Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Κανονικές εκφράσεις σε δράση!

Η μικρή σειρά άρθρων για τις κανονικές εκφράσεις ολοκληρώθηκε, αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος να θεωρήσουμε ότι εξαντλήσαμε το θέμα. Στο παρόν άρθρο θα μελετήσουμε μερικά ρεαλιστικά παραδείγματα, με ιδιαίτερη διδακτική αξία αλλά και χρησιμότητα. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη και στέρεη γνώση επί του θέματος. Ο καλύτερος τρόπος για να τον πετύχουμε είναι με απόπειρες συνδυασμού όλων όσων μάθαμε.

deltaHacker 024 (τεύχος Σεπτεμβρίου 2013) | Software-Defined Radio

Μετά τη γνωριμία με το συντακτικό των κανονικών εκφράσεων έφτασε η ώρα να μελετήσουμε ορισμένα ζωντανά παραδείγματα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι κανονικές εκφράσεις υποστηρίζονται από πολλά εργαλεία: τόσο της γραμμής εντολών, όσο και του περιβάλλοντος γραφικών. Εξάλλου, οι κανονικές εκφράσεις χρησιμοποιούνται και σε πολλές γλώσσες προγραμματισμού! Ως εκ τούτου, υπάρχουν αρκετές μηχανές κανονικών εκφράσεων, καθεμία από τις οποίες υποστηρίζει λιγότερα ή περισσότερα εκφραστικά σχήματα και, τέλος πάντων, έχεις τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ο καθένας, ανάλογα με τα εργαλεία και τις γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιεί, οφείλει να εξοικειωθεί με την αντίστοιχη διάλεκτο. Εμείς, πάντως, θα στηριχτούμε στη μηχανή της Perl, που αποτελεί την ισχυρότερη και πιο διαδεδομένη υλοποίηση κανονικών εκφράσεων. Στη συνέχεια θα μελετήσουμε μερικά παραδείγματα, εστιάζοντας στη λογική με την οποία συντάσσεται μια κανονική έκφραση. Επιπρόσθετα, θα υπογραμμίσουμε ορισμένα σημεία προσοχής που είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενα άρθρα, καθώς κι άλλα που δεν αναφέραμε ποτέ αλλά παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα που ακολουθούν θα επιδράσουν στη διάθεσή σας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που επέδρασαν και στη δική μας: Θα σας πωρώσουν ;)

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο deltaHacker 024 (τεύχος Σεπτεμβρίου 2013).

Το μηνιαίο περιοδικό deltaHacker είναι πλέον ηλεκτρονικό! Μάθετε για τις νέες, απίστευτες τιμές και κάντε τώρα την παραγγελία σας συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων