Το προφίλ μας στο Google Plus
5

Εξαφανίζεται το KickassTorrents από το Google

Βαριά ποινή φαίνεται να έχει επιβάλλει η Google στο δημοφιλές KickassTorrents, για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Εξαφανίζεται το KickAss Torrents από το Google!

Είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς τη διεύθυνση του KickassTorrents ξεκινώντας από το Google, ενώ και σε πολλές άλλες μηχανές αναζήτησης τα αποτελέσματα οδηγούν σε scam sites που διανέμουν malware. Η μόνη μηχανή που, επί του παρόντος, στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων έχει στην κορυφή την έγκυρη διεύθυνση του KickassTorrents, είναι το DuckDuckGo.

Το KickassTorrents δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες ανά μέρα και είναι πιο δημοφιλές ακόμη και από το διαβόητο Pirate Bay. Μετά από αρκετές αλλαγές domain, το KickassTorrents εδώ κι αρκετούς μήνες λειτουργεί από το kat.cr. Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, χρήστες του site που δεν το επισκέπτονταν συχνά άρχισαν να δυσκολεύονται να το εντοπίσουν. Μέχρι πρότινος, ήταν αρκετό να πάει κάποιος στο Google και να κάνει μια αναζήτηση του στιλ “Kickass Torrents” ή “KickassTorrents”. Αυτό, όμως, δεν είναι πλέον δυνατόν.

Στην πράξη, σε πολλές μηχανές επιστρέφεται το kickasstorrents.eu, το οποίο αν και παραπέμπει στο επίσημο site στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό. Πολύ χειρότερα, πρόκειται για scam site που δεν παρέχει torrents αλλά προτρέπει τους επισκέπτες να κατεβάσουν το File_Downloader.exe, το οποίο φαίνεται να είναι malware.

Οι υπεύθυνοι του KickassTorrents αποκάλυψαν στο TorrentFreak ότι εδώ και καιρό είχαν παρατηρήσει πως το Google τους τιμωρούσε, χωρίς όμως να γνωρίζουν το λόγο. Ενδεχομένως να υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, προς το παρόν όμως το site δεν εφαρμόζει τεχνικές search engine optimization.

Πηγή: TorrentFreak

5 Responses to “Εξαφανίζεται το KickassTorrents από το Google”

 1. Giannoutas | 19/07/2015 at 17:02

  Για ποιόν λόγο τότε;

 2. GpL | 20/07/2015 at 15:24

  Μόλις δοκίμασα ένα search και πρώτο αποτέλεσμα είναι το kat.cr και δεύτερο το kickasstorrents.eu.

  Έληξε το “εμπάργκο”;;;

  • subZraw | 20/07/2015 at 15:27

   Τι να πω, ίσως. Από τη μεριά μου, πάντως, δεν φαίνεται να έχει λήξει ακόμα. Δες: https://dl.dropboxusercontent.com/u/136882/deltaHacker/KAT.png

   • desore | 21/07/2015 at 14:58

    Εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα πάντα πρώτο μου το εβγαζε.Βασικά μπαίνοντας από το google.gr το βγάζει πρώτο αποτέλεσμα. Εσύ subZraw από ότι βλέπω , νομίζω χρησιμοποιείς το google.com . ‘Ισως για αυτό να συμβαίνει αυτό. ‘Εχει τύχει και άλλη φορά να δώ διαφορετικά αποτελέσματα μεταξύ τους , ειδικά στα παράνομα links.

    • subZraw | 21/07/2015 at 15:03

     Ναι, προτιμώ το dot-com. Το ίδιο και μεγάλο μέρος των χρηστών ανά την υφήλιο :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων