Το προφίλ μας στο Google Plus
3

Κυκλοφόρησε το BackTrack 5 R3

Κυκλοφόρησε το νέο BackTrack 5 R3, η πλέον δημοφιλής διανομή Linux για penetration testing, hacking και forensics. Έμφαση στην πρόσφατη release δίνεται στην επιδιόρθωση προβλημάτων, στην προσθήκη νέων εργαλείων αλλά κι ολόκληρων κατηγοριών, όπως εκείνη με τα εργαλεία για physical exploitation συστημάτων.

Το BackTrack 5 R3 περιλαμβάνει περισσότερα από 60 νέα εργαλεία, πολλά από τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά φέτος στα πλαίσια των συνεδρίων BlackHat και Defcon, στο Las Vegas. Μεταξύ των νέων κατηγοριών εργαλείων υπάρχει και μία για physical exploitation συστημάτων, στην οποία βρίσκει κανείς εργαλεία και βιβλιοθήκες για το Arduino, καθώς και διάφορα payloads για USB sticks.

Τις διάφορες εκδοχές του BackTrack 5 R3 μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ — και προτείνουμε τα torrents έναντι των direct downloads.

Έως τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η πρώτη σελίδα του επίσημου site δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με την κυκλοφορία της έκδοσης 5 R3.

3 Responses to “Κυκλοφόρησε το BackTrack 5 R3”

 1. Saturn | 01/02/2013 at 23:30

  Δεν μπορώ να τρέξω το Backtrack 5 R3. Απο την στιγμή που δίνω την εντολή startx η οθόνη παραμένει μαύρη και δεν προχωράει. Σε άλλον υπολογιστή που δοκίμασα δουλεύει κανονικά. Τι μπορεί να φταίει?

  • subZraw | 01/02/2013 at 23:45

   Προφανώς υπάρχει κάποια “δυσκολία” συνεργασίας με το κύκλωμα γραφικών, για να το πω απλά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις το hardware και κυρίως την κάρτα γραφικών και, αφού βεβαιωθείς για το ακριβές μοντέλο, να αναζητήσεις κάποιο workaround . Αν θέλεις δημοσίευσε εδώ ό,τι βρεις, μήπως κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα και μπορέσει να σε βοηθήσει.

   Μια εναλλακτική, ειδικά στην περίπτωση που δεις ότι δεν βγαίνει εύκολα άκρη, είναι να τρέξεις το BackTrack σε VM. Αλλά για να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα πρέπει και το hardware του (φυσικού) υπολογιστή να είναι ικανό. Γράψε μας αν είναι περισσότερα, για να έχει νόημα και η συζήτηση :)

 2. Saturn | 03/02/2013 at 11:10

  Intel Core I5-480M 2,67GHz
  4 GB DDR3 RAM
  NVIDIA GeForce GT 540M 1Gb

  Δεν ξέρω αν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες. Ίσως κάποια ρύθμιση να χρειάζεται.

  Να συμπληρώσω πως σε αλλο υπολογιστή με κάρτα γραφικών ΑΤΙ Radeon 512Mb έτρεξε κανονικά ενω σε άλλον ένα επίσης ΑΤΙ Radeon 1Gb είχε το ίδιο πρόβλημα με ‘μένα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων