Το προφίλ μας στο Google Plus
0

Κυριαρχήστε στο command line, part 3/4: Αξιώστε πλήρη έλεγχο!

Έφτασε η ώρα να ανακαλύψετε γιατί οι προχωρημένοι χρήστες του Linux λατρεύουν τη γραμμή εντολών. Μη φαντάζεστε κάποιο φοβερό και τρομερό εργαλείο, το οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα. Το μυστικό κρύβεται στις υποδομές της ίδιας της γραμμής εντολών, οι οποίες απελευθερώνουν τη δημιουργική φαντασία του χρήστη!

deltaHacker 016 (τεύχος Ιανουαρίου 2013) | Κυριαρχήστε στο command line, part 3/4: Αξιώστε πλήρη έλεγχο!

Στα δύο πρώτα άρθρα της σειράς μας, στο deltaHacker 015, γνωρίσαμε αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάρθρωση του συστήματος, καθώς και το χειρισμό του. Ταυτόχρονα, αποκτήσαμε μια στοιχειώδη τουλάχιστον εξοικείωση με διάφορα μικρά προγράμματα. Αν πιστεύετε ότι όσα μάθαμε έχουν μικρή πρακτική αξία, κάνετε τεράστιο λάθος. Εμείς θα σας προτείναμε να ξετινάξετε καθένα από τα μικρά εργαλεία που αναφέρθηκαν και θα αναφερθούν — ακόμη και το φαινομενικά πιο ασήμαντο παράδειγμα. Καλό θα ήταν, επίσης, να μελετήσετε τα σχετικά κείμενα βοήθειας, χρησιμοποιώντας το man. Βλέπετε, σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε να συνδυάζουμε τις δυνάμεις κάθε επιμέρους προγράμματος, ώστε να δημιουργούμε τα δικά μας, σύνθετα και πανίσχυρα εργαλεία! Όπως και με τα τουβλάκια Lego, μοναδικό εμπόδιο στο τι θα καταφέρνουμε θα αποτελεί η φαντασία μας!

Διαβάστε όλο το άρθρο στο deltaHacker 016 (τεύχος Ιανουαρίου 2013). Όλες τις πληροφορίες για τις συνδρομές στο deltaHacker, το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό με θεματολογία ethical hacking, δίκτυα, ασφάλεια, προγραμματισμό και ηλεκτρονικά, που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα και απευθύνεται σε όλους, θα τις βρείτε εδώ ακριβώς. Για παραγγελίες μεμονωμένων τευχών ή συνδρομών συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

Σημείωση: Οι συνδρομές μπορούν να ξεκινούν από όποιο τεύχος επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει σε stock.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Σύνδεση

Αρχείο δημοσιεύσεων