό σημαίνει ότι όλα τα εκτελέσιμα εργαλείων κι εφαρμογών είναι διαθέσιμα από το system path και δεν χρειάζεται ν’ αναζητούνται κάτω από το /pentest. Επιπρόσθετα, η συμμόρφωση στο FHS διευκολύνει την εργασία των developers και των maintainers.
 • Τα αποθετήρια πακέτων (package repositories) του Kali συγχρονίζονται καθημερινά τέσσερις φορές μ’ εκείνα του Debian. Έτσι, σε σύγκριση με το BackTrack τα updates/bug fixes/security patches διατίθεται συχνότερα.
 • Το Kali παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στην κατασκευή εναλλακτικών εκδοχών, π.χ., για διαφορετικές αρχιτεκτονικές (Intel, ARM) ή/και με διαφορετικά περιβάλλοντα γραφικών (KDE, LXDE κ.ά.). Μάλιστα ο ενδιαφερόμενος χρήστης έχει τη δυνατότητα να φτιάχνει τα δικά του Kali images, από τα οποία θα κάνει τις εγκαταστάσεις του.
 • Κάθε φορά που κυκλοφορούσε μια νέα, κύρια (major) έκδοση του BackTrack, ο ασφαλέστερος τρόπος για τη σωστή αναβάθμιση της προηγούμενης έκδοσης ήταν η εκ νέου εγκατάσταση, ξεκινώντας από την αρχή! Αντίθετα, τo Kali Linux κάνει δυνατή την ομαλή μετάβαση μεταξύ διαφορετικών εκδόσεων, ακόμη κι αν μιλάμε για δύο κύριες εκδόσεις.

Τι θέλουμε να κάνουμε
Στο deltaCast s01e06 στήσαμε ένα εικονικό εργαστήριο αποτελούμενο από VirtualBox VMs, ώστε να έχουμε ένα ωραιότατο, απομονωμένο περιβάλλον για penetration testing. Όλα τα VMs διέθεταν σκοπίμως ευπαθή guest OSes, εκτός από ένα που είχε το BackTrack Linux. Μιας και το BackTrack δείχνει πλέον παλιό, θα φτιάξουμε σε λίγο ένα νέο VirtualBox VM για να φιλοξενήσει το Kali Linux. Αμέσως μετά την εγκατάστασή του θα δούμε πώς το αναβαθμίζουμε αλλά και πώς εγκαθιστούμε τα VirtualBox Guest Additions. Επιπρόσθετα, θα πούμε δυο λόγια για τις υπηρεσίες (services) και θα κάνουμε μερικές τροποποιήσεις που αφορούν στη δικτύωση του λειτουργικού. Τέλος, στο VM με το Kali θα δώσουμε έναν φυσικό, εξωτερικό WiFi adapter τύπου USB. Αναφερόμαστε στη δημοφιλή κάρτα της Alfa, την AWUS036H, την οποία και χρησιμοποιούμε στο deltaCast s01e09, όπου μας απασχολεί το WiFi hacking.

Κατέβασμα Kali και δημιουργία VM
Μια πληθώρα διαφορετικών ISO images για το Kali προσφέρεται από τη σχετική ιστοσελίδα του επίσημου δικτυακού τόπου. Θα παρατηρήσετε ότι ενώ ζητούνται ένα όνομα και μια διεύθυνση email, τα στοιχεία αυτά δεν είναι υποχρεωτικό να δωθούν (κλικ στο No thanks, just want to download).

Για τις ανάγκες του άρθρου (κι όχι μόνο) επιλέξαμε την εκδοχή 64bit με το περιβάλλον GNOME, καθώς και direct download. Πήραμε έτσι την έκδοση 1.0.3 και για την ακρίβεια το αρχείο kali-linux-1.0.3-amd64.iso. Αν τώρα εσείς διαλέξετε το torrent είναι πιθανό να κατεβάσετε διαφορετική έκδοση, π.χ., την 1.0.2. Όλα αυτά όμως λίγη σημασία έχουν, αφού μετά την εγκατάσταση του Kali είναι εύκολο να γίνει αναβάθμιση στην πλέον πρόσφατη έκδοση της διανομής — εννοείται για την αντίστοιχη αρχιτεκτονική.

Κι ενώ το download θα είναι σε εξέλιξη, είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε το VM που θα φιλοξενήσει το λειτουργικό. Δείτε τις παραμέτρους του δικού μας:

Type:						Linux
Version:					Debian (64bit)
Base Memory:				2048MB
Processors:					2
Video Memory:				32ΜΒ
Storage:					128GB, VDI, dynamically allocated
Network Adapter 1:			Host-only Adapter
USB 2.0 (EHCI) Controller:	Enabled
=================================================================
Guest OS:					Kali Linux 1.0.3 64bit
Host OS:					Windows 7 Premium 64bit

Αν κάνετε ό,τι κι εμείς, δηλαδή εντάξετε το Kali VM μέσα σ’ ένα εικονικό δίκτυο στο οποίο, πιθανώς, υπάρχει άλλο VM σε ρόλο router, τότε για τον network adapter του Kali επιλέξτε δικτύωση τύπου host-only ή internal (αν χρειάζεστε internal, το γνωρίζετε ήδη). Διαφορετικά, το πιθανότερο είναι ότι για τον network adapter θα ζητήσετε δικτύωση τύπου bridged κι όχι NAT.

Στο πλαίσιο ενός εικονικού δικτύου, ασχέτως αν υπάρχει κάποιο VM σε ρόλο router ή όχι, ο τύπος δικτύωσης για τον network adapter του Kali θα είναι host-only (ή internal).

Εγκατάσταση κι ενημέρωση Kali, VirtualBox Guest Additions
Μετά το download προσαρτάμε το ISO image του Kali στον οδηγό CD/DVD της εικονικής μηχανής και την ξεκινάμε. Η διαδικασία της εγκατάστασης είναι απλή και δεν υπάρχουν παράξενα σημεία ή/και δυσνόητες ή ερωτήσεις. Ρίξτε όμως μια ματιά σε μερικά στιγμιότυπα, ώστε να έχετε μια ιδέα για το τι θα συναντήσετε.Την πρώτη φορά που θα συνδεθούμε στον λογαριασμό του root –τον μοναδικό που είναι διαθέσιμος μετά την εγκατάσταση του Kali– προτείνεται να κατεβάσουμε τις όποιες αναβαθμίσεις, bug fixes ή/και security patches για εφαρμογές και λειτουργικό σύστημα. Ξεκινάμε με το φρεσκάρισμα των αποθετηρίων (repositories)

 
root@kali64:~# apt-get update

και προχωράμε στην αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος κι εφαρμογών

root@kali64:~# apt-get dist-upgrade

Κατά το πρώτο distribution upgrade είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί η εγκατάσταση καμιά 70ριά χιλιάδων πακέτων -- ή περίπου τόσων, τέλος πάντων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προτείνεται και μια επανεκκίνηση, αφού είναι πιθανό να έχει αναβαθμιστεί και ο πυρήνας (kernel):

root@kali64:~# reboot

Συνέχεια έχει η εγκατάσταση των VirtualBox Guest Additions, ώστε να υποστηρίζονται περισσότερες αναλύσεις οθόνης για το guest OS, να είναι ευκολότερη η ανταλλαγή αρχείων μεταξύ host και guest κ.λπ. Ουσιαστικά, θα εγκαταστήσουμε τώρα ένα σύνολο νέων device drivers για το Kali μας. Οι εν λόγω οδηγοί προσαρμόζονται στον εκάστοτε πυρήνα και γι’ αυτό πρέπει να προηγηθεί η εγκατάσταση των headers για την έκδοση του πυρήνα που *τώρα* τρέχουμε:

root@kali64:~# apt-get install linux-headers-$(uname -r)

Προσαρτάμε στη συνέχεια το ISO image του VirtualBox με τους οδηγούς: Στο πάνω οριζόντιο μενού του παραθύρου του VM, δίνουμε Devices –> Install Guest Additions. Το Kali θα εμφανίσει ένα παράθυρο ρωτώντας τι να κάνει με το μέσο που μόλις προσαρτήθηκε.

Μόλις ζητήσαμε από το VirtualBox να προσαρτηθεί στον οδηγό του VM το ISO image που περιλαμβάνει τα VirtualBox Guest Additions. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από το guest OS και γι' αυτό εμφάνισε pop-up, ρωτώντας τι να κάνει με το νέο μέσο που εντοπίστηκε. Κάνουμε κλικ στο Cancel, αφού ούτως ή άλλως η εγκατάσταση των drivers θα γίνει από το τερματικό. Ας σημειωθεί με την ευκαιρία ότι το ISO image με τα VirtualBox Guest Additions δεν το κατεβάζουμε από κάπου: Έρχεται μαζί με την εφαρμογή.

Αγνοούμε το παράθυρο με κλικ στο Cancel, ανοίγουμε ένα παράθυρο τερματικού κι εγκαθιστούμε ως ακολούθως:

root@kali64:~# cd
root@kali64:~# cp /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run .
root@kali64:~# chmod 755 VBoxLinuxAdditions.run
root@kali64:~# ./VBoxLinuxAdditions.run

Ο ευκολότερος τρόπος για την ενεργοποίηση των οδηγών είναι με επανεκκίνηση:

root@kali64:~# reboot

Μετά την εγκατάσταση των VirtualBox Guest Additions, αν μην τι άλλο μπορούμε να ανεβάζουμε όσο μεγάλες αναλύσεις θέλουμε στο VM μας.

Κάπου εδώ, αν το επιθυμείτε ρυθμίστε το VM ώστε να είναι δυνατό το εύκολο πέρασμα αρχείων μεταξύ guest και host OS. Επίσης, στην άριστη κατάσταση που βρίσκεται τώρα το VM δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να πάρετε κι ένα snapshot. Δείτε τα ακόλουθα screenshots και διαβάστε τις περιγραφές.Οι υπηρεσίες του Kali και το Metasploit
Οποιαδήποτε δικτυακή υπηρεσία χρησιμοποιεί ports πάνω σε εξωτερικό δικτυακό interface, όπως, π.χ., είναι εκείνο που αντιστοιχεί σε μια κάρτα ασύρματης δικτύωσης ή σε κάποιον Ethernet adapter, στο Kali Linux είναι εξ ορισμού απενεργοποιημένη. Ο λόγος έχει να κάνει με μία από τις βασικές αποστολές της διανομής, που είναι το penetration testing. Κατά την εξέλιξη μιας σχετικής επιχείρησης θέλουμε τις πιθανότητες ανίχνευσης του Kali ελαχιστοποιημένες, επομένως ενεργές πρέπει να ‘ναι μόνον οι απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες — και μόνον ο χρήστης αποφασίζει, έμμεσα ή άμεσα, για το ποιες είναι αυτές.

Μετά τα παραπάνω, αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε –προσωρινά ή μόνιμα– μια υπηρεσία, είναι πανεύκολο να το κάνουμε. Ας πούμε, π.χ., ότι θέλουμε απομακρυσμένη, ασφαλή πρόσβαση στο μηχάνημα με το Kali, μέσω του πρωτοκόλλου SSH. Για να την έχουμε, οφείλουμε πρώτα να ενεργοποιήσουμε την αντίστοιχη υπηρεσία, οπότε από ένα τερματικό πληκτρολογούμε

root@kali64:~# service ssh start

Αργότερα, για να σταματήσουμε την υπηρεσία δίνουμε

root@kali64:~# service ssh stop

Ας πούμε τώρα ότι κάθε φορά που ξεκινάμε το Kali επιθυμούμε το OpenSSH (αυτό είναι το επίσημο όνομα της υπηρεσίας) ενεργοποιημένο. Δεν έχουμε παρά να πληκτρολογήσουμε το ακόλουθο:

root@kali64:~# update-rc.d ssh enable

Αργότερα, για οποιονδήποτε λόγο ίσως θελήσουμε να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη εκκίνηση του SSH. Κανένα πρόβλημα, αρκεί να δώσουμε αυτό:

root@kali64:~# update-rc.d ssh disable

Προσοχή, όμως: Η παραπάνω εντολή δεν απενεργοποιεί την υπηρεσία. Απλά, διασφαλίζει ότι δεν θα ξεκινά αυτόματα κατά την εκκίνηση του Kali. Το ηθικό δίδαγμα εδώ είναι ότι, στο Kali Linux, αποκλειστικός υπεύθυνος για τις υπηρεσίες είναι ο χρήστης. Για να πάρετε και μια ιδέα για όλες τις υπηρεσίες που είναι ήδη εγκατεστημένες στο λειτουργικό, ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο /etc/init.d:

root@kali64:~# ls /etc/init.d

Μεταξύ άλλων, θα δείτε τα αρχεία “metasploit” και “postgresql”. Αν θέλουμε να τρέχουμε το Metasploit Framework και η εφαρμογή να έχει πρόσβαση σε βάση δεδομένων στο back-end, τότε χρειαζόμαστε ενεργοποιημένη την PostgreSQL:

root@kali64:~# service postgresql start

Ακολούθως ενεργοποιούμε και την υπηρεσία του Metasploit:

root@kali64:~# service metasploit start

Την πρώτη φορά που θα σηκώσουμε την προαναφερθείσα υπηρεσία, θα δημιουργηθεί αυτόματα η βάση ονόματι msf3 καθώς κι ο ομώνυμος χρήστης της PostgreSQL. Επίσης, κάθε φορά η υπηρεσία ενεργοποιεί τον μηχανισμό RPC (Remote Procedure Call), καθώς και τον web server του Metasploit Framework.

Αν όλα έχουν πάει καλά, σηκώνοντας το Metasploit Console (msfconsole) και δίνοντας την εντολή db_status, θα επαληθεύσουμε τη διασύνδεση με την PostgreSQL.

Εκκίνηση του Metasploit Console κι έλεγχος διασύνδεσης με τη βάση δεδομένων, στο back-end. Όλα καλά!

Φυσικά, η αυτόματη ενεργοποίηση των σχετικών υπηρεσιών κατά την εκκίνηση του λειτουργικού, διασφαλίζεται με τον τρόπο που περιγράψαμε πριν λίγο:

root@kali64:~# update-rc.d postgresql enable
root@kali64:~# update-rc.d metasploit enable

Εξωτερική κάρτα WiFi
Το ότι έχουμε δημιουργήσει μια εικονική μηχανή την οποία μάλιστα εντάξαμε στο πλαίσιο ενός εικονικού δικτύου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε και για να δραστηριοποιούμαστε εντός αληθινών, φυσικών δικτύων. Έχουμε π.χ. τη δυνατότητα να δώσουμε στο Kali VM μια εξωτερική, ασύρματη κάρτα USB, και μέσω αυτής να ανιχνεύουμε και να συνδεόμαστε –ή έστω να επιχειρούμε να συνδεόμαστε– σε ασύρματα δίκτυα της περιοχής. Μια δημοφιλέστατη κάρτα ασύρματης δικτύωσης που έπαιζε άψογα με το BackTrack και συνεχίζει να παίζει άψογα και με το Kali, είναι η Alfa AWUS 036H.

Η θρυλική κάρτα ασύρματης δικτύωσης AWUS036H της Alfa, ανήκει σ' αυτές που ανέκαθεν συνεργάζονταν άψογα με το BackTrack -- και φυσικά συνεχίζει να συνεργάζεται άψογα *και* με το Kali Linux!

Την πρώτη φορά που θα θελήσουμε να αντιστοιχίσουμε σε ένα οποιοδήποτε VirtualBox VM μια εξωτερική συσκευή USB, προτείνεται να έχουμε το VM απενεργοποιημένο. (Θωρητικά δεν είναι υποχρεωτικό, στην πράξη όμως άλλα διαπιστώνουμε.) Συνδέουμε τη συσκευή –εν προκειμένω την Alfa– σε κάποια ελεύθερη θύρα USB του φυσικού υπολογιστή (host computer). Στο κεντρικό παράθυρο του VirtualBox Manager πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του VM που μας ενδιαφέρει και συγκεκριμένα στην ενότητα USB. Στα δεξιά του παραθύρου, κάνουμε ένα κλικ στο εικονίδιο με το πράσινο “συν”. Θα δούμε όλες τις συσκευές USB που είναι διαθέσιμες για αντιστοίχιση στο VM, οπότε επιλέγουμε εκείνη που μας ενδιαφέρει.

Αντιστοίχιση εξωτερικής κάρτας ασύρματης δικτύωσης τύπου USB, στην εικονική μηχανή με το Kali Linux.

Στη συνέχεια ενεργοποιούμε το VM και, από εκεί και πέρα, η συσκευή παύει να είναι διαθέσιμη στο host computer και τον έλεγχό της έχει η εικονική μηχανή. Προκειμένου βεβαίως να λειτουργήσει σωστά, για το αντίστοιχο guest OS πρέπει να διατίθενται και οι κατάλληλοι drivers. Ίδια, δηλαδή, προϋπόθεση, που ισχύει και για το host OS. Το Kali Linux διαθέτει άριστους οδηγούς για την Alfa AWUS036H, υπό μορφή kernel modules που είναι στάνταρτ στη διανομή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα ή βάσανο με τη χρήση της κάρτας.

Μέσα από το Kali, ένας τρόπος για να βλέπουμε τα ασύσρατα δίκτυα είναι με τη βοήθεια του λεγόμενου NetworkManager. Από αυτόν ελέγχουμε κι αν ο WiFi adapter αναγνωρίζεται από το λειτουργικό. Εναλλακτικά, σε ένα παράθυρο τερματικού πληκτρολογούμε

root@kali64:~# airmon-ng
Interface	Chipset			Driver
wlan0		Realtek RTL8187L	rtl8187 - [phy0]

ή

root@kali64:~# iwconfig
eth0   no wireless extensions.

lo    no wireless extensions.

wlan0   IEEE 802.11bg ESSID:off/any 
     Mode:Managed Access Point: Not-Associated  Tx-Power=0 dBm  
     Retry long limit:7  RTS thr:off  Fragment thr:off
     Encryption key:off
     Power Management:on

ή

root@kali64:~# ifconfig -a
...
wlan0   Link encap:Ethernet HWaddr 00:c0:ca:52:ab:b4 
     BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
     RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
     TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
     collisions:0 txqueuelen:1000 
     RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να δούμε ένα τουλάχιστον network interface με όνομα wlan-κάτι. Στο δικό μας VM, το ζητούμενο interface είναι το wlan0.

Απόλυτος έλεγχος της δικτύωσης
Μεταξύ των αρχείων που βρίσκονται κάτω από τον κατάλογο /etc/init.d, προηγουμένως ίσως να προσέξατε αυτό το “network-manager”. Πρόκειται για το script που ελέγχει την υπηρεσία πίσω από τον λεγόμενο NetworkManager, ο οποίος μετά την εγκατάσταση του Kali είναι εξ ορισμού ενεργοποιημένος. Μάλιστα η παρουσία του γίνεται φανερή κι από ένα χαρακτηριστικό εικονίδιο, πάνω δεξιά στο GNOME desktop και δίπλα από το “root”. Αποστολή του NetworkManager είναι να διευκολύνει τη ζωή του χρήστη σε θέματα που αφορούν στη δικτύωση. Για να το πούμε απλά, κάνει ό,τι μπορεί ώστε να είμαστε online ασχέτως αν προσπαθούμε να βγούμε στον έξω κόσμο μέσω κάρτας Ethernet, WiFi, 3G ή Bluetooth — ακόμη κι όταν έχουμε ένα laptop που το μετακινούμε διαρκώς από δίκτυο σε δίκτυο. Βεβαίως, η όλη ιδέα είναι ότι θα είμαστε online *χωρίς* να απαιτούνται εντολές και ρυθμίσεις από τη γραμμή εντολών.

Ο NetworkManager έχει ως αποστολή τη διευκόλυνση της ζωής του χρήστη, όσον αφορά στη διασύνδεσή του με τον έξω κόσμο. Το εν λόγω εργαλείο κάνει πολύ καλή δουλειά κι αυτό το διαπιστώνουμε όταν, π.χ., επιχειρούμε να συνδεθούμε σ' ένα wireless access point.

Σε γενικές γραμμές ο NetworkManager δουλεύει σωστά κι αξιόπιστα. Ειδικά στην περίπτωση του Kali, η παρουσία του έχει νόημα όταν το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε φυσικό υπολογιστή και ειδικά σε laptop. Στη δική μας περίπτωση, όμως, το Kali είναι εγκατεστημένο σε VM το οποίο με τη σειρά του δραστηριοποιείται κυρίως στο πλαίσιο ενός εικονικού δικτύου. Αυτή είναι η πρώτη παράμετρος που μας κάνει να εξετάζουμε την απενεργοποίηση του NetworkManager. Η άλλη παράμετρος έχει να κάνει με τον DHCP client που λειτουργεί μετά την εγκατάσταση του Kali κι εξαιτίας της δράσης –ποιου άλλου;– του NetworkManager. Αναμφίβολα, το να λαμβάνουν τα διάφορα network interfaces τις διευθύνσεις IP δυναμικά, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως δημιουργούνται προβλήματα. Για παράδειγμα, επιχειρώντας να ενεργοποιήσουμε το monitoring στον εξωτερικό USB WiFi Adapter που έχουμε ήδη αντιστοιχισμένο στο Kali VM, παίρνουμε προειδοποιήσεις για προβλήματα που είναι πιθανό να δημιουργήσει ο DHCP client. Μπορούμε βεβαίως να τερματίσουμε την αντίστοιχη διεργασία και να ησυχάσουμε, κάτι όμως μας χαλάει μ’ αυτή την προσέγγιση του τσεκουριού.

Προκειμένου λοιπόν να έχουμε ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό setup που δεν θα δημιουργεί προβλήματα, κι από τη στιγμή που μιλάμε για VM και μάλιστα μέσα σε εικονικό δίκτυο, θεωρούμε ως καλύτερη προσέγγιση α) την απενεργοποίηση του NetworkManager και β) την απόδοση στατικής διεύθυνσης IP στον Ethernet adapter του VM. Όπως βλέπουμε και στο deltaCast s01e09, το monitoring μέσω της Alfa ενεργοποιείται χωρίς προειδοποιήσεις και δουλεύει άψογα.

Για να σταματήσουμε αυτή τη στιγμή τον NetworkManager, πληκτρολογούμε

root@kali64:~# service network-manager stop

Δεν θέλουμε να ενεργοποιηθεί κατά την επόμενη εκκίνηση του λειτουργικού, γι’ αυτό πληκτρολογούε κι ένα

root@kali64:~# update-rc.d network-manager disable

Μένει τώρα να δώσουμε στατικό IP στο Ethernet interface (eth0). Ανοίγουμε το αρχείο /etc/network/interfaces με το nano

root@kali64:~# /etc/network/interfaces

και “σχολιάζουμε” το ακόλουθο τμήμα:

allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp

Το κάνουμε, δηλαδή, έτσι:

#allow-hotplug eth0
#iface eth0 inet dhcp

Από κάτω προσθέτουμε ένα νέο τμήμα, που θα μοιάζει με το ακόλουθο:

auto eth0
iface eth0 inet static
	address	192.168.101.10
	netmask	255.255.255.0
	gateway	192.168.101.1

Αποθηκεύουμε τις αλλαγές (συνδυασμός πλήκτρων [CRTL+O] και [Enter]) κι εγκαταλείπουμε το nano (συνδυασμός πλήκτρων [CTRL+X]). Περιττό να σημειώσουμε εδώ ότι για τα address και gateway θα δώσετε διευθύνσεις IP που είναι ταιριαστές στο δικό σας δίκτυο. Εμείς, π.χ., στο δικό μας PenTest Lab ως router χρησιμοποιούμε ένα pfSense VM με LAN IP το 192.168.99.1 — αν και κατά την προετοιμασία του παρόντος άρθρου το ρόλο του router είχε ένα FreeBSD VM, με LAN IP το 192.168.101.1.

Μένει τώρα να βάλουμε τουλάχιστον έναν domain name server στο αρχείο /etc/resolv.conf. Μπορείτε βέβαια να επιλέξετε όποιον θέλετε και σας κάνει, αλλά εκείνος ο 8.8.8.8, της Google, είναι μια χαρά:

root@kali64:~# echo "nameserver 8.8.8.8" > /etc/resolv.conf

Για να ληφθούν υπόψη οι αλλαγές αρκεί να επανεκκινήσουμε το υποσύστημα δικτύωσης:

root@kali64:~# service networking restart

Η επαλήθευση του νέου setup γίνεται πρώτα με το ifconfig

root@kali64:~# ifconfig eth0
eth0   Link encap:Ethernet HWaddr 08:00:27:a5:4b:25 
     inet addr:192.168.101.5 Bcast:192.168.101.255 Mask:255.255.255.0
     inet6 addr: fe80::a00:27ff:fea5:4b25/64 Scope:Link
     UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
     RX packets:34 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
     TX packets:45 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
     collisions:0 txqueuelen:1000 
     RX bytes:9428 (9.2 KiB) TX bytes:10359 (10.1 KiB)

και μετά μ’ ένα ping προς κάποιον web server στο Internet:

root@kali64:~# ping deltahacker.gr
PING deltahacker.gr (109.74.192.50) 56(84) bytes of data.
64 bytes from deltahacker.gr (109.74.192.50): icmp_req=1 ttl=54 time=91.9 ms
64 bytes from deltahacker.gr (109.74.192.50): icmp_req=2 ttl=54 time=89.9 ms
64 bytes from deltahacker.gr (109.74.192.50): icmp_req=3 ttl=54 time=90.4 ms
64 bytes from deltahacker.gr (109.74.192.50): icmp_req=4 ttl=54 time=90.8 ms
64 bytes from deltahacker.gr (109.74.192.50): icmp_req=5 ttl=54 time=90.2 ms
^C
--- deltahacker.gr ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4005ms
rtt min/avg/max/mdev = 89.930/90.710/91.997/0.712 ms
root@kali64:~#

Όλα καλά! Χαρείτε κι εσείς το φρεσκαρισμένο σας PenTest Lab, με την ολοκαίνουργια πλατφόρμα για penetration testing. Α, και μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε το 9ο επεισόδιο της 1ης σεζόν του deltaCast. (Μη σας πούμε ότι το παρόν άρθρο γράφτηκε για να στηρίξει το εν λόγω επεισόδιο, δηλαδή :))

72 Responses to “Το Kali με WiFi, στο PenTest Lab”

 1. GL | 05/07/2013 at 10:31

  εγώ πάντως, αφού το δοκίμασα με USB και VM, το εγκατέστησα σε ξεχωριστό partition στο laptop διπλα-διπλα με ubuntu 13 & Win7 – no problems

  αξίζει να ασχοληθείς

  • subZraw | 05/07/2013 at 11:20

   Α, ναι, βεβαίως και αξίζει! Απλά, σε αρκετές περιπτώσεις με τα multi-boot configurations δημιουργούνται ζητήματα, οπότε προτείνουμε κι εμείς την οδό του virtualization ώστε να αποφεύγουμε τα όποια προβλήματα.

 2. itsoum | 12/07/2013 at 12:50

  Καλησπέρα,

  χτές εγκατέστησα το 32bit kali linux σε virtual box. Χτές δούλευε κανονικά. Σήμερα πήγα να το ανοίξω και μου έβγαλα το εξής error:

  https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/e10169@unipi.gr/files/kali-error.jpg

  ορίστε και το log αρχείο. Στο τέλος περιγράφει το error:

  https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/e10169@unipi.gr/files/VBox.log

  Τι συμβαίνει βρε παιδιά;

  • Deltia_fire | 13/07/2013 at 01:28

   Κάποιο προβληματάκι με την μνήμη που έχεις βάλει στο vm μάλον είναι…Δοκίμασε να αυξομοιώσεις την μνήμη και αν δεν γίνει τπτ ξέρεις μέτα.. επανεγκατάσταση :P

   Πηγή: https://www.virtualbox.org/ticket/7620

 3. itsoum | 13/07/2013 at 01:56

  Είχα πάλι πρόβλημα με την ram. Του έδωσα 512mb και νόμιζα οτι ησύχασα. Το μεσημερί όμως το είχα λιώσει μάλλον και δεν μπορούσε να δεσμεύσει φαίνεται τους πόρους αφού αυτοί ήταν σε χρήση.

  Δουλεύω σε ένα laptop με 3gb. Αναθεματισμένη onboard γραφικών που μου δεσμεύεις 1gb. Άλλο 1gb τρώνε τα win7 και μου μενουν 2 για όλα.

 4. itsoum | 13/07/2013 at 12:29

  Θα το σπάσω!

  Πάλι δεν μπαίνει.
  Πως είναι δύνατον, το βράδυ να μπαίνει και τώρα όχι. Όσο για την ram είχε όση ήθελε, άρα δεν φταίει αυτό.

 5. itsoum | 15/07/2013 at 16:34

  Παιδιά το πρόβλημα ήταν πως έπρεπε να τσεκάρω στο Settiings->System->Proccesor το Enable PAE/NX.

  Έβαλα 1gb ram και του έβαλα και το wireless n nano usb adapter dwa-131 που το είχα και λειτουργεί χωρίς να κάνω τίποτα.

 6. itsoum | 15/07/2013 at 17:31

  έχω πρόβλημα με τη δικτύωση τελικά. Για κάποιο λογό μετά απο λιγό ενώ παραμένει σε φαινομενικά μέσο του network manager σε σύνδεση στην πραγματικότητα δεν παρέχεται δικτύωση. Ούτε μπορώ αν βγώ δεν μπορώ να ξαναμπώ. Πρέπει να βγάλω το usb και να το ξανασυνδέσω.

  • subZraw | 15/07/2013 at 17:37

   Μα γιατί δεν απενεργοποιείς τον network manager, όπως σαφέστατα προτείνεται στο τιμημένο το άρθρο;

   • itsoum | 18/07/2013 at 00:36

    subZraw απενεργοποίησα τον network manager και η δικτύωση είναι σταθερότατη, μάλιστα σου γράφω από το kali linux(ναι, κατάφερα να εγκαταστήσω και τα ελληνικά, χαχαχαχα). Όμως τώρα πληκτρολογώ: airmon-ng start eth0

    και ορίστε ακριβώς τι μου βγάζει. Λες και δεν υπάρχει σύνδεση.

    root@kali:~# airmon-ng start eth0

    Interface Chipset Driver

    root@kali:~#

    • subZraw | 18/07/2013 at 07:54

     Γενικά, η κάρτα ασύρματης δικτύωσης πρέπει να αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σύστημα. Πρέπει, μ’ άλλα λόγια, να υπάρχει ο κατάλληλος driver για το συγκεκριμένο λειτουργικό. Στην περίπτωση του Kali, αρκεί να γράψεις

     airmon-ng

     (σκέτο) για να δεις τι συμβαίνει. Αρκεί δηλαδή να κάνεις ό,τι αναφέρεται στο άρθρο.

 7. subZraw | 18/07/2013 at 13:06

  @itsoum
  Αχά. Βλέπω ότι το λειτουργικό ανιχνεύει την παρουσία της κάρτας ασύρματης δικτύωσης. Δες το μοντέλο της και βεβαιώσου ότι δουλεύει καλά με το Kali. Τσέκαρε, ειδικά, αν μπορεί να μπει σε monitor mode.

  • itsoum | 18/07/2013 at 14:24

   από ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα φτάνω στο συμπέρασμα πως μάλλον δεν θα μπορέσω να έχω monitor mode με το στγκεκριμένο.

   http://unix.stackexchange.com/questions/32095/cant-use-my-usb-wireless-adapter-d-link-dwa-131-to-work-backtrack5-r1-vmware

   subZraw έχεις υπόψη σου κάποια κάρτα δικτύου που να δουλεύει καλά και με το kali αλλά να μην είναι έτσι θηρία σαν αυτή του άρθρου; Ένα στικάκι θα με βόλευε.

   • subZraw | 18/07/2013 at 17:09

    Κλασικό το ερώτημά σου! Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τον adapter που αναφέρεται στο άρθρο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες καλές επιλογές. Δες π.χ. αυτό το άρθρο –> http://www.raymond.cc/blog/best-compatible-usb-wireless-adapter-for-backtrack-5-and-aircrack-ng/

    • itsoum | 18/07/2013 at 18:48

     Χμμ, ενδιαφέρον. Αν και δεν ξέρω αν είναι καλύτερο αυτό που προτείνεται στο άρθρο απ’ ότι τα usb με τις μαρκούτσοκεραίες που βλέπω στο link που έβαλες. Να είναι μακρυά το μαρκούτσο τουλάχιστον.

     Αυτός στο άρθρο δεν αναφέρει αν δεν κάνω λάθος αν έχει ακυρώσει το network mananager.

     Επίσης γενικότερο ερώτημα. Όποτε θέλω να μπώ σε άλλο δίκτυο πρέπει να πηγαίνω και να πειράζω ανάλογα τα:

     auto eth0
     iface eth0 inet static
     address 192.168.101.10
     netmask 255.255.255.0
     gateway 192.168.101.1

     Το password πως μπαίνει εδώ και γίνεται η αυθεντικοποίηση;

     Sorry για το πρήξιμο.

     • subZraw | 18/07/2013 at 19:16

      Θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο που σου παρέθεσα.

      Επίσης, επειδή βλέπω ότι σου λείπουν κάποιες βασικές γνώσεις περί TCP/IP networking και γενικά διακρίνω μια κάποια θολούρα (δεν το γράφω υποτιμητικά), σου προτείνω να διαβάσεις μερικά άρθρα που έχουμε φιλοξενήσει στο περιοδικό και στο site κι αφορούν σε θέματα δικτύωσης.

      Συγκεκριμένα, μελέτησε τα ακόλουθα άρθρα:

      Πώς δουλεύουν τα δίκτυα: Πρωτόκολλα πάνω από πρωτόκολλα (…πάνω από πρωτόκολλα)
      http://deltahacker.gr/?p=3773

      Πώς δουλεύουν τα δίκτυα: Διευθύνσεις IP και δίκτυα μέσα σε δίκτυα
      http://deltahacker.gr/?p=4300

      Πώς δουλεύουν τα δίκτυα: Διευθύνσεις IP και δίκτυα μέσα σε δίκτυα (μέρος β’)
      http://deltahacker.gr/?p=5138

      Πώς δουλεύουν τα δίκτυα: Encapsulation, demultiplexing, ports κι ανακατευθύνσεις
      http://deltahacker.gr/?p=8393

      Καλή ανάγνωση — φυσικά και διασκέδαση!

 8. itsoum | 18/07/2013 at 14:28

  Ξέρεις ποιό είναι το περίεργο πως με ενεργοποιημένο το network manager το airmon-ng την έβγαζε

  και όταν πήγαινε για monitor mode

  airmon-ng start wlan0

  έβγαζε κάποια Process που το εμπόδιζαν, dhcp κλπ

 9. Deltia_fire | 18/07/2013 at 19:17

  Εγώ πάλι πήρα το TP-LINK WN822N v.2 και δεν το αναγνωρίζει το kali.. :/ Πρέπει να το γυρίσω πίσω… Σήμερα έψαξα και βρήκα στο google το άρθρο που πόσταρε ο subZraw πιο πάνω..(πριν βασικά το δω εδώ στο deltaHacker.. :P) Σε Windows δουλέυει κανονικά,αλλά το kali όπως ειπα δεν το αναγνωρίζει..

  Βρήκα και προιόντα που αναφέρονταν στο link και τα πιο καλά είναι

  Alfa AWUS036H
  Alfa AWUS036HR
  TP-LINK TL-WN722N
  ASUS USB-N53
  LINKSYS WUSB600N v.2
  και D-LINK DWA-110..

 10. iasonaspao | 18/07/2013 at 22:44

  ερώτηση:αυτό το “n” ,που διαβάζω στα διάφορα site, ότι δεν έχει η Alfa AWUSH036H τι είναι?συγκεκριμένα βλέπω ότι έχει b/g…?

 11. itsoum | 21/07/2013 at 14:03

  Είμαι στα πρόθυρα νευρικού κλωνισμού. Αγόρασα την TP-LINK TL-WN722N που έχει chipset Atheros και θεωρείται από τα τεσταρισμένα ως προς την συμβατότητα με kali linux.
  Το σύνδεσα και δεν το βλέπει. Είπα οκ θα θέλει drivers. Και εκεί άρχισε το ατελείωτο ψάξιμο στο νετ.
  Το πιο κοντινό στο να τα καταφέρω ήταν αυτό:

  http://erickcion.wordpress.com/2012/05/08/linux-installer-for-tp-link-tl-wn722n-usb-wifi-antenna/

  Έκανα τα απλά που ζήταγε, μα προφανώς είχα πρόβλημα:

  https://pithos.grnet.gr/pithos/rest/e10169@unipi.gr/files/Untitled2.jpg

  Απ’ ότι έχω καταλάβει για κάποιο λόγο δεν μπορεί να κάνει ath9k_htc να το “χειριστεί” για κάποιο λόγο.

  Υγ. Ως προς τα δίκτυα υπάρχει αυτό το σύνεφφο. Τα αρθράκια είναι στα προσεχώς για εμβάθυνση(έχω κάνει ένα γρήγορο πέρασμα)

 12. hack4 | 24/08/2013 at 17:20

  Καλησπέρα
  Θα ήθελα την συμβουλή σας,αφορα εγκαταστάση Kali linux σε virtual box , επειδη για
  κάποιο λόγω η εγκαταστάση του Kali(install graphic) στο τελος της
  εγκαταστάσης βγαίνει failed, μόνο ως live mode μου τρέχει , οποτε θα
  ήθελα να σε ρωτήσω αν το τρέχω ως live θα έχω διαφορές στις επιθέσεις
  η στον όλο  γενικο progect ? , αλλάζουν τυχόν δικαιώματα η κάτι άλλο όταν το τρέχω
  live αντί κανονικής εγκαταστάσης. Επίσης αν παει κάπου το μυαλό σας γτ
  βγαίνει μονίμως failed η εγκαταστάση θα εκτιμούσα κάθε παρατήρηση σας .

 13. hack4 | 24/08/2013 at 19:19

  καταφερα να κανω install ….αλλα εχω το εξης error….
  ERROR ID: PAEmode
  Severity : Fatal Error

  • subZraw | 24/08/2013 at 19:37

   Να υποθέσω ότι εγκαθιστάς την εκδοχή 32bit του Kali; Αν ναι, στις ιδιότητες της εικονικής μηχανής πήγαινε στο System –> Processor και τσέκαρε το κουτάκι “Enable PAE/NX”.

 14. hack4 | 25/08/2013 at 11:16

  —–Διεγράφη λόγω παραβίασης των κανόνων δημοσίευσης (χρήση greeklish)—–

 15. hack4 | 25/08/2013 at 12:55

  Ακυρο το παραπανω ερωτημα,δεν μπορει να παιξει κατι τετοιο, οποτε αλλαζω την ερωτηση μου στο αν μπορει καποιος να με βοηθησει στην διαδικασια εγκαταστασης του dvwa sto kali linux,το xampp εχει ηδη εκγατασταθει.

  ευχαριστω

 16. iasonaspao | 06/09/2013 at 20:59

  έχω windows 7 32-bit μπορώ να εκγκαταστήσω το Kali Linux στην έκδοση των 64-bit(όπως φαίνεται στο άρθρο)?

 17. iasonaspao | 07/09/2013 at 00:55

  1)κάνω εγκατάσταση την έκδοση 32-bit και μετα τις βασικές ρυθμίσεις μου βγάζει error οτι δεν μπορεί να εγκαταστήσει τον boot loader

  2)πιστεύεις οτι σε ένα laptop intel core 2 duo 2.16GHz,μνήμη:2 GB μπορώ να τρέξω το Kali σε virtualbox θα τρέχει ή θα σέρνεται?

  3)και κάτι λίγο off-topic :D
  μήπως μπορείς να μου δώσεις ένα link για κάποιο *bootable* iso των windows xp sp2 γιατι πάω να τα βάλω μέσα απο το virtual box επιλέγω εκεί στο storage το iso image αλλά οταν ξεκινάω την μηχανή δεν μπορεί να κάνει boot και βγάζει κάποιο error…

  • subZraw | 07/09/2013 at 09:26

   1) Χρειάζομαι το ακριβές μήνυμα λάθους, byte προς byte :)

   2) Αν δώσεις στο VM 512MB μνήμης RAM, θα τρέχει οριακά. Προτείνω πάντως να πάρεις RAM, όση περισσότερη μπορείς (και υποστηρίζει το σύστημά σου, φυσικά).

   3) Α πα πα, τι είναι αυτά τα πράγματα που με ρωτάς τώρα; Πέρα από την πλάκα: Θα μπορούσα, αλλά δεν σου δίνω. Οι λόγοι είναι προφανείς. (Έτσι νομίζω, δηλαδή :S)

 18. iasonaspao | 07/09/2013 at 21:55

  1)οκ έκανα την εγκατάσταση χωρις προβλήματα!
  2)πιστεύεις ότι το backtrack θα τρέχει καλύτερα αν δωσω την ιδια μνήμη ή δεν θα εχει κάποια διαφορά?
  3):D

 19. subZraw | 07/09/2013 at 21:58

  1) Χαρές και πανηγύρια, λοιπόν!

  2) Ποια ίδια μνήμη;

  3) :D to you too!

 20. iasonaspao | 08/09/2013 at 02:03

  1)Και λίγα λες…
  2)512 ΜΒ ( δηλ.πιστεύεις σε συγκριση με το Kali θα τρέχει καλυτερα στον ιδιο υπολογιστη δίνοντας την ιδια μνημη ή δεν θα έχει κάποια διαφορά?)
  3)Τι βρήκα,τι βρήκα?…Βρήκα ενα παλιό ΙΒΜ laptop στο σπίτι που τρέχει windows xp sp2!οπότε λέω αφου δεν χρησιμεύει πουθενά, τώρα κάπου θα είναι χρήσιμο(pentest :D)
  4)off-topic(αλλά θέλω απάντηση :D):Έχω μελετήσει τα άρθρα περι δικτύων και γενικά έχω καταλάβει την βασική λειτουργία τους,έχω μελετήσει τα άρθρα για το linux command-line όπως και αυτα για το metasploit.Επίσης έχω διαβάσει για τις επιθέσεις MiTM(τευχος 1,2,10).

  μπορείς να μου προτίνεις μερικές επιθέσεις-άρθρα με τις οποίες μπορώ να συνεχίσω?…κατά την δική σου άποψη πάντα

  ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • subZraw | 08/09/2013 at 14:44

   Απαντάω, εκεί που ‘χει νόημα :)

   2) Θα τρέχει ακριβώς το ίδιο.

   4) Ναι βεβαίως. Κατά την άποψή μου, λοιπόν, καλό είναι να διαβάσεις όλα τα υπόλοιπα άρθρα, σε όλα τα υπόλοιπα τεύχη :P

   Παρακαλώ εκ των υστέρων.

 21. iasonaspao | 09/09/2013 at 14:20

  ….κάτι πιο συγκεκριμένο?…κάποια βασική επίθεση?

 22. Mr_Root | 22/09/2013 at 15:30

  Μια βοήθεια παιδιά.
  Εστησα το Καλι 32bit αλλά δεν μπορώ να στήσω τους linux-headers

  root@kali:~# apt-get install linux-headers-$(uname -r)
  Reading package lists... Done
  Building dependency tree    
  Reading state information... Done
  E: Unable to locate package linux-headers-3.7-trunk-686-pae
  E: Couldn't find any package by regex 'linux-headers-3.7-trunk-686-pae'
  root@kali:~# 

  Το /etc/apt/sources.list είναι:

  deb cdrom:[Debian GNU/Linux 7.0 _Kali_ - Official Snapshot i386 LIVE/INSTALL Bi$
  
  # deb cdrom:[Debian GNU/Linux 7.0 _Kali_ - Official Snapshot i386 LIVE/INSTALL $
  
  ## Security updates
  deb http://security.kali.org/kali-security/ kali/updates main contrib non-free 
  deb-src http://http.kali.org/kali/ kali main non-free contrib 
  deb-src http://security.kali.org/kali-security/ kali/updates main contrib non-f$
  
  

  Τις 2 τελευταίες γραμμές τις συμπλήρωσα εγώ .
  Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ή να μου δώσει το δικό του source.list

  • L3n5 | 22/09/2013 at 20:37

   Φίλε Mr_Root δες το άρθρο της ίδιας της Kali στο link: http://docs.kali.org/general-use/kali-linux-sources-list-repositories .Μετά κάνε apt-get update && apt-get upgrade και θα μπορείς να εγκαταστήσεις τους linux-headers.

   • subZraw | 22/09/2013 at 22:28

    Το καημένο το άρθράκι παραπάνω, δηλαδή, τι έχει; Στα κινέζικα είναι γραμμένο; :(

    • L3n5 | 23/09/2013 at 08:24

     Το αρθράκι μια χαρά είναι, αλλά όταν πειράζεις το source.list καλό είναι να έχεις τις αρχικές καταχωρίσεις από τη μαμά Kali.

 23. Mr_Root | 23/09/2013 at 13:18

  ΑΑΑχχχχ στρώσαν τα μπιρμπιλοτά ματάκια μου :Ρ
  Ευχαριστώ Len5.
  Το λάθος μου ήταν ότι δεν έκανα upgrade αλλά μόνο update
  Τα repositories τα πήρα από την σελίδα που έδωσες.
  Sub ο οδηγός είναι κατατιπιστικότατος όπως όλοι οι οδηγοί στο περιοδικό.
  Φυσάει που λέμε.Το πρόβλημα ήταν στην απερισκεψία μου.
  Ευχαριστώ και πάλι!!

 24. tennisman | 13/10/2013 at 00:11

  Τέλειο άρθρο, ευχαριστούμε πάρα πολύ! Απολύτως επεξηγηματικό και “ξεκάθαρη” δουλειά! Έχω όμως μία ερώτηση μιας και αποφάσισα να ασχοληθώ.

  Έχει δοκιμαστεί καθόλου η Alfa AWUS036NH για θέματα drivers με το Kali; Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα στα οποία κολλάει το λαμπάκι κατά το injection, αποσυνδέεται και ξανασυνδέται στη VM κι άλλα διάφορα. Σκοπός μου για την 036NH είναι καθαρά τα n δίκτυα μιας και πλέον πολλά ρούτερ εταιρειών τα διανέμουν. Ευχαριστώ!

  • subZraw | 13/10/2013 at 00:16

   Χμ, προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη καρτούλα — όχι ακόμα, δηλαδή :/

 25. vortex | 27/10/2013 at 14:04

  μετα απο καμια βδομαδα χρησης του KALI μπορω να πω με σιγουρια οτι εχουν προβλημα οι drivers για την Alfa AWUS036H που εχω και δουλευε μια χαρα στο BT…. εχει βρει κανεις workaround ? με εκνευριζει σε σημειο να θελω να το σβησω και να βαλω το BT ξανα …
  Δεν εχω βρει να αναφερεται πουθενα και προτεινομενη USB καρτα κιολας ! Ολες καποιο προβλημα φαινεται να παρουσιαζουν διαβαζοντας λιγο το φορουμ του kali…

  • subZraw | 27/10/2013 at 14:31

   Παράξενο. Εγώ πάλι τη συγκεκριμένη κάρτα, με το setup που περιγράφεται στο άρθρο, την είχα να δουλεύει για μέρες *συνεχόμενα* και προβλήματα δεν συνάντησα. Αλλά τι ακριβώς συνέβη και σ’ έκανε να μιλάς με βεβαιότητα για προβληματικούς drivers;

 26. vortex | 27/10/2013 at 14:53

  φιλε sub δε μου κραταει με τιποτα συνδεση… θα δουλευει για 1-2 λεπτα και μετα θα νεκρωνει.
  στα wpa hanshakes/wep injections μια χαρα τα παει, εκτος απο ορισμενες φορες που θα τρεχω airodump π.χ και δε θα εμφανιζει τιποτα και θα χρειαζεται να αποσυνδεσω/ξανασυνδεσω το usb…αλλα αυτο ειναι πιο σπανια περιπτωση… αλλα γενικα οποτε εχω αποπειραθει να συνδεθω ειτε για να σερφαρω ειτε για να δοκιμασω καποιο mitm/sidejacking/snif με αφηνει στα κρυα του λουτρου…

 27. CptnR00Tx | 18/11/2013 at 00:04

  καλησπερα κυριοι.!.subZraw τα σεβη μου και σε ολη την ομαδα για την εξαιρετικη δουλεια ολων αυτων των ετων…θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με το προβλημα που αντιμετωπιζω..εχω εγκαταστησει με επιτυχια τα kali linux 1.0.5 στο virtual box και παραθετω τα στοιχεια..
  Host OS: Windows 7 Ultimate 32bit/ CPU T6600 2.20ghz/ RAM 3072mb/
  GPU ATI mobility radeon hd 3470 256mb
  Guest OS: Kali Linux 1.0.5 32bit/ 1 CPU/ RAM 1024mb/ Video RAM 96mb/
  Storage 55gb,VDI,dynamically allocated/ Network Adapter 1 bridged
  (802.11n USB Wireless LAN Card-TPLINK TL-WN727N Wireless LAN Card)
  USB 2.0 (EHCI) Controller: Enabled
  τοπροβλημα μου ειναι οταν παω να εγκαταστησω τα guest additions μετα την προσαρτηση του εικονικου cdrom οταν ανοιγω τερματικο παιρνω το ακολουθο σφαλμα…
  πληκτολογω το
  root@KALIx:~# cp /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run .

  και μου δινει απαντηση
  cp: missing destination file operand after “/media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run .”
  Δοκιμαστε ‘cp –help’ για περισοτερη βοηθεια.

  Εχει κανεις καμια ιδεα στο που οφειλεται και τι θα μπορουσα να κανω.?.
  ..ευχαριστω εκ των προταιρων και συγνωμη για το μακρυ μηνυμα…

  • subZraw | 18/11/2013 at 10:36

   Καλημέρα :)

   Από το μήνυμα λάθους φαίνεται ότι από το cp λείπει ο προορισμός (πού θα πάει το αρχείο). Σίγουρα έχεις συμπεριλάβει κενό και τελεία, μετά το “/media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run”;

   Δοκίμασε κι αυτό:

   cp /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run ~/

   • CptnR00Tx | 18/11/2013 at 12:12

    καλημερα αγαπητε subZraw ! ομολογω οτι ειμαι κατακοκκινος απο ντροπη.!. ειχες δικιο,δεν ειχα βαλει κενο,παρα μονο τλεια στην εντολη.!. συγνωμη για τον χρονο που καταχραστηκα κι ευχαριστω πολυ που μου υπεδειξες οχι μονο το λαθος μου αλλα κι οτι πρεπει να διπλοτσεκαρω τα παντα πριν υποβαλω ερωτηματα.!.
    allways have in mind that WE LOVE DELTA HACKER and keep up the great work you guys.!.

    • subZraw | 18/11/2013 at 12:16

     LOL, να ‘σαι καλά. Και μην ανησυχείς, η αφηρημάδα είναι δικαίωμα! (Ρώτα κι εμένα, που είμαι εξπέρ :))

 28. sgeorge | 18/11/2013 at 13:31

  Καλημερα

  Θα ήθελα μια βοήθεια.

  Εγκατέστησα το 32bit kali linux σε ένα παλιό desktop (Pentium 4) με καλωδιακή σύνδεση στο router του internet. Δεν μπορώ να βρω την αντίστοιχη επιλογή που έχει το unbuntu ώστε δημιουργήσω share folder για πρόσβαση σε αρχεία από ένα laptop μέσω του οικιακού δικτύου.

  Μπορείτε να μου υποδείξετε τον τρόπο

  Ευχαριστώ

 29. h.n.y | 19/11/2013 at 16:26

  1.Applications–>System Tools–>Preferences–>Personal file sharing.
  2.Places–>Computer–>Browse Network [–>Help “How to access windows share from
  linux”].
  3. “How to access linux share from windows” kali linux is Debian not
  Ubuntu base –> HOWTO:Sharing folder for windows(Samba)
  http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=12199

  • sgeorge | 21/11/2013 at 10:43

   Ευχαριστώ για την απάντηση

   Το Samba είναι ήδη εγκατεστημένο. Όρισα στο config το path και βλέπω το φάκελο από το windows laptop

   Στο ubuntu ήταν πιο απλό. Έκανες δεξί κλικ -> share options και τελείωνε.

   Ευχαριστώ.

   • subZraw | 21/11/2013 at 12:58

    Πράγματι, έτσι είναι. Υπάρχει διαφορά στον προσανατολισμό των δύο διανομών: Η μία είναι για χρήση desktop, η άλλη για penetration testing.

 30. nbooster | 21/12/2013 at 13:16

  ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  ΕΒΑΛΑ ΤΟ KALI 1.0.5 64ΒΙΤ ΣΕ VIRTUALBOX ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩ Η
  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.
  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ VM ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:

  GRUB loading.
  _

  ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΕΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ VIRTUALBOX
  ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ CRITICAL ERROR ΚΑΙ ΤΑ LOG FILES.
  ΕΨΑΞΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ (ΜΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ) ΚΑΙ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ (ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΛΕΞΗ ERROR ΣΤΟ GRUB).
  ΕΚΑΝΑ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ???

  • subZraw | 21/12/2013 at 15:05

   Μας ξεκούφανες, μ’ αυτά τα κεφαλαία :P

   Με τις πληροφορίες που μας δίνεις δεν είναι εύκολο να ξέρουμε τι συμβαίνει, υποψιάζομαι όμως ότι το πρόβλημα εστιάζεται στο VirtualBox κι όχι στο guest OS (εν προκειμένω το Kali). Στείλε μας, σε παρακαλούμε, ένα screenshot από το μήνυμα λάθους, να δούμε μήπως βγάλουμε άκρη…

   • nbooster | 21/12/2013 at 21:28

    Sorry για τα κεφαλαια δε θα ξανασυμβει(απλα βαριεμαι να βαζω τονους)…
    Παρεπιπτοντως μεσα απο το iso (ως live) τρεχει κανονικα.
    Κανω install το grub στο master(το LILO δε φαινεται να εγκαθισταται-δε ξερω αν ειναι απαραιτητο).
    Το συστημα μου ειναι windows 7 x64 ultimate.
    Εδω ειναι ολα:
    https://user.iter.org/filesharing/?uid=d7d45840-323c-4089-b771-62a3e4f362f7

    • subZraw | 02/01/2014 at 18:51

     Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε!
     Βλέπω ότι έχεις φτιάξει VM με τρεις εικονικούς επεξεργαστές. Κάνε μου σε παρακαλώ μια χάρη και δοκίμασε να φορτώσεις το Kali ξανά, αφού όμως πρώτα τροποποιήσεις το VM ώστε να έχει έναν ή δύο εικονικούς επεξεργαστές.

 31. h.n.y | 21/12/2013 at 20:27

  Κανε μια επιβεβαίωση και με αυτό τον οδηγό…
  http://kanishkashowto.wordpress.com/2013/09/03/how-to-install-kali-linux-in-virtualbox-step-by-step-guide/

 32. sapounas | 12/02/2014 at 13:42

  ποιος adaptoras ειναι καλητερος για το kali linux
  ALFA AWUS036NH η ALFA AWUS036NHΑ..??

 33. Deltia_fire | 15/04/2014 at 23:27

  Καλησπέρα!

  Αντιμετωπίζω κάποια προβληματάκια και έχω και κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση του kali σε virtual box.Έχω πειραματιστεί με διάφορες ρυθμίσεις και περίπου 8-10 re-installs του kali :P Έχω το kali 1.0.6 64bit.

  Λοιπόν, εγώ βάζω τις παρακάτω ρυθμίσεις:

  RAM: 1gb / 4
  HD: 110gb
  I/O APIC
  CPU: 2 / 4
  PAE/NX
  VT-X/AMD-V
  NESTED PAGING
  V MEMORY 64mb
  AUDIO (Aς έχω και απ’ αυτό.Δεν βλάπτει :P)

  Βασικά έχω κάποιες απορίες για το NETWORK και για το SHARED FOLDERS και το MIRROR που ζητάει σε έναν από τους διαλόγους κατά την εγκατάσταση.

  –Θέλω απλά να έχω internet στο kali και δεν έχω κάποια εξωτερική κάρτα wifi,αλλά μία για ethernet και μια για wireless στο pc.

  1) Ποιό τύπο δικτύωσης πρέπει να επιλέξω;

  2) Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την μία κάρτα για το kali και μία για το host os;

  –Έχω ήδη δοκιμάσει το NAT και το HOST ONLY, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για κάποιο λόγο.. :P

  3) Γιατί, ενώ δημιουργώ και επιλέγω έναν shared folder με full permissions στο dir “VirtualBox VMs” το kali δεν μου τον mountάρει στο /media?

  –Κατά την εγκατάσταση μου εμφανίζει έναν διάλογο με το αν θέλω να επιλέξω mirror, και αν πατήσω “Yes” μου ζητάει proxy κτλπ.

  4) Τι πρέπει να κάνω εδώ; Πρέπει να επιλέξω έναν mirror ή είναι προαιρετικό;

  5) Ποιά είναι η δουλειά του mirror; Καλύτερη και γρηγορότερη λήψη repositories,αναβάθμιση του guest os κτλπ;

  5) Τι θα γίνει αν δεν επιλέξω mirror κατά την εγκατάσταση; Δεν θα μπορώ να κατεβάσω απαραίτητα updates, αρχεία κτλπ;

  –Αν πραγματοποιήσω ένα text install, στο σημείο που θέλω να βάλω τα guest additions δεν μου τρέχει το .run όπως γίνεται στο άρθρο του KanikashHowTo (http://kanishkashowto.com/2013/09/03/how-to-install-kali-linux-in-virtualbox-step-by-step-guide/).
  Αντιθέτως με το grafical install δεν έχω >έως τώρα< αυτό το πρόβλημα.

  6) Γιατί συμβαίνει αυτό; Ευθύνομαι εγώ;

  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 34. Paranoia.1.0. | 06/12/2014 at 18:27

  Καλησπερα!Ειδα το αρθρο για την εγκατασταση του Καλι αλλα εχω μια απορια!Οταν γραφω την εντολη apt-get install linux-headers-$(uname -r) μου δινει πισω
  Reading Package lists… Done
  Building dependency tree
  Reading state information . . . Done
  E:Unable to locate package linux-headers-3.14-kali1-amd64
  E:Couldn t findany package by regex ‘linux-headers-3.14-kali1-amd64’
  Αυτο θα επρεπε να εμφανιζει και αν οχι τι κανω λαθος μπορει να με βοηθησει καποιος ;
  Διαβασα το αρθρο και το ακολουθησα βημα βημα *(νομιζω) …

 35. h.n.y | 07/12/2014 at 13:19

  Έλεγξε το /etc/apt/sources.list αρχείο εάν έχει τις ακόλουθες γραμμές:

  deb http://http.kali.org/kali kali main contrib non-free
  deb http://security.kali.org/kali-security kali/updates main contrib non-free

  Αφού ελέγξεις και προσθέσεις ,αν χρειάζεται, κανε :
  apt-get update

  Κανε update τους linux headers με
  apt-get install -y linux-headers-$(uname -r)

  Μετά κανε install τα VBox guest additions:
  sh /media/cdrom/VBox*.run

  Τέλος κανε reboot το VM:
  reboot

  Αν αντιμετωπίζεις αργά updates δοκίμασε
  http://docs.kali.org/kali-support/kali-linux-mirrors

  • Paranoia.1.0. | 08/12/2014 at 20:55

   Ευχαριστω θα το δοκιμασω και θα σας πω..
   Το
   sh /media/cdrom/VBox*.run
   ειναι εντολη ;! Αναμεσα στο sh(βαζουμε κενο) /meda…

  • Paranoia.1.0. | 10/12/2014 at 19:02

   Φιλε το εκανα και επιτελους αλλαξε και η αναλυση εγινε στα πλασια της οθονης του λαπτοπ μου να σαι καλα !

   Νομιζω γιναν ολα καλα.. Εβγαλε καποια ελαχιστα μια-δυο γραμμεσ couldn t find αλλα κατα τα αλλα νομιζω καλα…Δεν ξερω αν λυπει κατι κ στο μελλον μ δυσκολευει αλλα για την ωρα Ευχαριστω να σαι καλα!

 36. T77 | 19/11/2015 at 00:12

  Γειά σας. Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη

  Εδώ και 1 εβδομάδα, “τρέχω” το Kali στο tablet. Aυτό γίνεται μέσω δύο εφαρμογών : 1) Linux Deploy 2) android VNC. Έχω εγκαταστήσει 2 εργαλεία : α) Wireless attacks b) Password attacks

  Στην εντολή airmon-ng start wlan0, λαμβάνω το εξής :
  “Only mac80211 devices on kernel 2.6.33 or higher are officialy supported by airmon-ng”

  Και στην εντολή iwconfig, λαμβάνω το εξής :
  “Driver for device ccmnil has been compiled with an ancient version of wireless extension, while this program support version 11 and later. Some things may be broken…”

  Το αρχείο Build.prop του tablet μου, παρέχει τις παρακάτω πληροφορίες :

  # begin build properties
  # autogenerated by buildinfo.sh
  ro.build.id=KOT49H
  ro.build.display.id=iQ1010w_V1.4
  ro.build.version.incremental=eng.android.1429845665
  ro.build.version.sdk=19
  ro.build.version.codename=REL
  ro.build.version.release=4.4.2
  ro.build.date=Fri Apr 24 11:23:59 HKT 2015
  ro.build.date.utc=1429845839
  ro.build.type=user
  ro.build.user=android
  ro.build.host=ubuntu
  ro.build.tags=test-keys
  ro.product.brand=iQTab 10 3G
  ro.product.name=iQ1010w
  ro.product.device=newway82_tb_n_kk
  ro.product.board=newway82_tb_n_kk
  ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
  ro.product.cpu.abi2=armeabi
  ro.product.manufacturer=MLS
  ro.product.locale.language=el
  ro.product.locale.region=GR
  ro.wifi.channels=
  ro.board.platform=
  # ro.build.product is obsolete; use ro.product.device
  ro.build.product=newway82_tb_n_kk
  # Do not try to parse ro.build.description or .fingerprint
  ro.build.description=newway82_tb_n_kk-user 4.4.2 KOT49H eng.android.1429845665 test-keys
  ro.build.fingerprint=alps/newway82_tb_n_kk/newway82_tb_n_kk:4.4.2/KOT49H/1429845665:user/test-keys
  ro.build.flavor=
  ro.build.characteristics=tablet
  ro.rmt.version=M82A1A_V1.0_KK_30_150424
  ro.custom.build.version=iQ1010w_V1.4
  ro.product.model=iQ1010w
  ro.disk.name=iQ1010w
  ro.git.commit=c91a3e57389f84d1949432bcca5fe8cee738cb42
  ro.rmt.modem=m1269b_hspa
  ro.incar.lcm=m82a1_dsi_vdo
  ro.incar.tp=
  # end build properties

  # begin mediatek build properties
  ro.mediatek.version.release=ALPS.KK1.MP1.V2.38
  ro.mediatek.platform=MT6582
  ro.mediatek.chip_ver=S01
  ro.mediatek.version.branch=KK1.MP1
  ro.mediatek.version.sdk=2
  # end mediatek build properties
  #
  # from out/target/product/newway82_tb_n_kk/obj/CUSTGEN/config/system.prop
  #
  #
  # system.prop for generic sdk
  #

  rild.libpath=/system/lib/mtk-ril.so
  rild.libargs=-d /dev/ttyC0

  # MTK, Infinity, 20090720 {
  wifi.interface=wlan0
  # MTK, Infinity, 20090720 }

  # MTK, mtk03034, 20101210 {
  ro.mediatek.wlan.wsc=1
  # MTK, mtk03034 20101210}
  # MTK, mtk03034, 20110318 {
  ro.mediatek.wlan.p2p=1
  # MTK, mtk03034 20110318}

  # MTK, mtk03034, 20101213 {
  mediatek.wlan.ctia=0
  # MTK, mtk03034 20101213}

  ro.sf.lcd_density=160

  #
  wifi.tethering.interface=ap0
  #

  ro.opengles.version=131072

  wifi.direct.interface=p2p0
  dalvik.vm.heapgrowthlimit=128m
  dalvik.vm.heapsize=256m

  # USB MTP WHQL
  ro.sys.usb.mtp.whql.enable=0

  # Power off opt in IPO
  sys.ipo.pwrdncap=2

  # Switching Menu of Mass storage and MTP
  ro.sys.usb.storage.type=mtp,mass_storage

  # USB BICR function
  ro.sys.usb.bicr=yes

  # USB Charge only function
  ro.sys.usb.charging.only=yes

  # audio
  ro.camera.sound.forced=0
  ro.audio.silent=0

  ro.zygote.preload.enable=0

  ro.config.pppoe_enable=1

  persist.sys.timezone=Europe/Athens

  #
  # ADDITIONAL_BUILD_PROPERTIES
  #
  persist.gemini.sim_num=1
  ro.gemini.smart_sim_switch=false
  ro.gemini.smart_3g_switch=0
  ril.specific.sm_cause=0
  bgw.current3gband=0
  ril.external.md=0
  ro.btstack=blueangel
  ro.sf.hwrotation=270
  ril.current.share_modem=1
  launcherplus.allappsgrid=2d
  curlockscreen=1
  ro.mediatek.gemini_support=false
  drm.service.enabled=true
  fmradio.driver.enable=1
  ril.first.md=1
  ril.flightmode.poweroffMD=1
  ril.telephony.mode=0
  dalvik.vm.mtk-stack-trace-file=/data/anr/mtk_traces.txt
  persist.mtk.anr.mechanism=1
  mediatek.wlan.chip=mediatek.wlan.module.postfix=_
  ril.radiooff.poweroffMD=0
  ro.config.notification_sound=lxj.ogg
  ro.config.alarm_alert=Alarm_Classic.ogg
  ro.config.ringtone=MLSNewDay.ogg
  persist.mtk.wcn.combo.chipid=-1

  ter.service.enable=0
  mediatek.extmd.usbport=0
  ro.lte.dc.support=0
  ril.active.md=0
  ro.com.google.clientidbase=alps-newway82_tb_n_kk-{country}
  ro.com.google.clientidbase.ms=alps-newway82_tb_n_kk-{country}
  ro.com.google.clientidbase.yt=alps-newway82_tb_n_kk-{country}
  ro.com.google.clientidbase.am=alps-newway82_tb_n_kk-{country}
  ro.com.google.clientidbase.gmm=alps-newway82_tb_n_kk-{country}
  persist.sys.dalvik.vm.lib=libdvm.so
  net.bt.name=Android
  dalvik.vm.stack-trace-file=/data/anr/traces.txt

  # begin fota properties
  ro.fota.platform=MTK8312_KK
  ro.fota.type=phone
  ro.fota.oem=incartech8312_KK
  ro.fota.device=iQ1010w
  ro.fota.version=eng.android.1429845665
  # end fota properties

  Ήθελα να ξέρω ποιές ρυθμίσεις πρέπει να κάνω ώστε να λειτουργούν τα δύο εργαλεία που προανέφερα (α) Wireless attacks b) Password attacks)

  Aν χρειάζεται να αγοράσω usb wifi κάρτα (πχ τη Alfa AWUS 036H) ποιές είναι οι ρυθμίσεις που χρειάζονται γιά να την “πιάσει” το Kali, στο συγκεκριμένο περιβάλλον (tablet,1) Linux Deploy 2) android VNC)

  Eυχαριστώ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων